Het doel van deze LIOF subsidie is het verbinden van wo- en hbo-kennisinstellingen in Limburg aan MKB bedrijven en vice versa om daarmee de wederzijdse contacten, samenwerking en kennisuitwisseling te stimuleren
Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

Industrie 4.0

Door nieuwe technologieën en digitale transformatie komen bedrijven voor nieuwe uitdagingen te staan in een snel veranderende wereld. Deze uitdagingen bieden ook kansen. Zo is er aangetoond dat gedigitaliseerde ondernemingen beter in staat zijn om zich aan die veranderende omgeving aan te passen. LIOF helpt om deze digitale transformatie bij het Limburgse MKB te bevorderen. Een belangrijke tool hierbij is een zogenaamde roadmap-analyse van de RWTH.

Roadmap-analyse RWTH

De RWTH Aachen Campus houdt zich al jaren bezig met Industrie 4.0. Alle kennis van de diverse faculteiten zijn gebundeld in het Industrie 4.0 Maturity Center (I40MC).  LIOF is een samenwerking gestart met dit center. Deze samenwerking bestaat onder andere uit het aanbieden van een zogenaamde roadmap-analyse.

Wat houdt de roadmap-analyse in?

En wat zijn de kosten?


Deze analyse geeft jouw bedrijf inzicht in de huidige stand van zaken op het gebied van Industrie 4.0 en geeft je een heel praktisch stappenplan voor de toekomst. En dat in een heel kort tijdbestek. 

Voor de eerste trajecten zijn de kosten normaal euro 20.000. LIOF verleent echter een subsidie in de vorm van een voucher van euro 13.000.

Inmiddels is deze analyse uitgevoerd bij 6 Limburgse MKB bedrijven: Greijn Forming Solutions, A-Karton, WP Haton, Rotodyne, Sormac en AIM. Stuk voor stuk zijn deze bedrijven onder de indruk van de expertise, professionaliteit en inhoudelijke rapportage van de RWTH én de snelheid waarmee de analyse is uitgevoerd.

Informatiebijeenkomst

10 maart 2020


Op 10 maart van 13.30 uur tot 15.30 verzorgt LIOF een 'on invitation only' bijeenkomst over dit onderwerp bij AIM te Brunssum.

AIM zal aan een selecte groep van 5 tot 8 MKB bedrijven uit de maakindustrie en logistiek presenteren hoe zij de roadmap-analyse ervaren hebben en hoe deze analyse hun gaat helpen om de vervolgstappen op het gebied van digitale transformatie te maken.

LIOF zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op hoe wij jouw bedrijf in dit traject kunnen helpen én hoe wij samen met jou de vervolgstappen gaan zetten.

Bekijk hier de video van Greijn Forming Solutions uit Reuver.

 

Heb je interesse in deze bijeenkomst?

Wil jij ook een analyse laten uitvoeren voor jouw bedrijf?

Reageer dan nu!


LIOF heeft nog enkele vouchers ter beschikking. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Samen met jou gaan we kijken of en hoe deze analyse in te zetten is voor jouw bedrijf.

 

Ja, ik heb interesse in de roadmap-analyse Industrie 4.0

Hulp nodig?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: