In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland
Ondersteuning van kansrijke innovaties over de grens

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’ers. Het project subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke transitieprioriteiten: duurzaam gebruik van grondstoffen en energie, industrie 4.0/digitalisering en gezondheidszorg. 

Laagdrempelige ondersteuning

Het netwerk van kleine en middelgrote ondernemers stopt jammer genoeg nog te vaak aan de landsgrens. Met CrossRoads geven Interreg Vlaanderen-Nederland, REWIN, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, VLAIO Team Bedrijfstrajecten, Economische Impuls Zeeland, LIOF en InnovationQuarter het bestaande potentieel in de grensregio een flinke duw in de rug door mkb’s en kmo’s te ondersteunen in de zoektocht naar de perfecte partner over de grens en hun gezamenlijke innovaties te subsidiëren.

Maatschappelijke uitdagingen aanpakken

CrossRoads Vlaanderen-Nederland focust op innovaties gericht op maatschappelijke noden. De toegevoegde waarde van de innovaties voor Vlamingen en Nederlanders staat centraal. De aandacht gaat daarbij uit naar de maatschappelijke transitieprioriteiten die in beide lidstaten bovenaan de agenda staan:

  • Duurzaam gebruik van grondstoffen
  • Duurzame energie
  • Industrie 4.0/Digitalisering
  • Gezondheidszorg

Matchmaking, subsidie en begeleiding

Aanvragen CrossRoads subsidie

Nieuwe oproep opent 26 augustus 2024

Achtergrond

CrossRoads Vlaanderen-Nederland bouwt voort op het succes van voorgangers CrossRoads, CrossRoads2 en CrossRoads2 Sustainable Energy. Via die projecten werden tientallen innovaties gerealiseerd door ‘koppeltjes’ van Vlaamse en Nederlandse bedrijven, en werd de Vlaams-Nederlandse grens op het vlak van innovatie dus al deels geslecht. Alleen al in CrossRoads2 (2016-2020), waarin 202 bedrijven deelnamen in 118 innovatieprojecten, leidde de totale investering van €7 miljoen aan subsidie tot een economische meerwaarde van naar schatting €16 miljoen per jaar! CrossRoads2 Sustainable Energy leverde een geschatte CO2-reductie van 375.000 ton CO2 voor de periode 2023-2027.

Hulp nodig?

Lisette Tilmans
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?