In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

 • Hoe kunnen wij binnen onze sector bewust omgaan met onze natuur?

  Hoe kunnen wij binnen onze sector bewust omgaan met onze natuur?
 • Kan ik samen met andere ondernemers tot nieuwe ideeën komen?

  Kan ik samen met andere ondernemers tot nieuwe ideeën komen?
 • Hoe kan ik mijn onderneming onderscheidend maken?

  Hoe kan ik mijn onderneming onderscheidend maken?

Programma LimburgToerisme

LimburgToerisme is een programma van LIOF gericht op vernieuwing door (samenwerkingsverbanden) van en met ondernemingen actief in de toeristische en recreatieve sector in Limburg. We willen samen met jou komen tot vernieuwende productmarktcombinaties met economisch rendement die inspelen op trends en maatschappelijke uitdagingen. Op deze pagina vind je alle informatie over het programma, de financieringsinstrumenten en hoe wij je bij jouw plannen kunnen helpen.

Uitgelicht


Dit programma wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
De middelen worden beschikbaar gesteld onder het lopende programma OPZuid 2014-2020.

Samen en onderscheidend:
 voor de ondernemer van morgen!

LIOF LT_KEY VISUAL_circle.svg

Welke bedrijven kunnen we ondersteunen?


Wij bouwen aan een sector toerisme & recreatie in Limburg met mkb ondernemingen die innovatief en onderscheidend zijn, daarbij samenwerken binnen en buiten de sector, binnen en buiten Limburg, optimaal gebruik makend van de digitaliserings- en duurzaamheidskansen en daarmee toekomstbestendig ondernemen.

Ben je bezig met vernieuwende ideeën om bijvoorbeeld een nieuw concept te ontwikkelen, duurzamer te worden, andere markten te ontdekken of op een andere manier toekomstbestendig te ondernemen? Dan gaan we graag met jou aan tafel. We onderzoeken jouw vragen en kijken met jou naar de kansen en mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Waaruit bestaat onze hulp?


LIOF ondersteunt innovatieve ondernemers in Limburg met advies, netwerk en financiering. Dat geldt dus ook voor het programma LimburgToerisme. Lees hoe wij je kunnen helpen.

We bouwen aan een sterk ecosysteem


Communities

Binnen het programma zijn (bestaande) communities van groot belang, zowel fysiek als digitaal. Communities bieden een platform voor inspiratie en zijn een bron voor samenwerking. Informeren, inspireren en initiëren staan dus centraal. 

Op dit moment zijn er onder andere al drie communities actief: Leisure Lab Limburg en Inspirerend Limburg en Ondernemersnetwerk Toeristisch Limburg. Wij sluiten hier met dit programma nauw op aan.

Maar ook met de volgende netwerkpartners uit de sector Toerisme en Recreatie in Limburg wordt nauw samengewerkt: Visit Zuid-Limburg, Maastricht Marketing, Limburg Marketing, Visit Noord-Limburg, Hiswa-Recron, Koninklijke Horeca Nederland en het Maastricht Convention Bureau

Events

Rondom actuele thema’s worden verschillende events georganiseerd, zowel fysiek (mits toegestaan) als online. Denk daarbij aan actuele thema’s zoals duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Kennisspreiding en -deling door en met ondernemingen is het uitgangspunt. Maar ook van de inzichten van kennisinstellingen en andere relevante organisaties wordt gebruik gemaakt.

Collectieve programma’s

Een aantal keer per jaar worden collectieve programma’s georganiseerd. Deze programma’s bestaan uit meerdere masterclasses voor groepen van ondernemers die gezamenlijk werken aan specifieke vraagstukken. Deze programma’s worden zowel online als fysiek (voor zover toegestaan) georganiseerd. 

Corona Rebuild Program Toerisme & Recreatie
Het eerste collectieve programma is het Corona Rebuild Program Toerisme & Recreatie waarvan een eerste editie reeds heeft plaatsgevonden eind 2020. Dit programma ondersteunt een groep van ondernemers, actief in de sector toerisme en recreatie, om te zoeken naar nieuwe inkomstenbronnen en een mindset te creëren om nieuwe marktkansen te ontdekken. In totaal worden 6 wekelijkse plenaire masterclasses georganiseerd met elke keer een ander thema of opdracht. Daarnaast krijgt iedere ondernemer individuele begeleiding van een business developer. Meer weten of direct aanmelden?
 

Aankomende (partner)events

Geen events

Partners

Innovatie-ondersteuning

Samen met jou gaan we aan tafel


Twee betrokken business developers zijn in het veld om met ondernemers in gesprek te gaan. Samen met jou kijken we naar jouw vraag en zoeken daarbij naar de best passende ondersteuning. Dit kan zijn via bijvoorbeeld de financieringsinstrumenten van ons eigen programma LimburgToerisme, maar ook door gebruik te maken van ons netwerk en toegang tot andere (financierings)organisaties. 

Neem gerust contact met ons op:

Tamara Weide: tamara.weide@liof.nl
Lisette Tilmans: lisette.tilmans@liof.nl

Buitenlust-8300.jpg

Financiering

middels twee concrete instrumenten


Zoek je financiering voor jouw plan? Dan hebben we ook financieringsmogelijkheden. Het programma kent twee financieringsinstrumenten: VoucherProject en InnovatieProject, Met deze instrumenten helpen we ondernemingen uit de toeristische en recreatieve sector te innoveren.

Beide instrumenten hebben een individuele en een collectieve variant.

Twee financieringsinstrumenten

en je doet het alleen óf samen


 
LIOF LT_ICOON 2_INNOVATIE- GESPREK.png
VoucherProject
 • Gericht op ontwikkeling en het toetsen van de haalbaarheid.
 • Individuele variant; 50% ondersteuning, maximaal € 2.500
 • Collectieve variant; ten minste 3 MKB ondernemingen, 50% ondersteuning, maximaal € 10.000.

Bekijk de mogelijkheden
Stuur mij een aanvraagformulier

 

LIOF LT_ICOON 3_INNOVATIE LANCEREN.png
InnovatieProject
 • Gericht op de realisatie van ideeën
 • Individuele variant; 35% ondersteuning, maximaal € 10.000
 • Collectieve variant; ten minste 2 MKB ondernemingen, 35% ondersteuning, maximaal € 25.000.

Bekijk de mogelijkheden
Stuur mij een aanvraagformulier


Vandaag nog van start?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die LimburgToerisme biedt? Laat het ons weten, we helpen je graag verder. Vul het formulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Missie Limburg is het initiatief van LIOF om van Limburg de innovatiefste, aantrekkelijkste en gezondste provincie van Nederland te maken. Het programma LimburgToerisme is een van de instrumenten van deze missie. De genoemde ambities bieden niet alleen een mooi vooruitzicht maar zijn ook heel hard nodig voor de Limburgse economie. Urgent zelfs.

Lees hier meer over Missie Limburg.

Hulp nodig?

Wil jij in een persoonlijk gesprek ontdekken hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen?
Dan ben je altijd welkom, we helpen je graag verder.

Onze adviseurs