In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Wie zijn wij

LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg. Wij zorgen voor de versterking van de economische structuur en daarmee de groei van Limburg.
In Nederland zijn naast LIOF nog zeven regionale ontwikkelingsmaatschappijen actief: in Noord-Nederland, Oost-Nederland, Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland en Flevoland.

Advies, netwerk en financiering

LIOF is er voor elke Limburgse MKB’er met een innovatief idee, een businessplan of een financieringsvraag. Maar ook voor de ondernemer die zich in Limburg wil vestigen. We helpen ondernemers, groot en klein, met innoveren, samenwerken en investeren. Wie iets wil bereiken, krijgt van LIOF advies, een diepgeworteld netwerk en financiering. We kennen alle trends en innovaties. En met onze fondsen kunnen wij mee-investeren.

Bekijk hier onze korte introductievideo.

LIOF_TEAM MANA SUPP_A_5950_SITE.jpg

Als de regio groeit, groeit iedereen


Van voor de start tot voorbij de finish helpen we het Limburgse MKB groeien. En daarmee de regio als geheel. Want als de regio groeit, groeit iedereen. Groei is voor LIOF niet alleen méér omzet en winst maar ook een groter concurrentievoordeel bieden en maatschappelijk rendement opleveren. LIOF’s werk wordt zichtbaar door het creëren van banen in Limburg, het brengen van nieuwe relevante producten en diensten in en voor Limburg.

LIOF staat klaar voor ondernemend Limburg


LIOF biedt maatwerk. Elk bedrijf heeft zijn eigen ontwikkeling met bijbehorende vraag. De een heeft een pril idee, de tweede wil doorgroeien, de derde zoekt een vestigingslocatie, de vierde staat voor een management buyout, en zo verder. Vaak spelen er tegelijkertijd meerdere vragen waarbij LIOF je kan helpen. En als wij niet de partij zijn die jou verder kan helpen, dan brengen we je graag in contact met wie dat wel kan.

Hoe zijn we georganiseerd?


NV LIOF is een privaatrechtelijke, naamloze vennootschap. Met de Staat der Nederlanden (het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en de Provincie Limburg als aandeelhouders. Beide aandeelhouders houden een gelijk aandeel (50%) en nemen beslissingen op basis van gelijkwaardig overleg. 

LIOF werkt onafhankelijk en zonder commercieel belang. Onze dienstverlening is ‘free of charge’. Dit alles maakt ons een unieke en solide partner.

Meer weten?

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de algemene gang van zaken binnen LIOF en bestaat uit de volgende leden:

  • Rob van Leen (voorzitter)
  • Hans Jennissen
  • San Croonenberg

Maatschappelijke impact
Wat wij op dat vlak doen

Voor LIOF en de ondernemers die wij ondersteunen is niet alleen economisch rendement belangrijk maar zeker ook maatschappelijke impact.

Daarom hebben wij ons aan diverse maatschappelijke initiatieven verbonden die een bijdrage leveren aan de transities waar LIOF zich op richt: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering.

Wat betekent dat concreet?

  • LIOF is partner van #Fundright, een organisatie die zich inzet voor meer diversiteit in het investeringslandschap.
  • Wij zijn partner van Trees for All waardoor er nieuw bos aangeplant wordt in Limburg, met de bijdrage van LIOF kunnen 100 bomen geplant worden. 
  • LIOF heeft zich verbonden aan Samen Tegen Voedselverspilling.

Contact

Tys van Elk
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: