In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Wie zijn wij

LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM) van de provincie Limburg. Wij zorgen voor de versterking van de economische structuur en duurzame groei van Limburg. 
In Nederland zijn naast LIOF nog acht regionale ontwikkelingsmaatschappijen actief: in Noord-Nederland, Oost-Nederland, Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland.

Advies, netwerk en financiering

LIOF is er voor elke Limburgse MKB’er met een innovatief idee, een businessplan of een financieringsvraag. Maar ook voor de ondernemer die zich in Limburg wil vestigen. We helpen ondernemers, groot en klein, met innoveren, samenwerken en investeren. Wie iets wil bereiken en maatschappelijke impact maakt, krijgt van LIOF advies, een diepgeworteld netwerk en financiering. We kennen alle trends en innovaties. En met onze fondsen kunnen wij mee-investeren.

Bekijk hier onze korte introductievideo.

LIOF_TEAM MANA SUPP_A_5950_SITE.jpg

Missie Limburg

Samen op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg

De wereld verandert in hoog tempo. We staan met zijn allen voor grote maatschappelijke opgaven: het tot stand brengen van een samenleving die slimmer, duurzamer en gezonder is. Dit alles in de context van de milieudruk op de aarde, de toenemende schaarste van grondstoffen en de groeiende invloed van technologie. We moeten echt verandering teweegbrengen en we zijn ervan overtuigd dat het Limburgse bedrijfsleven oplossingen kan bieden.

Missie Limburg is de strategische koers van LIOF waarin we samen met ondernemers en partners stappen zetten om dit te bereiken en inzetten op vier transities: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. 

Ga jij mee op missie?

Meer over Missie Limburg

LIOF staat klaar voor ondernemend Limburg

LIOF biedt maatwerk. Elk bedrijf heeft zijn eigen ontwikkeling met bijbehorende vraag. De een heeft een pril idee, de tweede wil doorgroeien, de derde zoekt een vestigingslocatie, de vierde staat voor een management buyout, en zo verder. Vaak spelen er tegelijkertijd meerdere vragen waarbij LIOF je kan helpen. En als wij niet de partij zijn die jou verder kan helpen, dan brengen we je graag in contact met wie dat wel kan.

Hoe zijn we georganiseerd?

NV LIOF is een privaatrechtelijke, naamloze vennootschap. Met de Staat der Nederlanden (het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en de Provincie Limburg als aandeelhouders. Beide aandeelhouders houden een gelijk aandeel (50%) en nemen beslissingen op basis van gelijkwaardig overleg. 

LIOF werkt onafhankelijk en zonder commercieel belang. Onze dienstverlening is ‘free of charge’. Dit alles maakt ons een unieke en solide partner.

Meer weten?

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de algemene gang van zaken binnen LIOF en bestaat uit de volgende leden:

  • San Croonenberg (waarnemend voorzitter)
  • Daan Kersten
  • vacature.
#

Maatschappelijke impact
Wat wij op dat vlak doen

Voor LIOF en de ondernemers die wij ondersteunen is niet alleen economisch rendement belangrijk maar zeker ook maatschappelijke impact.

Daarom hebben wij ons aan diverse maatschappelijke initiatieven verbonden die een bijdrage leveren aan de transities waar LIOF zich op richt: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. En we maken ons sterk voor diversiteit & inclusie.

Wat betekent dat concreet?

  • LIOF is partner van #Fundright, een organisatie die zich inzet voor meer diversiteit in het investeringslandschap.
  • Wij zijn partner van Trees for All waardoor er nieuw bos aangeplant wordt in Limburg, met de bijdrage van LIOF kunnen 100 bomen geplant worden. 
  • LIOF heeft zich verbonden aan Samen Tegen Voedselverspilling.
  • Daarnaast sponsoren wij regionale initiatieven met maatschappelijke en sociale impact. Topvrouwen Limburg is zo'n initiatief. Het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is een ambitie die wij delen en waar we ons voor inzetten.

Contact

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?