In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Van start tot groei
Er is altijd een passende financiële oplossing!

Op deze pagina

Subsidies
Leningen
Aandelenkapitaal

± 3 min lezen

LIOF kan jouw onderneming helpen met verschillende vormen van financiering. Neem contact met ons op om te bespreken welke het beste past bij jouw innovatie of levensfase.

Neem contact op

Subsidies

We hebben tal van subsidieregelingen beschikbaar:

  • vanuit ons ondersteuningsprogramma LimburgToekomstbestendig hebben we financieringsinstrumenten gericht op het toetsen van de haalbaarheid van een innovatief product of het ontwikkelen van een prototype van een innovatie
  • vanuit ons ondersteuningsprogramma LimburgToerisme, gericht op het toetsen van de haalbaarheid van een vernieuwend product of dienst of voor de ontwikkeling van een vernieuwend product of dienst
  • Wij hebben toegang tot een aantal grensoverschrijdende subsidies, bijvoorbeeld Interreg, waarmee jij jouw concurrentiekracht kunt versterken.

Leningen

LIOF heeft converteerbare leningen voor de opwerking van een haalbaar idee naar een volwaardig business concept inclusief businessplan of voor de doorgroei van een bedrijf. Dat gebeurt via het onderdeel LVFF van het Limburg Startup Capital Fund (LSFC).

Aandelenkapitaal

Heb je een bedrijf, maar niet voldoende eigen vermogen voor uitbreiding, overname of investering in nieuwe ontwikkelingen? In zo'n geval kan LIOF de ideale partner zijn voor een minderheidsdeelname in de onderneming. Wij participeren dan in het aandelenkapitaal, al dan niet in combinatie met een achtergestelde lening. Dat gebeurt via het Participatiefonds. We hebben ook een speciaal startersfonds: het onderdeel SFL van het Limburg Startup Capital Fund (LSCF): LSCF dekt met twee financiële instrumenten de ontwikkeling van jouw innovatie van idee naar markt

Ook verstrekken wij aandelenkapitaal om een kennisintensieve startup in staat te stellen aanvullend (groei)kapitaal aan te trekken of tot een 'break-even' te komen.

Economische èn maatschappelijk impact

Samen op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg

In onze dienstverlening staat centraal dat wij ondersteunen met advies, netwerk en financiering bij ideeën, innovaties en groeiplannen met zowel economische als maatschappelijke impact.

Dat doen we vanuit onze missie om toe te werken naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg. Op deze missie zetten we in op vier transities: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. Dat betekent dat wij innovatieve ondernemers in veel sectoren kunnen ondersteunen mits er een aantoonbare relatie is met een of meerdere transities.

Neem gerust contact met ons op om te bespreken of we jou verder kunnen helpen. We bespreken graag de mogelijkheden en als wij niet kunnen ondersteunen kunnen we je wellicht naar een van onze partners doorverwijzen.

Meer over de missie van LIOF
LIOF_TEAM LBDF_D_6561_SITE.jpg
Liof team AC en ICT.jpeg

Hulp nodig?

Liof Rob Wammes_6617.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?