In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Netwerk
De meerwaarde van snel schakelen

Op deze pagina

Nationaal
Euregio
Internationaal

± 3 min lezen

Nationaal netwerk

LIOF is een van de negen Regionale Ontwikkelings Maatschappijen in Nederland. Jaarlijks realiseren de ROM's duizenden nieuwe arbeidsplaatsen en miljarden aan investeringen in de regionale economie. Door te innoveren, investeren en te internationaliseren zijn de ROM's daarmee de regionale aanjagers van innovatie- en concurrentiekracht. Ga naar de site van ROM Nederland voor meer info.

We werken op nationaal niveau nauw samen met Trade en Innovate, Invest NL en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) waaronder Octrooicentrum Nederland.

Binnen Limburg treden wij samen op met de vier Brightlands campussen en natuurlijk ook de divers onderwijsinstellingen.

Euregionaal netwerk

Versterking van de Euregio is een van de taken van LIOF. Dat betekent dat wij ook buiten Limburg actief zijn en een netwerk hebben om ondernemers verder te helpen en het innovatieve vermogen te vergroten. We hebben nauwe contacten met cofinanciers, kennisinstellingen en campussen in de regio.

Zo werken we samen met de RWTH in Aken om innovatie bij industrie- en logistieke bedrijven te bevorderen.  Ook werken we samen met LRM, VOKA Limburg (beiden Belgisch Limburg), IHK en NRW.BANK (beiden Noordrijn-Westfalen) om ook in de Euregio bedrijven en kennisinstellingen aan elkaar te kunnen verbinden.

Daarnaast is LIOF partner van Interreg Europe met veel subsidiemogelijkheden.

Internationaal netwerk

Wij helpen ondernemers om hun slagkracht in het buitenland te vergroten. Bijvoorbeeld door te ondersteunen bij de export van producten en diensten naar internationale markten. Dit doen we via ons netwerk. Onze international trade developers brengen je graag in contact met de juiste partijen. De focus hierbij ligt op de sectoren agrofood, industrie en logistiek.

Daarnaast organiseert LIOF in- en uitgaande handelsmissies om de export van Limburgse ondernemers te bevorderen.

LIOF_TEAM INDUSTRIE_D_5867.jpg
LIOF team Business Development 21HT0_4536.jpg

Hulp nodig?

LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?