De Subsidieregeling MKB innovatiestimulering Topsectoren Zuid-Nederland (MIT Zuid) ondersteunt MKB-ondernemingen in Zuid Nederland bij het opzetten van innovatieve projecten. Zo is er een subsidie voor het toetsen van de haalbaarheid van een ontwikkeling en voor R&D samenwerking.

In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

MIT Zuid

De Subsidieregeling MKB innovatiestimulering Topsectoren Zuid-Nederland (MIT Zuid) ondersteunt MKB-ondernemingen in Zuid Nederland bij het opzetten van innovatieve projecten. Zo is er een subsidie voor het toetsen van de haalbaarheid van een ontwikkeling en voor R&D samenwerking.

MIT R&D Samenwerking gaat op 11 juni 2024 open.

LIOF kijkt graag samen met jou of jouw project voor een MIT Zuid subsidie in aanmerking komt. We brengen je niet alleen in contact met uitvoeringsorganisatie Stimulus, maar kunnen ook jouw plan voor indiening nakijken. 

Instrumenten voor het innovatieve MKB in Zuid Nederland

De overheid hanteert twee instrumenten binnen MIT Zuid om de innovatiekracht van het MKB te stimuleren:  het haalbaarheidsproject en R&D samenwerking.

Subsidie voor topsectoren

De focus ligt op de vier maatschappelijke thema’s van het missiegedreven kennis- en innovatiebeleid (de zogenaamde Kennis- en Innovatieagenda's: KIA’s), de verdere ontwikkelingen van sleuteltechnologieën en het maatschappelijk verdienvermogen. Dit zijn de KIA's waarbinnen het project moet passen:

  • de KIA klimaat en energie
  • de KIA circulaire economie
  • de KIA landbouw, water en voedsel
  • de KIA gezondheid en zorg
  • de KIA veiligheid
  • de KIA sleuteltechnologie.

Haalbaarheidsproject

Breng risico's en middelen in kaart

R&D Samenwerking

Samen groeien en innoveren

Hulp nodig?

Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?