In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.


 Ondersteund vanuit de Europese Unie
The From Waste to Profit project is being carried out within the context of Interreg V-A Euregio Meuse-Rhine, with 423.980 euro from the European Regional Development Fund

From Waste 2 Profit
​​​​​​​Efficiënter gebruik van grondstoffen bij het mkb

Let's create a WIN_WIN with waste!

Met het Interreg project From Waste 2 Profit willen we afvalbeheer bij mkb'ers aanmoedigen als de eerste stap om meer duurzaam en circulair te worden. Het project voorziet in verschillende middelen - zogenaamde werkpakketten - om deze doelstelling te realiseren.

  • Audit van afvalstromen
  • Subsidies voor investeringen in optimalisatie van afvalmanagement
  • Grensoverschrijdende matchmaking tussen verschillende stakeholders.

Financiële steunvouchers,

Afval audits vouchers
We bieden bedrijven een audit van afvalstromen aan. We identificeren exact hoeveel en welk soort afval ze produceren. Op die manier spotten we opportuniteiten om het afval te verminderen of materialen te hergebruiken. Voor deze audit maakt een bedrijf aanspraak op een financiële steunvoucher van €2.500 per afvalaudit, ongeacht de waarde van de audit, die hoe dan ook is gemaximeerd op €5.000.

Afval optimalisatie project
We stimuleren bedrijven om effectiever te innoveren. We bieden ondersteuning in bedrijfs- en projectontwikkeling, en financiële steun voor technologische oplossingen en beheersystemen. Ook hier maken bedrijven aanspraak op een financiële steunvoucher van 50% van de totale projectkost (met een maximum van € 40.000).

Meer info over de vouchers

Deze bedrijven gingen je voor

Je ziet hun verhalen in de video.

Stiphout Plastics recycleert kunststoffen. Na recycling blijft er naast het bruikbare gerecyclede materiaal een restfractie over die een mix van materialen bevat. Door het droogpersen van die restfractie kan deze restfractie verder gerecycled kan worden. Dit gebeurt bij een ander bedrijf, Tusti.

Tusti heeft een techniek ontwikkeld om metaaldeeltjes te verwijderen uit de gedroogde restfractie van Stiphout Plastics. Hierdoor kan het plastic verder worden gerecycled en hergebruikt in nieuwe producten. 

Waste2profit_Interreg NL_KLEUR SV.svg
afbeelding FW2P afvalstroom.JPG

Hulp nodig?

Juanita Valdivieso Camacho
Juanita Valdivieso Camacho
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?