In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Know Your Customer

LIOF biedt  ondernemers financiële ondersteuning voor innovatie en ontwikkeling. Als financiële instelling is LIOF verplicht de KYC (Know Your Customer) wetgeving te volgen.

LIOF en KYC wetgeving

De KYC wetgeving is ontstaan vanuit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en heeft als doel de integriteit van het financiële stelsel te beschermen. 

In het kader van de KYC wet- en regelgeving is het belangrijk om te weten wie precies de ‘ontvangende partij’ van de financiering is. Zo schrijft de wet- en regelgeving voor om de klant te identificeren en te verifiëren. Daarnaast is het verplicht (bij entiteiten) de uiteindelijk belanghebbende (UBO) in kaart te brengen, de politieke betrokken personen (PEP) en eventuele risicovolle landen en/of sectoren in kaart te brengen.

Wat betekent dit voor jou?

De verplichte uitvoering van de KYC wet- en regelgeving betekent dat wij (nieuwe) relaties vragen om mee te werken aan een onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst. Met de informatie die voortkomt uit dit onderzoek gaan wij vertrouwelijk om en de informatie wordt opgeslagen in beveiligde omgevingen. Mocht je vragen hebben over de verwerking van jouw informatie dan kun je contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van LIOF (via info@liof.nl).
 

BlueMonks voert het onderzoek voor LIOF uit

Om hier op een zorgvuldige en eenduidige manier aan te voldoen heeft LIOF de uitvoering van het onderzoek uitbesteed aan BlueMonks. BlueMonks zorgt uit naam van LIOF voor deze werkzaamheden en kan mogelijk met jou als klant contact opnemen om de juiste gegevens te verzamelen om zo de onboarding te verzorgen. 
Wil je meer weten over BlueMonks, ga dan naar www.bluemonks.nl.

ServiceDesk

Als BlueMonks uit naam van LIOF vragen heeft, dan ontvang je een mail van compliance@liof.nl. Dit kan gaan om aanvullende vragen en benodigde documentatie. Mocht je vragen hierover hebben dan kun je contact opnemen met je contactpersoon bij LIOF. 

 

Heb je specifieke vragen rondom de onboarding of KYC dan kun je via mail contact opnemen met compliance@liof.nl of telefonisch met 043-2400014.

 

Let op! Vertrouw je het niet of twijfel je of bij het delen van jouw gegevens neem dan altijd contact op met jouw contactpersoon bij LIOF. Deel nooit gebruikersnamen of inloggegevens.
 

Hulp nodig?

LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?