In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

EMR H2 Booster
Grootschalige uitrol van een schone waterstofeconomie

Samen op weg naar een slimmere, duurzamere en gezondere samenleving

Een consortium van negen partners bundelt de krachten om de ontwikkeling van schone waterstof innovatie, demonstratie en kennisdeling in de Euregio Maas-Rijn te stimuleren, als eerste stap naar de grootschalige uitrol van een schone waterstofeconomie.

Het werkgebied van het EMR H2 Booster consortium bestaat uit Nederlands en Vlaams Limburg, de regio Aken en Luik. Het project heeft een looptijd van 18 maanden tot juni 2023. 

De projectpartners zijn Stadt Aachen, LIOF, POM Limburg, Cluster TWEED, SPI, IHK Aachen, Universiteit Hasselt, Waterstof Coalitie Limburg en WaterstofNet die het project coördineert. Regio Parkstad is een geassocieerde partner.

De rol van LIOF

LIOF is een van de projectpartners en workpackage leader voor WP2. Wat is WP2? In workpackage 2 zullen we eerst alle waterstof project- en onderzoeksideeën verzamelen die momenteel bestaan binnen de EMR regio. Uit deze lijst zullen we vervolgens de 4 tot 6 meest veelbelovende ideeën selecteren en deze beginnen te ontwikkelen tot concept papers die de basis zullen vormen van projectvoorstellen onder EU programma's, zoals Interreg-VI.
Parallel daaraan zullen de consortia die deze projecten willen ontwikkelen en uitvoeren worden opgebouwd, waarvoor in de hele EMR ten minste vier matchmaking-sessies zullen worden georganiseerd.

Deelnemen aan projecten die waterstof gaan opwekken of gebruiken?

Financiering

Het project wordt gefinancierd door het Interreg Euregio Maas-Rijn (EMR) programma. Dit programma ontvangt steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). EMR H2 Booster ontvangt ook cofinanciering van de Nederlandse provincie Limburg, de Nederlandse provincie Noord-Brabant, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, de Waalse regering, en de Duitse deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen.

Co-financiers

Hulp nodig?

LIOF_JAN WILLEM TOLKAMP_4234.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?