In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Business Innovation Program Food (BIPF)

Transities
Startdata

2 keer per jaar, datum najaar 2024 nog niet bekend

Looptijd

10 weken

Doelgroep

Startups en gevestigd MKB met een innovatief concept; hoofdzakelijk agrofood, maar geen strikte voorwaarde

Doel

Opzetten van een business case rondom efficiënt grondstoffengebruik en verwaarding van reststromen

Kosten

Geen eigen bijdrage ondernemer

Over dit programma

Zie je voor jouw bedrijf kansen om bij te dragen aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Met het Business Innovation Program Food (BIPF) helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf. Start je avontuur en maak van jouw idee een succesvolle business case.

Meer informatie

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food ondersteunt startups èn bestaande MKB-bedrijven, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. Binnen 10 modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben reeds met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers zijn divers, denk hierbij aan land-en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners en vele anderen.  

Ervaringen eerdere deelnemers

COMPUTD

"Tijdens het programma zit je in een innovatieve omgeving, naast dat je kritischer naar je eigen bedrijf kijkt, leer je ook veel van anderen.”​

Looop

Lees hier het verhaal van LOOOP.

Grassa

Marieke Vanthoor, Grassa: "Het Business Innovation Program Food helpt heel sterk om de klantvraag te specificeren. Welk doel dient je technologie en wat is de juiste doelgroep zijn vragen waarmee je uitgebreid aan de slag gaat. Een technologie gedreven bedrijf kan de klant wel eens uit het oog verliezen, BIPF helpt om focus te krijgen."

Hulp nodig?

Ruud Nissen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?