In drie stappen
het juiste contact
70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.
'Agro meets Horeca': ontdek de toekomst van horeca en landbouw!
Op maandag 10 februari organiseren LIOF, Rabobank, LLTB, Visit Zuid-Limburg en Regionaal Voedselsysteem Limburg de 'Agro meets Horeca'-tour. Ontdek hoe de wereld van landbouw en horeca samenkomen en laat je inspireren door innovatieve ideeën en duurzame oplossingen. Deze tour biedt volop mogelijkheid voor kennisuitwisseling en netwerken.
Ben jij een horecaondernemer of agrotoeristische ondernemer in Limburg? Dan is deze inspiratietour speciaal voor jou! Ontdek hoe de wereld van landbouw en horeca samenkomt en laat je inspireren door innovatieve ideeën en duurzame oplossingen. Dit is een unieke kans om te netwerken, kennis te delen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Mis deze kans niet om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen!
Voor deze inspirerende tour bundelen LIOF, Rabobank, Visit Zuid-Limburg en LLTB hun krachten, in samenwerking met Regionaal Voedselsysteem Limburg, om een inspiratievolle dag te organiseren voor horecaondernemers in Limburg. Tijdens deze tour zullen we lokale producenten bezoeken en in gesprek gaan over de toekomst van regionale producten in de Limburgse horeca. Ditmaal in Zuid-Limburg!
Deze inspiratietour zal een platform bieden voor de bespreking van ontwikkelingen, zoals foodinnovatie en de opkomst van agrotoerisme, evenals transities zoals de eiwittransitie en het herwaarderen van voedselverspilling en reststromen. Tijdens deze exclusieve inspirerende tour bezoeken we met een touringcar met collega horecaondernemers en agrotoeristische ondernemers lokale producenten. Wat vinden horecaondernemers belangrijk bij het gebruik van lokale producten en in hoeverre kunnen de lokale producenten leveren conform deze wensen? Hoe kunnen we allemaal ons steentje bijdragen om een duurzamere maaltijd te serveren aan de consument? Wat is daarvoor nodig?
Voor wie is het?
Deze tour is bedoeld voor horecaondernemers en agrotoeristische ondernemers die in Limburg zijn gelegen. Er kan één persoon per bedrijf deelnemen. Een tweede persoon kan op aanvraag deelnemen, maar dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en dus niet gegarandeerd.
Aantal deelnemers: ca. 35, exclusief begeleiding vanuit de samenwerkende partijen.
Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend.
Na aanmelding en bevestiging, geldt dat er tot woensdag 5 februari kosteloos geannuleerd kan worden. Daarna geldt er een annuleringsfee van 100 euro, excl BTW.
Programma
- 9.00 uur Bij Kasteel Vaeshartelt in Maastricht ontvangen we jullie met koffie en vlaai. We krijgen een rondleiding over het landgoed en zullen informatie krijgen over de oesterzwammen en hun samenwerking met Blanche Dael.
- 10.45 uur arriveren we bij De Poshoof in Maastricht die zich volledig hebben toegelegd op biologisch-dynamische landbouw. Een landbouwmethode die voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden.
Marieke Lameris en André Jurrius (Lekker Lupine en Biodynamische boer) hebben we uitgenodigd om een presentatie en proeverij te geven over de lupinenbonen. - 12.30 uur Lunch. Tijdens de lunch zal Michel Maes ons meenemen in zijn droom over zijn bedrijf en Citta Slow. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.
Ook worden we door eigenaar van ’t Vitamientje meegenomen hoe hun bedrijf, ambitie en hun visie over het verbinden van de regionale streekproducten met de horeca tot stand kwam. - 15.00 uur bezoeken we De Walnoot (Noorbeek op de Kaart) in Noorbeek waar Christophe de Warrimont pioniert met commerciële Nederlandse notenteelt. We krijgen uitleg over het belang van aanplanten walnoten in de regio en welke producten je er mee kunt maken. Christophe bereidt ook een proeverij voor.
- 17.00 uur vertrek naar Kasteel Vaeshartelt
Praktische informatie
Gedurende het gehele programma is vervoer voorzien. We zullen gezamenlijk, per bus vanuit een centrale plek in Maastricht, naar de locaties reizen. Aan het einde van de dag brengt de bus ons terug naar de startlocatie.
Graag vernemen we van je of je allergieën of voedselintoleranties hebt.
Samen kunnen we bijdragen aan een duurzamere maaltijd voor de consument. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze inspirerende tour!
AanmeldenMeer weten?
Heb je vragen over dit evenement? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!