In drie stappen
het juiste contact


60 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

CIRCO Hub Limburg

LIOF en Rabobank zijn de oprichters van CIRCO Hub Limburg met als doel: het inspireren en aanzetten tot meer circulaire bedrijvigheid in Limburg.  Gezamenlijk helpen we ondernemers in concrete CIRCO tracks om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken: binnen 7 stappen brengen we je van lineair naar circulair! En laten we je zien dat deze maatschappelijke impact heel goed samen gaat met economisch rendement.

Annemoon Borst en Remon Plummen van LIOF vertellen je er zelf meer over!

CIRCO Tracks 2023

We hebben voor het voorjaar 2023 een nieuwe CIRCO track voor jou samengesteld. In onderstaande tabel vind je het overzicht en als je een CIRCO track aanklikt krijg je meer informatie.

De aanmelding voor deze track loopt via het CollectiefProject van LIOF.  Hiermee krijg je 75% korting op de deelnamekosten.

CIRCO track Startdatum Indiendatum aanvraag vanuit CollectiefProject
CIRCO Track business kansen door verduurzaming - MKB Green deal Sittard-Geleen 26 april 2023 12 april 2023
CIRCO Track business kansen voor circulaire sportmaterialen 30 mei 2023 17 mei 2023

CIRCO track business kansen door verduurzaming - MKB Green Deal Sittard-Geleen


Je streeft naar kostenreductie in je bedrijfsprocessen? Naar een toekomstbestendiger businessmodel? Naar een sterkere positie in de markt? Én je vraagt je af op of dat ook op een duurzame manier kan?
Dan is deze workshopcyclus bij uitstek geschikt voor jou. Wij inspireren en ondersteunen je om in jouw bedrijf kansen te zien en te benutten en stappen te kunnen zetten op het gebied van verduurzaming en bedrijfseconomische stabiliteit en groei. Dit vraagt om andere producten, materialen, diensten én business modellen. Maar hoe maak je dit nu concreet en zet je dit om in de praktijk?

De CIRCO track
LIOF en Rabobank organiseren samen met onze partners van de MKB Green Deal in Sittard-Geleen deze driedaagse workshop om jou op weg te helpen. Het unieke aan dit programma is, dat je dat samen doet met andere bedrijven uit jouw regio.
Vanuit ieders eigen positie in de keten en businesscase doe je kennis op van circulair ondernemen en circulair (re-)design van jouw product of dienst, maar denk ook aan re-use, reduce en repair bijvoorbeeld.
 

Deze drie-daagse track start op woensdag 26 april en is speciaal bedoeld voor bedrijven die gevestigd zijn in de regio Sittard-Geleen,  willen verduurzamen en die circulariteit willen inbedden in hun bedrijfsmodel en/of product. 
In de leaflet vind je meer informatie over de drie workshopsessies én over de kosten voor deelname. Voor MKB bedrijven geldt een aantrekkelijke korting op de deelname kosten van 75%. De enige voorwaarde is dat je een aanvraagformulier indient met een uitgebreide en heldere motivatie waarom dat jij met jouw bedrijf wilt deelnemen.  

Volledig programma

MELD JE HIER AAN!

CIRCO track business kansen voor verduurzaming sportmaterialen


Jaarlijks belanden miljoenen kilo’s aan sportmaterialen op de afvalberg. Naast de verduurzaming van sportaccommodaties is meer aandacht nodig voor circulaire sportmaterialen. 
Er zijn in Nederland circa 23.000 sportverenigingen met ruim 4 miljoen leden. Al die verenigingen verbruiken jaarlijks honderdduizendenden sportproducten zoals hockeysticks, tennisrackets, ballen en netten. Maar ook clubkleding en materiaal voor wekelijks sportschoolbezoek leveren een substantiële bijdrage aan het materiaalverbruik en -afdanking. Dat kan en moet veel duurzamer.

De wereld van sportproducten biedt dus enorme mogelijkheden om duurzamere producten te ontwikkelen en realiseren. Daar liggen mooie business kansen voor veel bedrijven in onze regio. 
Denk daarbij aan nieuwe ontwerpen, nieuwe business-modellen maar ook de toepassing van nieuwe duurzamere materialen en reductie van het gebruik en verbruik van materialen bij de productie van de sportmaterialen. 
Dat geldt zowel voor bedrijven die al actief zijn in de sportmaterialen-keten als bedrijven die dat nog niet zijn maar wel specifieke kennis en ervaring hebben met bijvoorbeeld de toepassing of productie van nieuwe materialen.
Wil jij een rol spelen in de verduurzaming van sportmaterialen? Dan is deze workshopcyclus bij uitstek geschikt voor jou. Wij inspireren en ondersteunen je om in jouw bedrijf kansen te zien en te benutten en stappen te kunnen zetten op het gebied van verduurzaming en bedrijfseconomische stabiliteit en groei. 

De CIRCO track
LIOF en Rabobank organiseren vanuit CIRCO Hub Limburg samen met Brightlands Sportinnovator Center en het nationale Sportinnovator deze driedaagse workshop om jou op weg te helpen. Het unieke aan dit programma is, dat je dat samen doet met andere bedrijven.
Vanuit jouw eigen positie in de keten en vanuit jouw eigen businesscase doe je kennis op van circulair ondernemen en circulair (re-)design van jouw product of dienst.

Deze track bestaat uit 3 dagdelen en is speciaal bedoeld voor bedrijven die actief zijn of willen zijn in de sportmaterialen én die streven naar duurzame producten en circulariteit willen inbedden in hun bedrijfsmodel.

De track start op woensdag 30 mei. De tweede sessie vindt op dinsdag 14 juni plaats en de afsluitende sessie op woensdag 5 juli.

Deelname aan de track kost slechts € 550. Voor dat bedrag kun je met 2 tot 4 medewerkers van jouw bedrijf deelnemen aan de track. De enige voorwaarde is dat je een aanvraagformulier indient met een uitgebreide en heldere motivatie waarom jij met jouw bedrijf wilt deelnemen.

Ben je geïnteresseerd in deelname, vul dan je contactgegevens in bijgaand formulier en wij nemen contact met je op.

Volledig programma
 

MELD JE NU AAN

Voor wie is de CIRCO Track?


De CIRCO Hub Limburg richt zicht in de eerste plaats op MKB-bedrijven in Limburg. Zo zijn er CIRCO tracks mogelijk voor deelnemers uit de sectoren bouw, maakindustrie, kunststoffen en consumentengoederen. Ook kunnen we speciaal tracks opzetten voor ketenpartners, een branche of een specifiek voor de circulaire economie relevant thema, zoals smart industry, Product-as-a-Service of Retourlogistiek. Kortom, neem vooral contact met ons op wanneer je interesse hebt om de kansen voor jouw bedrijf te verkennen en we kijken of er binnenkort een track start die goed bij jouw ambities aansluit.

Visual-Circo-Tracks-v5.jpg

Wat is een CIRCO track?

in zeven stappen van lineair naar circulair


De CIRCO methodiek biedt een ontwerpaanpak, waarmee je je circulaire waardepropositie (product, dienst, businessmodel) ontwerpt. Tijdens de CIRCO track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je je eigen case uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf. Je doorloopt de track met een groep van circa 10 bedrijven onder begeleiding van ervaren trainers, die actief zijn op het thema van de track. De groep komt zowel fysiek als online bij elkaar en je volgt online leermodules op zelf te bepalen tijdstippen.

Wie zijn de partners achter de Hub?


LIOF en de Rabobank zijn de oprichters van de CIRCO Hub Limburg. Beide organisaties zetten sterk in op een duurzamer Limburg, waarbij circulariteit een belangrijke rol speelt. Zij helpen ondernemers gezamenlijk gedurende de track om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de CIRCO methode. Als programma van CLICKNL activeert CIRCO productiebedrijven en creatieve professionals om concreet aan de slag te gaan met circulair ontwerpen. Door producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen wordt circulair ondernemen in veel gevallen mogelijk. CIRCO wordt hierbij ondersteund door Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Provincie Limburg onderschrijft het belang van deze tracks en ondersteunt dit intiatief middels het programma LimburgToekomstbestendig.

Om circulair ondernemen de norm te maken in en buiten Limburg nodigen we andere partners van harte uit om met ons samen te werken binnen specifieke tracks. Wil jij met jouw organisatie onderdeel uitmaken van deze Hub? Neem dan vooral contact met ons op. Samen verkennen we mogelijkheden.

Aankomende (partner)events

Geen events

Meer weten?

Wil jij in een persoonlijk gesprek ontdekken hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen? Of heb je ideeën voor een CIRCO track? Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op!

Team Circo-02242.jpg
LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?