In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

CIRCO Hub Limburg

LIOF en Rabobank zijn de oprichters van CIRCO Hub Limburg met als doel: het inspireren en aanzetten tot meer circulaire bedrijvigheid in Limburg.  Gezamenlijk helpen we ondernemers in concrete CIRCO tracks om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken: binnen 7 stappen brengen we je van lineair naar circulair! En laten we je zien dat deze maatschappelijke impact heel goed samen gaat met economisch rendement.

Annemoon Borst en Remon Plummen van LIOF vertellen je er zelf meer over!

CIRCO Tracks 2023

In het najaar starten weer nieuwe tracks. Hou deze pagina in de gaten!

De aanmelding voor deze tracks loopt via het CollectiefProject van LIOF.  Hiermee krijg je 75% korting op de deelnamekosten.

Voor wie is de CIRCO Track?

De CIRCO Hub Limburg richt zicht in de eerste plaats op MKB-bedrijven in Limburg. Zo zijn er CIRCO tracks mogelijk voor deelnemers uit de sectoren bouw, maakindustrie, kunststoffen en consumentengoederen. Ook kunnen we speciaal tracks opzetten voor ketenpartners, een branche of een specifiek voor de circulaire economie relevant thema, zoals smart industry, Product-as-a-Service of Retourlogistiek. Kortom, neem vooral contact met ons op wanneer je interesse hebt om de kansen voor jouw bedrijf te verkennen en we kijken of er binnenkort een track start die goed bij jouw ambities aansluit.

Visual-Circo-Tracks-v5.jpg

Wat is een CIRCO track?

in zeven stappen van lineair naar circulair

De CIRCO methodiek biedt een ontwerpaanpak, waarmee je je circulaire waardepropositie (product, dienst, businessmodel) ontwerpt. Tijdens de CIRCO track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je je eigen case uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf. Je doorloopt de track met een groep van circa 10 bedrijven onder begeleiding van ervaren trainers, die actief zijn op het thema van de track. De groep komt zowel fysiek als online bij elkaar en je volgt online leermodules op zelf te bepalen tijdstippen.

Wie zijn de partners achter de Hub?

LIOF en de Rabobank zijn de oprichters van de CIRCO Hub Limburg. Beide organisaties zetten sterk in op een duurzamer Limburg, waarbij circulariteit een belangrijke rol speelt. Zij helpen ondernemers gezamenlijk gedurende de track om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de CIRCO methode. Als programma van CLICKNL activeert CIRCO productiebedrijven en creatieve professionals om concreet aan de slag te gaan met circulair ontwerpen. Door producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen wordt circulair ondernemen in veel gevallen mogelijk. CIRCO wordt hierbij ondersteund door Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Provincie Limburg onderschrijft het belang van deze tracks en ondersteunt dit intiatief middels het programma LimburgToekomstbestendig.

Om circulair ondernemen de norm te maken in en buiten Limburg nodigen we andere partners van harte uit om met ons samen te werken binnen specifieke tracks. Wil jij met jouw organisatie onderdeel uitmaken van deze Hub? Neem dan vooral contact met ons op. Samen verkennen we mogelijkheden.

Aankomende (partner)events

Geen events

Meer weten?

Wil jij in een persoonlijk gesprek ontdekken hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen? Of heb je ideeën voor een CIRCO track? Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op!

Team Circo-02242.jpg
LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?