In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

12 juni 2024

Van pitchen voor een jury naar testen op Zomerparkfeest

Zomerparkfeest TestLab introduceert top 3 Innovators 

Zomerparkfeest en haar partners bieden dit jaar drie ondernemers de mogelijkheid om hun duurzame of sociale innovatie te testen tijdens Zomerparkfeest. ioThings, SAM Panels en Cyclups wisten na een spannende pitchronde een plek te bemachtigen voor Zomerparkfeest TestLab. Zij mogen zich dan ook voor de leeuwen gooien, en hebben de mogelijkheid om feedback te verzamelen van echte gebruikers. Het doel: verder verbeteren van hun innovatie. Deze innovatieve ondernemers zijn van 9 tot en met 11 augustus te vinden op het festivalterrein.

Terugblik op pitchevent
Woensdag 29 mei betraden acht innovatieve Limburgse ondernemers het podium. Allen met als doel om één van de drie plekken op Zomerparkfeest TestLab te bemachtigen. Na inspirerende pitches was het aan een deskundige jury, bestaande uit afgevaardigde vanuit Zomerparkfeest, LIOF en Ondernemend Venlo om knopen door te hakken en de top 3 te selecteren. Hierbij werden alle deelnemers getoetst op verschillende criteria zoals geschiktheid, innovatieve karakter en business model. 
ioThings, SAM Panels en Cyclups kwamen als winnaar uit de strijd en bemachtigen hiermee een plek tijdens Zomerparkfeest TestLab.

ioThings
ioThings adopteert de nieuwste en beste technieken om gebruiksvriendelijke, innovatieve en hoge kwaliteit Internet of Things producten te ontwikkelen, welke echte problemen kunnen oplossen. Zo ook de ioButton, een innovatief, zero-maintenance, draadloze noodoproepsysteem. Druk op de knop en hulp komt eraan! ioThings wil testen in hoeverre de ioButton geschikt is voor toepassing op een festival. Welke usecases zijn mogelijk en werkt de technologie binnen de context van een festival met veel bezoekers?

SAM Panels 
SAM Panels is een Nederlandse pionier in de duurzame productie-industrie en ontwikkelt plaatmateriaal op basis van gerecycled organisch restmateriaal, zoals gras, hennepstof, en koemest (Sustainable Advanced Materials). Dit materiaal is sterker en biedt meer ontwerpvrijheid dan traditionele plaatmaterialen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan producten. SAM Panels wil testen of hun biobased plaatmateriaal ook geschikt is voor outdoor toepassingen zoals bewegwijzering op een festival. 

Cyclups
Cyclups ontwikkelt rietjes en bestek welke worden gemaakt van PLQ (Plantastiq), een bio-based alternatief gemaakt van restafval van graan(stammen). Dit is compleet bio-afbreekbaar en 100% composteerbaar. Het resultaat: geen afval en geen microplasticvervuiling meer. Op weg naar een plasticvrije toekomst. Cyclups wil testen hoe ze de gebruikte rietjes en bestek kunnen inzamelen om te recyclen tot nieuwe producten.

Festival als TestLab
Zomerparkfeest TestLab is de kans om een innovatie in drie dagen tijd te testen bij een potentieel publiek van maar liefst 100.000 bezoekers. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, Ondernemend Venlo, Fontys, Bluehub, Circular Design Group en uiteraard Zomerparkfeest.
In de komende weken worden alle drie de ondernemers klaargestoomd en begeleid in de uitwerking van de testcase. Zomerparkfeest start op donderdag 8 augustus, waarbij Zomerparkfeest TestLab een dag later open gaat op vrijdag 9 augustus 2024.

Meer informatie over het Zomerparkfeest

Meer weten?

Nicole Kleuskens
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?