In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Einstein Telescope
Nieuw programma voor hightech bedrijven

Transities
Startdata

De volgende openstelling (voor het domein optica) is 24 juni 2024

Looptijd

De openstelling voor het domein optica sluit 12 september 2024.

Doelgroep

Hightech bedrijven rondom vijf technologiedomeinen

Doel

Innovatie en versnelde ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Einstein Telescope (ET) stimuleren

Kosten

/

Over het programma

Om innovatie en versnelde ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Einstein Telescope (ET) te stimuleren gaat het ET valorisatieprogramma van start.  
Regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg LIOF voert landelijk de regie, mede namens de ministeries van EZK en OCW en Nikhef. Met drie servicepunten bij de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM (Brabant), InnovationQuarter (Zuid-Holland) en Oost NL (Oost-Nederland) wordt landelijk aansluiting gezocht bij hightech ecosystemen rond de technische universiteiten en samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen gebouwd aan consortia. Doel van het programma is om de kandidatuur voor de komst van de Einstein Telescope te versterken.

Ga naar de speciale website over dit programma

R&D-regeling

Voor de totale regeling - die vijf technologiedomeinen kent - is € 12,085 miljoen beschikbaar. Dat bedrag is in 2022 toegekend bij de 2e ronde projecten uit het Nationaal Groeifonds. De vijf technologiedomeinen zijn: 

  1. Trillingsvrij koelen: ontwikkeling van trillingvrij afkoelen van spiegels tot temperatuur 10 - 20 K (indiening 24 november 2023 gesloten). 
  2. Vacuümtechnologie: kostenbesparingen van het vacuümsysteem en ontwerp van productiefaciliteit en installatiescenario. 
  3. Trillingsdemping: ontwikkeling van optimale combinatie van passieve en actieve trilling demping (indiening 31 mei 2024 gesloten). 
  4. Optica: ontwikkeling van grote Si-spiegels en coating voor toepassing bij temperatuur 10 - 20 K (openstelling 24 juni 2024). 
  5. Thermische deformaties: ontwikkeling van technologie om thermisch geïnduceerde deformaties te monitoren en compenseren (openstelling 2 september 2024). 

Wie komt in aanmerking voor de R&D-regeling?
De regeling staat voor individuele bedrijven en samenwerkingsverbanden (consortia). De consortia kunnen bestaan uit startups en MKB'ers, grote bedrijven  en kennisinstellingen. Door samen te werken met deze diverse partijen, hoopt de regeling de samenwerking tussen verschillende spelers in het innovatie-ecosysteem te bevorderen en de ontwikkeling van baanbrekende technologieën te versnellen. Hierbij wordt ook gekeken naar toepassingen en applicaties in andere gebieden en sectoren.

Timing en contactpersonen

Overige activiteiten

Over de Einstein Telescope

Over het Nationaal Groeifonds

EinsteinTelescope-render-1-scaled (1).jpg
Einstein-Telescope-render-29-scaled.jpg

Hulp nodig?

Jorg van der Meij
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?