In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

4 mei 2022

Sittard-Geleen, MKB Green Deal: een duurzame aanpak voor het MKB

Afgelopen week is het startschot gegeven voor de MKB Green Deal gericht op  een nieuwe aanpak voor duurzaam ondernemen in Sittard-Geleen. Pieter Meekels, wethouder van economische zaken, zette samen met een aantal partners van de gemeente zijn handtekening. Hieronder leest u wat de Green Deal en de nieuwe aanpak  betekent. 

Veel ondernemers hebben niet de tijd en middelen om hun verdienmodel aan te passen aan de huidige omstandigheden. Denk maar aan het veranderend consumentengedrag, de digitalisering, stijgende (energie)prijzen, schaarste aan grondstoffen en het moeilijk vinden en behouden van personeel. Door de vele hulp die ondernemers krijgen aangeboden, zien ze door de bomen het bos niet meer. Dat is voor Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), Stadslabs Sittard Geleen, LIOF, Rabobank en de gemeente Sittard-Geleen een belangrijke reden om individueel maatwerk te leveren voor MKB-ondernemers. Het is namelijk aangetoond, dat bedrijven die duurzaam met hun toekomst bezig zijn financieel beter presteren en adequater reageren op de steeds sneller veranderende omgeving. Hier zit dan ook voor de initiatiefnemers de drive om de Green Deal voor de verduurzaming van de bedrijventerreinen te steunen. 
De behoefte van de MKB-ondernemer staat centraal in de nieuwe aanpak. Uniek is dat de MKB-ondernemer een sparringpartner krijgt die de taal van de ondernemer spreekt. Ook maakt die partner deel uit van netwerken die voor de MKB-ondernemer belangrijk zijn en heeft diegene toegang tot de Limburgse MKB-programma’s. Op die manier heeft de ondernemer een grotere kans op een succesvol verdienmodel. Dat verdienmodel past binnen de klimaat-neutrale, digitale samenleving van de toekomst. 

Na de zomervakantie begint de eerste groep MKB-ondernemers met de maatwerkbegeleiding. De ervaringen van die eerste groep, worden vervolgens gebruikt om nieuwe groepen ondernemers aan te spreken en te helpen. Het idee is dat de aanpak een succes wordt in de Westelijke Mijnstreek en uiteindelijk in heel Zuid-Limburg. De resultaten worden bovendien gedeeld met een aantal andere steden in Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

Bert de Wit (Liof), Pieter Meekels (Sittard-Geleen), Pascal Vandermeulen (Rabobank), Leon Klinkers (Stadslabs Sittard-Geleen) en Marcel Stukker (Bedrijven Sittard-Geleen) zeggen het volgende: “Met maatwerkaanpak gaan we in Sittard-Geleen het verschil maken voor een duurzame, toekomstbestendige regio.”. Afgelopen week hebben zij hun handtekening onder de vernieuwende aanpak gezet in het Stadskantoor in Sittard (zie foto).

Vragen?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?