In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

16 april 2024

Mosa Meat haalt €40 miljoen aan nieuwe financiering op

Mosa Meat, de pionier op het gebied van kweekvlees, heeft vandaag aangekondigd dat zij nieuwe en bestaande partners verwelkomen om
gecultiveerd rundvlees naar de consument te brengen, als onderdeel van €40 miljoen aan nieuw kapitaal dat is opgehaald om de volgende fase van het bedrijf te financieren. Het geld zal worden gebruikt om de productieprocessen verder op te schalen en marktintroductie voor te bereiden.

De oversubscribed investeringsronde werd geleid door Lowercarbon Capital en M
Ventures. Onder de investeerders zijn nieuwe overheidsgefinancierde partijen, zoals Invest-NL, de Nederlandse impactinvesteerder, deels met dekking van InvestEU, het programma van de Europese Commissie dat initiatieven ondersteunt die aansluiten bij Europese beleidsprioriteiten, LIOF, regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg en het Limburgs Energie Fonds (LEF), het regionale fonds dat investeert in projecten en bedrijven die bijdragen aan de reductie van CO2 uitstoot. Ook kwamen er nieuwe partners bij met een achtergrond in de conventionele vleessector, waaronder PHW Group, een van Europa’s grootste pluimveeproducenten. Ook XO Ventures en meer
nieuwe partners sloten zich aan bij bestaande investeerders om samen een diverser en veerkrachtiger voedselsysteem te creëren.

Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat zei: “De macro-economische situatie is de afgelopen twee jaar verslechterd, wat uitdagingen met zich meebracht voor onze hele sector. Als Mosa Meat zijn we daardoor nog meer strategisch en gefocust op het bereiken van onze missie. Daarom zijn we blij en vereerd dat we zowel publieke partijen als conventionele vleesproducenten mogen verwelkomen als nieuwe partners en investeerders. In een steeds verder polariserende omgeving kiezen wij ervoor om verbinding te maken en samen te werken, waarbij we bouwen aan een toekomst waarin gecultiveerd rundvlees een echte keuze is voor consumenten en één van de complementaire oplossingen die we tot onze
beschikking hebben om de klimaatcrisis en verlies van biodiversiteit tegen te gaan. Ons voedselsysteem zo organiseren dat we goed eten kunnen blijven produceren voor een groeiende wereldbevolking, zonder daarbij de planeet onherstelbaar te beschadigen is een gigantische uitdaging, waarvoor het nodig is dat een flink aantal mensen en organisaties met elkaar zal moeten samenwerken.”

Na het openen en succesvol ingebruiknemen van een opschalingsfaciliteit en na vorig jaar B Corp te zijn geworden, bereidt Mosa Meat momenteel haar eerste formele proeverijen van gecultiveerd rundvlees in Nederland voor.
____________________________________________________________________

Mosa Meat is een Nederlandse pionier op het gebied van kweekvlees; een schonere en vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken. De oprichters, Mark Post en Peter Verstrate hebben de eerste gecultiveerde rundvleeshamburger ter wereld geïntroduceerd in 2013, door het op een natuurlijke manier te laten groeien uit de cellen van een koe. Mosa Meat is opgericht in 2016 en op dit moment de capaciteit aan het uitbreiden om exact hetzelfde rundvlees te maken waar mensen dagelijks van genieten, maar op een manier die beter is voor mensen, dieren en de planeet. Mosa Meat’s diverse
en groeiende team heeft als missie om het wereldwijde voedselsysteem fundamenteel te hervormen. Mosa Meat, met hoofdkantoor in Maastricht, wordt ondersteund door investeerders als Lowercarbon Capital, M Ventures, Invest-NL, LIOF, Bell Food Group, PHW Group, Nutreco, Mitsubishi Corporation, Leonardo DiCaprio en andere vooraanstaande investeerders.

Meer weten?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?