In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

21 maart 2024

Financiering voor TripleMed om te komen tot CE-markering

Oplossingen voor een betere behandeling van aorta-aneurysma’s stap dichterbij

TripleMed BV is een medische startup die zich richt op het verbeteren van de behandeling van aorta-aneurysma’s. Een consortium van bestaande en nieuwe investeerders heeft ruim twee miljoen euro ingebracht om de klinische studies die nodig zijn voor een CE-markering en marktintroductie mogelijk te maken. Streven is om CE markering begin 2025 te behalen. LIOF investeerde eerder vanuit het Limburg Business Development Fund (LBDF) en nam nu aandeel in het bedrijf middels het Participatiefonds. Bestaande aandeelhouder Brightlands Venture Partners investeerde opnieuw in TripleMed vanuit hun Chemelot Ventures fund.

Lenn Houbiers, investment manager bij LIOF: “De TripleMed oplossing zorgt op termijn voor een efficiëntere aanpak van aorta-aneurysma’s, een betere kwaliteit van leven en lagere zorgkosten. Hiermee levert TripleMed een belangrijke bijdrage aan de gezondheidstransitie, een van de transities waar LIOF sterk op inzet.”

Oplossingen in ontwikkeling
TripleMed voert momenteel klinische studies uit bij een aantal ziekenhuizen in Nederland en Belgie om AneuFix Endoleak Repair (het verhelpen van een lekkage ná een aneurysma operatie) en AneuFill Prophylactic Sac Filling (preventief inbrengen van een polymeer om lekkages te voorkomen) te valideren. Het AneuFix/AneuFill concept is een 2-componenten polymeer in een spuit. Bij het inbrengen worden de 2 componenten gemengd en harden vervolgens uit tot een elastisch blijvend implantaat in het aneurysma.

In 2020 zijn de klinische studies gestart, tot op heden zijn 33 patiënten behandeld. De tussentijdse resultaten van de klinische studie zijn zeer positief, bij 89% van de patiënten blijft de lekkage langdurig gestopt. Eind 2024 hoopt de onderneming 57 patiënten te hebben behandeld en daarmee de klinische studie te hebben afgerond zodat de CE-markering voor AneuFix verkregen kan worden, gevolgd in 2026 door de CE-markering voor Aneufill.

“We zijn blij met de nieuwe financiële injectie die het mogelijk maakt ons onderzoek voort te zetten en te komen tot de certificering die nodig is voor de marktintroductie van beide producten” aldus Tjeerd Homsma, CEO van TripleMed. 

Omvang aorta-aneurysma’s
Wereldwijd worden jaarlijks meer dan 150.000 patiënten behandeld voor aorta-aneurysma’s. Maar liefst 10-15% van alle eerder met stent-grafts behandelde aorta-aneurysma’s kennen lekkages en een verdere groei van het aneurysma. Hiervoor bestaan op dit moment geen effectieve behandeling. 
___________________________________________________________________
 

Over TripleMed
TripleMed is opgericht in 2011 door drie vaatchirurgen, Dr. Hans Brom, Dr. Alexander de Vries en Prof. Dr. Michael Jacobs. Het bedrijf is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. TripleMed richt zich op het ontwikkelen van innovatieve en kosteneffectieve oplossingen voor de behandeling van aorta-aneurysma’s.
Ondanks de overduidelijke voordelen van endovasculaire behandelingen door middel van endoprotheses, gaat de ingreep gepaard met relatief veel complicaties en herhaalde ingrepen in de jaren na de eerste ingreep, wat een grote impact heeft op kwaliteit van leven van patiënten en hoge kosten met zich meebrengt. Met haar producten verwacht TripleMed een belangrijke verbetering te leveren aan een meer effectieve en kosten efficiënte behandeling van aorta-aneurysma’s. Meer informatie op www.triplemedical.com.

Over Brightlands Venture Partners
Brightlands Venture Partners is de fondsmanager van Chemelot Ventures en is een zogeheten ecosysteeminvesteerder. Het investeert in innovatieve bedrijven die kunnen profiteren van en bijdragen aan het ecosysteem van de Brightlands-campussen in het zuiden van Nederland. Andere fondsen onder beheer zijn BVP Fund IV, Brightlands Agrifood Fund en Limburg Ventures. Chemelot Ventures heeft een portfolio van investeringen in startups en scale-ups op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De fondsen hebben tot nu toe in totaal meer dan 50 investeringen gedaan. 
Meer informatie op https://brightlandsventurepartners.com/.

AneuFill procedure - TripleMed.PNG

Afbeelding links: Tijdens de ingreep wordt direct na het plaatsen van de endoprothese AneuFill polymeer ingebracht via een vulcatheter (groen).
Afbeelding rechts: De gehele ruimte van het aneurysma rondom de endoprothese wordt gevuld met AneuFill polymeer (blauw).

Meer weten?

LIOF_LENN HOUBIERS_8233.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?