Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

30 november 2020
Start datum: 11/30/20
Eind datum: 11/30/20

Digitale bijeenkomst SYN-ERGIE

Het SYN-ERGIE project wil het goederentransport via binnenvaart en trein op de as West-Vlaanderen / Antwerpen / Limburg (NL) versterken.
Op 30 november organiseren projectpartners POM West-Vlaanderen en LIOF samen met Haven van Zeebrugge een digitale bijeenkomst voor bedrijven die van plan zijn om per spoor langs de as Venlo via Main Hub Antwerpen naar de Haven van Zeebrugge (en v.v.) goederen te verplaatsen. 

logo syn-ergie.gif

Over SYN-ERGIE
SYN-ERGIE streeft naar efficiënt en duurzaam goederentransport: hoewel de transportsector voor 97% afhankelijk is van fossiele brandstoffen, blijven alternatieve transportmodi zoals spoor en binnenvaart structureel onderbenut, terwijl het brandstofverbruik per tonkilometer van een binnenvaartschip tot 3 keer, en dat van een trein tot 4 keer lager is dan dat van een vrachtwagen.

Verschillende bedrijven, kennisinstellingen en overheden uit Vlaanderen en Nederland hebben de handen in elkaar geslagen mm de ambities van dit project te realiseren. Op 30 november is er een digitale bijeenkomst over het project.

Voor wie is de bijeenkomst interessant?
De bijeenkomst is interessant voor bedrijven die van plan zijn om per spoor langs de as Venlo via Main Hub Antwerpen naar de Haven van Zeebrugge (en v.v.) goederen te verplaatsen (via containervervoer). Tijdens deze bijeenkomst bespreken we een propositie en inventariseren we interesse voor een commitment. Op grond daarvan is het streven om al op korte termijn deze verbinding te realiseren. 

Concept programma
De digitale bijeenkomst start om 11.30 uur en duurt tot 13.30 uur.
Het programma bevat de volgende onderdelen:

  • Voorstellingsronde 
  • Update van de situatie – ontwikkelingen spoorterminal Venlo en haven Zeebrugge i.c.m. Cosco
  • Doel van de bijeenkomst
    (informeren, interesseren en inventariseren)
  • Propositie operator
    (voorstel ‘loop’ Venlo-Antwerpen-Zebrugge en v.v. – dedicated drie keer per week – tijden, prijzen)
  • Tijdpad – retrospectieve planning .

Interesse?
Meld je dan aan bij Jos Ernens.
Meer info over het SYN-ERGIE project vind je op de speciale website.

campagnebeeld syn-ergie.jpg
SYN-ERGIE wordt voor 50% gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Daarnaast krijgt het project de financiële steun van de Provincies West-Vlaanderen (BE) en Limburg (NL).

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: