In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

8 november 2021

LEEF investeert in innovatieve ideeën die bijdragen aan een gezondere regio

Innovatieve ideeën ter verbetering van de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Parkstad kunnen rekenen op een investeringssubsidie van € 10.000 uit het onlangs opgerichte Limburg Early Execution Fonds (LEEF). LEEF is een onderdeel van de Vie Innovatie Hub Parkstad (VIHP). Dat is het innovatieve kennis- en expertisecentrum van het programma Vie - Leven in beweging, dat in Kerkrade is geboren. Het dient ter verbetering van de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade én de regio.

LEEF biedt subsidies om initiatiefnemers met veelbelovende ideeën op het gebied van gezondheid en vitaliteit te ondersteunen. Dit kan in de onderzoeksfase, maar ook in een later stadium tijdens de
ontwikkeling van desbetreffend idee. Een belangrijke vereiste is dat het initiatief de gezondheid in de regio Zuid-Limburg dient te bevorderen.

Middels een korte pitch van maximaal 15 minuten kan iedereen met een goed (vitaal) idee in aanmerking komen voor een investeringssubsidie van € 10.000,-. Een budget dat dient om het idee verder uit te werken en het draagvlak in de regio nader te onderzoeken. Tevens biedt LEEF de drie beste pitches van het jaar de mogelijkheid om tot € 30.000,- te lenen, onder zeer gunstige
voorwaarden. Beoordeling vindt plaats door een team van experts.

Wethouder Huub Wiermans van de gemeente Kerkrade: “LEEF stimuleert initiatiefnemers om creatieve ideeën te ontwikkelen voor gezondheids- en vitaliteitsprojecten. Het zijn juist de vrijdenkers die zich niet beperkt voelen door bestaande structuren, regels en gewoonten die veranderingen in gang kunnen zetten. Dit is uitermate belangrijk bij Vie - Leven in beweging, omdat hierbij juist onontgonnen paden bewandeld moeten worden en experimenten op het gebied van gezondheid en vitaliteit tot wasdom kunnen komen. LEEF zal als integraal onderdeel, als co-aanjager,gaan fungeren bij het realiseren van de doelstellingen van Vie.”

LEEF is één van de producten van VIHP en betreft een samenwerking tussen LIOF, ESZL, Stadsregio Parkstad en Vie.
Vie staat voor een leven lang kansrijk en zet in op programma’s die investeren in de gezondheid en vitaliteit van bewoners, van jong tot oud, in straat, buurt en wijk. In Kerkrade én de regio.

Meer informatie

Meer weten?

LIOF_WENDY WIJNEN-WILLEMS_5515.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: