In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

LIOF zoekt 

Twee Investment Managers

32-40 uren per week
Start: zsm. Locatie: Maastricht

Help jij mee om het Limburgse MKB te laten ondernemen en te groeien?


Jouw functie

Als financiële professional heb jij intensief contact met de ondernemer. Samen bespreek je van alles. Cijfers, verbeterpunten, toekomstdromen, ondernemen met maatschappelijke en economische impact. 

Als mens ben je nauw betrokken bij je omgeving. Je zet je in voor je club, de school van de kinderen, je buurt. Je hebt een scherp oog en een warm hart voor de wereld om je heen. 

Hoe mooi zou je het vinden om je professionele én persoonlijke kwaliteiten te combineren als investment manager bij LIOF? 

Dat treft, want wij zoeken nu twee investment managers voor het team (gevestigd) MKB op de afdeling Participaties & Financiering:

•    een beginnend investment manager (1 fte)
•    een ervaren investment manager (1 fte).

Dowload hier de functie-omschrijving.

Wat doen wij?

En hoe doen we dat?


Wij creëren groei en banen in Limburg. 50 LIOF’ers voeren als regionale ontwikkelingsmaatschappij het economisch beleid uit voor de provincie Limburg en voor het ministerie van EZK. We richten ons op het MKB en helpen ondernemers in elke fase van hun bedrijf met innovatie en groei. Ook overtuigen we buitenlandse bedrijven zich te vestigen in Limburg en helpen we Limburgse MKB’ers met grensoverschrijdend ondernemen.

Met ons advies, ons netwerk en onze financieringen versterken we de Limburgse economie. Met ondernemers stellen we - vanuit hun individuele behoeften - de optimale mix van instrumenten vast. Daarin spelen onze medewerkers een cruciale rol. Wij doen dat op basis van de kernwaarden: klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, deskundig en betrokken.

Binnen de afdeling Participaties & Financiering zijn we recentelijk gestart met drie teams, onderverdeeld naar de levensfase van een onderneming: het team startup, het team scale-up en het team (gevestigd) MKB. Dit biedt een unieke kans om vanaf de start mee te denken en richting te geven hoe we als team impact maken op onze doelgroep. De doelgroep van het team (gevestigd) MKB zijn veelal bedrijven die langer dan 10 jaar bestaan en minimaal 25 personeelsleden hebben. Oftewel een belangrijke motor van de Limburgse economie.

 
LIOF_TEAM LBDF_D_6561_SITE.jpg
 
LIOF_TEAM P-FONDS_D_6134_SITE.jpg
 
LIOF_TEAM P-FONDS_A_6070_SITE.jpg

Functie beginnend investment manager

Wat kun jij en wat ga je doen?


Wat ga je doen?

Als investment manager maak je onderdeel uit van het team gevestigd MKB. Je neemt een actieve rol in acquireren en beheren van deze relaties. Je denkt mee welke toegevoegde waarde wij als team aan deze doelgroep gaan bieden. Je focus zal in eerste instantie liggen op het beheer van financieringen. Bij bestaande financieringen begeleid je de ondernemer bij het aflossen van zijn verplichtingen. Indien nodig toets je daarnaast ook aanvragen aan onze criteria, beoordeel je de haalbaarheid van businessplannen en breng je voorstellen uit aan onze interne beoordelingscommissie. Je bereidt due diligence trajecten voor, modelleert overeenkomsten en finaliseert vastgelegde afspraken. 
Je rapporteert aan het management, onder meer met periodieke verslaglegging over de verstrekte financieringen en de status hiervan.

Wat kun jij?

 • Met je opleiding (bij voorkeur economisch of bedrijfskundig) op HBO- of WO-niveau wil je een bijdrage leveren aan de groei van een onderneming. 
 • Je hebt maximaal 3 tot 5 jaar werkervaring. Enige ervaring in de financiële dienstverlening is een pré, maar het is geen must. Het juiste gevoel voor cijfers en de bij de functie passende competenties zijn belangrijker. 
 • Met je enthousiasme, nieuwsgierigheid en communicatieve vaardigheden ga je een netwerk opbouwen en ga je het gesprek aan met de ondernemer. Wij begeleiden je om inzichtelijk te krijgen wat je nodig hebt om bestaande financieringen op een juiste wijze te beheren of nieuwe klanten te werven, en faciliteren je daarin. 
 • Als teamspeler pas je je aan wisselende omstandigheden aan: of dat nou is bij je klant, of in onze eigen organisatie.

Functie ervaren investment manager

Wat kun jij en wat ga je doen?


Wat ga je doen?

Als ervaren investment manager maak je onderdeel uit van het team gevestigd MKB. Je neemt een actieve rol in acquireren en beheren van deze relaties. Je denkt mee welke toegevoegde waarde wij als team aan deze doelgroep gaan bieden. Je toetst aanvragen aan onze criteria, je beoordeelt de haalbaarheid van businessplannen en brengt voorstellen uit aan onze interne beoordelingscommissie. Je bereidt due diligence trajecten voor, modelleert overeenkomsten en finaliseert vastgelegde afspraken. 
Je rapporteert aan het management, onder meer met periodieke verslaglegging over de verstrekte financieringen en de status hiervan.

Wat kun jij?

Met je economische of bedrijfskundige opleiding op HBO- of WO-niveau wil je een bijdrage leveren aan de duurzame groei van een onderneming. 

 • Je hebt minimaal 8 tot 10 jaar werkervaring in financieren en investeren. Bij voorkeur ben je werkzaam (geweest) bij een vergelijkbaar fonds of bij een corporate finance kantoor op het gebied van M&A. 
 • Je hebt een proactieve rol in het acquireren en beheren van bedrijven. Hierbij maak je gebruik van je bestaande netwerk in het Limburgse MKB. Je hebt hiervoor gedegen kennis & ervaring met strategische en financiële disciplines. En je uitgangspunt is altijd de onderneming, niet de financiering. Je spreekt en begrijpt de taal van ondernemers.
 • Je hebt kennis en bij voorkeur ook ervaring in het structureren van participaties: op organisatorisch, juridisch en fiscaal gebied. 
 • Je bent in staat om samen te werken met (externe) specialisten als dat nodig is. Je hebt kennis van, en gevoel voor verhoudingen tussen ondernemers, bestuur, toezicht, aandeelhouders en andere financiers. Je bent in staat om met alle relevante stakeholders in een participatie een lange termijn relatie aan te gaan en te onderhouden. 
 • Je bent bekend met good governance principe. 
 • Je hebt gevoel voor groei, ziet kansen voor de Limburgse economie zonder de risico's uit het oog te verliezen. 
 • Als teamspeler pas je je aan wisselende omstandigheden aan: of dat nou is bij je klant, of in onze eigen organisatie. 
   

Wat bieden wij?


Je krijgt een uitdagende rol vol ontwikkelmogelijkheden en eigen inbreng in een toonaangevende organisatie met zichtbare impact. LIOF biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je eerste tijdelijke aanstelling willen we na een jaar omzetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

We spelen in op thema’s die voor jou en LIOF belangrijk zijn, zoals ontwikkeling, zelfstandigheid en de mogelijkheid om jouw stempel te drukken op de economie in Limburg. Hierdoor blijf je betrokken bij je leefomgeving en maak jij maatschappelijke impact. En dat inspelen doen we best goed: onze mensen geven ons in het laatste medewerkers belevingsonderzoek een 8,2 (2019).
 

Wanneer je moet solliciteren op deze functie


 • Als je graag invloed hebt op je eigen groei én die van de economie in Limburg
 • Als je houdt van nauw samenwerken in een open cultuur 
 • Als je autonoom wilt werken in een organisatie met prima arbeidsvoorwaarden
 • LIOF streeft naar een evenwichtige diversiteit in haar medewerkersbestand en roept daarom minderheden en vrouwen op te reageren.

Is dit jouw volgende groeistap?

 • Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 26 juni via de volgende link: https://nv-liof.homerun.co/investment-manager-2-fte o.v.v. vacaturenummer IM06-2020-1 (voor de startende investmentmanager) en vacaturenummer IM06-2020-2 (voor de ervaren investmentmanager).
 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 28. 
 • Voor verdere informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Ruben Nabben, teamleider gevestigd MKB, telefoonnummer 043 328 02 80.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat. 
   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: