Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

Wij zoeken een

Business Developer Generiek

Fulltime. 40 uren per week
Locatie Maastricht

Ben jij degene die samen met innovatieve ondernemers hun plannen tot realiteit maakt?


Jouw functie

Voor de afdeling Business Development ben jij de Business Developer Generiek die innovatieve ondernemers helpt - van inspiratie tot realisatie - om met hen te komen tot goede en gefinancierde innovatieprojecten en businessplannen.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden


 • Je begeleidt de ondernemer ook naar mogelijke financieringsbronnen; van subsidienten tot investeerders.
 • Je ontwikkelt en organiseert activiteiten om ondernemers te inspireren, aan te zetten tot nieuwe ontwikkelingen binnen hun bedrijf en hen de (financiële) ondersteunings-mogelijkheden te schetsen.
 • Je ontwikkelt en begeleidt regionale innovatie- en investeringstrajecten van individuele ondernemers. Je screent ideeën op potentie en kansen voor business en ontwikkelt deze in samenwerking met de ondernemers tot kansrijke en financieringsklare innovatieprojecten en business development cases.
 • Je bouwt een sterke relatie op en onderhoudt deze met individuele ondernemers en belangrijke kernpartners voor het generieke speelveld, alsook de kennisinstellingen en Brightlands-campussen in Limburg.
 • Vanuit die relaties en netwerken met belangrijke partners zet je samenwerkings-projecten op, op velerlei gebieden waaronder ook innovatie, incubatie en acceleratie. Je begeleidt deze samenwerkingsprojecten waarbij deze leiden tot concrete deelname van Limburgse MKB-bedrijven.
 • Je zorgt voor het breed communiceren van interessante mogelijkheden voor het Limburgse MKB die niet onder beheer van LIOF vallen en zorgt daarbij voor het mede-ontwikkelen en -uitvoeren van deze financieringsinstrumenten.
 • Je werkt intensief samen met collega’s binnen LIOF in het kader van de visie ‘1-LIOF’ om zo te komen tot het meest optimale dienstverlening voor de ondernemer.  

Netwerken speelt in deze functie een cruciale rol, je bent een linking pin en eerste aanspreekpunt voor relevante stakeholders van binnen en buiten de regio.

Jouw profiel


 • Relevante werkervaring, bij voorkeur in de driehoek van bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstellingen en overheid, met een zwaartepunt op bedrijfsleven. 
 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in een bedrijfskundige of (bedrijfs-) economische richting. Een goede bedrijfskundige kijk op zaken is een vereiste.
 • Je bent een generalist met een intrinsieke nieuwsgierigheid en interesse in ontwikkelingen en ondernemers. Ervaring in een technologische omgeving en interesse in Smart Services/ICT, Chemie & Materials en/of Life Sciences & Health is een voorwaarde.
 • Je hebt een verfrissende kijk op zaken, bent kritisch op een positieve manier.
 • Je bent een aanpakker en zet zaken en mensen in beweging.
 • Je bent gericht op samenwerken en in staat om in korte tijd productieve relaties op te bouwen en deze te onderhouden, ook op politiek-bestuurlijk niveau.
 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels en – bij voorkeur - Duits.
 • Persoonskenmerken: klantgericht, marktgevoel, zelfstandig, betrokken, initiatiefrijk, nieuwsgierig, ondernemend, flexibel, bestuurlijk en cultureel sensitief, en resultaatgericht.

LIOF streeft naar een evenwichtige diversiteit in haar medewerkersbestand en roept daarom minderheden en vrouwen op te reageren.

Ons aanbod


Je krijgt een uitdagende rol met volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen inbreng binnen een toonaangevende organisatie van maatschappelijk belang in Limburg.

LIOF biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en een marktconform bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Je komt in eerste instantie in dienst voor een jaar. De intentie is, bij wederzijdse tevredenheid, dit contract na een jaar te verlengen.

Over Liof


Vijftig gedreven mensen. Geïnspireerd door de kracht van Limburgse ondernemers. Samen vormen ze een enthousiast team met maar één doel voor ogen: kansen creëren. Ze onderhouden de lijntjes in LIOF’s ecosysteem actief. En zo profiteert het Limburgse MKB volop van enerzijds hun frisse blik en anderzijds hun schat aan ervaring. Zelfstandig opererend zijn ze altijd uit op resultaat: zij willen de volgende stap zetten, met en voor de Limburgse ondernemers. LIOF biedt hen daarbij een ideale combinatie van teamspirit en individuele verantwoordelijkheid. LIOF is dan ook dé werkgever voor hen. Kom jij ons versterken?

Meer weten?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: