Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

Wij zoeken een

Manager Participaties en Financiering

Fulltime. 40 uren per week
Locatie Maastricht

Ideeën van de grond krijgen, pioneren, snelle samenwerking en werken in een open sfeer.


Jouw functie

Je bent primair verantwoordelijk voor het financieringsbeleid van LIOF en de realisatie hiervan. Je doel is om samen met je team het Limburgse MKB te laten ondernemen en groeien.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden


 • Je team bestaat uit Investment Managers en fondsmedewerkers, die verantwoordelijk zijn voor het LIOF eigen Participatiefonds als ook de fondsen die LIOF beheert voor derden, zoals het Limburg Business Development fonds en het MKB Leningenfonds. In totaal omvat het team 18 collega’s. Je focus ligt op het verbinden van je teamleden tot één team, waarbij de verschillenden fondsen nauwer met elkaar samenwerken zowel op inhoud als op proces, met als doel het realiseren van de kwalitatieve en kwantitatieve lange termijndoelstellingen van LIOF. De visie “één-LIOF” vormt hiervan het uitgangspunt.

 • Als Manager P&F ben je lid van een hecht MT en draag je bij aan de strategieontwikkeling van LIOF in zijn geheel. Je vertaalt deze naar beleid voor je eigen afdeling en je draagt zorg voor de realisatie en uitvoering daarvan. Voor het MT is vertrouwen en openheid belangrijk.

 • Je ontwikkelt, onderhoudt en ontsluit relevante netwerken met als doel duurzame, vruchtbare relaties op te bouwen met Investeringscommissies, de RVC, aandeelhouders, subsidiënten en externe relaties van waaruit nieuwe initiatieven voor LIOF ontwikkeld worden.

 • LIOF zoekt een collega die zich thuis voelt in een ondernemende, resultaatgerichte én betrokken organisatie die de klant centraal stelt en waar deskundigheid vanzelfsprekend is.

 

Jouw profiel


 • Je hebt 8 tot 10 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare rol bij een investeringsfonds of vergelijkbare organisatie
 • Je hebt minimaal een hbo+/wo denk- en werkniveau
 • Je weet hoe je de teams moet samenbrengen waarbij verschillende belangen goed afgewogen worden. Je doet dit met impact en weet mensen daarmee te overtuigen en te motiveren tot bewegen.
 • Je bent een teamspeler, je hebt uitstekende management- en communicatieve vaardigheden en je bent in staat om medewerkers te inspireren
 • Je bent inhoudelijk expert op het gebied van financieren & investeren en/of fusies & overnames, opgedaan bij een MKB-onderneming, een adviesorganisatie of een vergelijkbare organisatie/fonds
 • Je hebt ervaring met investeringsvoorstellen, waarderingen en financieringsconstructies
 • Je hebt gedegen kennis & ervaring met strategische en financiële disciplines. Je uitgangspunt is altijd de onderneming, niet de financiering
 • Je hebt kennis van, en gevoel voor verhoudingen tussen ondernemers, bestuur, toezicht, aandeelhouders en andere financiers.
 • Je bent bekend met good governance principes
 • Je bent resultaatgericht, waarbij belangen van aandeelhouders, subsidiënten, overige stakeholders en andere externen het kader vormen respectievelijk meegenomen worden
 • Je bent in staat om met alle relevante stakeholders een lange termijn relatie aan te gaan en te onderhouden. Je spreekt en begrijpt de taal van aandeelhouders en ondernemers
 • Je hebt gevoel voor groei, ziet kansen voor de Limburgse economie zonder de risico’s uit het oog te verliezen
 • Je hebt talent om jezelf en je netwerk, actief te ontwikkelen
   

Ons aanbod


Je krijgt een uitdagende rol met volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen inbreng binnen een toonaangevende organisatie van maatschappelijk belang in Limburg.

LIOF biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en een marktconform bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Je komt in eerste instantie in dienst voor een jaar. De intentie is, bij wederzijdse tevredenheid, dit contract na een jaar te verlengen.

Over Liof


Vijftig gedreven mensen. Geïnspireerd door de kracht van Limburgse ondernemers. Samen vormen ze een enthousiast team met maar één doel voor ogen: kansen creëren. Ze onderhouden de lijntjes in LIOF’s ecosysteem actief. En zo profiteert het Limburgse MKB volop van enerzijds hun frisse blik en anderzijds hun schat aan ervaring. Zelfstandig opererend zijn ze altijd uit op resultaat: zij willen de volgende stap zetten, met en voor de Limburgse ondernemers. LIOF biedt hen daarbij een ideale combinatie van teamspirit en individuele verantwoordelijkheid. LIOF is dan ook dé werkgever voor hen. Kom jij ons versterken?

Meer weten?

Delfin helpt ons bij het selecteren van de juiste kandidaat. Wil je meer informatie over de procedure of de vacature neem dan contact op met Nienke +31 (0)6 41 87 05 05.