In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Ondernemen in het buitenland

Met meer dan 350 km grens met België en Duitsland is Limburg bij uitstek een provincie voor internationale handel. Gelukkig weten de Limburgse bedrijven partners aan de andere kant van de grens al goed te vinden. Ook buiten de grensregio liggen er economische kansen. LIOF International Trade Development helpt Limburgse ondernemers deze kansen te identificeren, uit te werken en te verzilveren.


Het programma ITD wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De middelen worden beschikbaar gesteld onder het lopende programma OPZuid 2014-2020.

Naast haar euregionale ligging heeft Limburg goede ontsluitingsmogelijkheden waardoor zakendoen over de grens nog makkelijker wordt. De belangrijkste vracht luchthavens Keulen, Luik en Brussel liggen op een steenworp afstand. Vanuit de terminal in Venlo heb je direct aansluiting op het spoornetwerk naar China en via deze terminal zijn buitenlandse bedrijven in no time bij onze nationale zeehaven Rotterdam.

Maar ook Limburg zelf is een belangrijke handelspartner voor bedrijven over de grens. Onze Limburgse topsectoren agrofood, industrie en logistiek zijn hierin een wezenlijke schakel.

Exportbevordering

Kansen over de grens

Matchmaking

Wij brengen je in contact met de juiste organisaties

Handelsmissies

Kansen om je bedrijf te presenteren

We geven je toegang tot alle relevante informatie

En dat doen we samen met onze partners!

Kamer van Koophandel

Je zoekt informatie over wetten en regels die gelden bij internationaal zakendoen. Dan is een wegwijs met key onderwerpen onmisbaar. De Kamer van Koophandel (KvK) biedt zo'n wegwijzer. Als partner van de KvK bieden wij je graag de ingang aan naar deze informatie.

Ga naar: internatonaal zakendoen van de KvK

RVO

Je wilt zakendoen in bijvoorbeeld Duitsland en je gaat je oriënteren. Dan is een helder overzicht van de belangrijkste facts & figures heel handig. De Rijksdienst voor Ondernemende Nederland (RVO) biedt zo'n overzicht. Als partner van de RVO bieden wij je graag de ingang aan naar deze informatie.

We hebben de landeninformatie van de zeven belangrijkste handelspartners van Limburg op een rijtje gezet.

Landeninformatie

Handelsbevordering met Limburg

Ontdek de kracht van Limburg

Hulp nodig?

LIOF_MARK SMITS_33389.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?