In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

12 oktober 2022

Vekoma Rides wint Limburg Export Award 2022

Vekoma Rides uit Vlodrop heeft de Limburg Export Award 2022 gewonnen. Het bedrijf werd door de vakjury net iets beter beoordeeld dan de andere twee finalisten, verpakker Case Packing Systems uit Stramproy en machinebouwer Poeth uit Tegelen. De prijs werd woensdagavond uitgereikt door Frank Nelissen, voorzitter van de Export Sociëteit Limburg, tijdens een drukbezochte  live L1-tv-uitzending bij BASF’s vegetable seeds business/Nunhems Netherlands, de winnaar van de laatste editie in 2019.

De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van acht Limburgse bedrijven met elk een heldere, succesvolle exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering. Bij de die finalisten is een bedrijfsfilm geproduceerd. Deze zijn te zien via Twitter @L1, www.L1.nl, youtube.com/L1 en op website Export Sociëteit Limburg, www.exportsocieteit.nl 

Young Export Potential Award
De eerste Young Export Potential Award, een initiatief van LIOF, ging naar Verdify voor het ontwikkelde platform voor gepersonaliseerde gezonde voeding.

Export Sociëteit
De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd na een coronapauze van twee jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Net als voorgaande jaren was er een geldprijs van 10.000 euro en een kunstwerk voor de winnaar.

Over de winnaars

Vekoma Rides
Vekoma Rides BV werd opgericht in 2001 en produceert in Vlodrop achtbanen en andere attracties en levert  aan de amusementsindustrie wereldwijd. Met het Japanse Sansei Technologies als aandeelhouder is Vekoma Rides actief in meer dan veertig landen, onder meer in China. Tot de klanten behoren Disney en Universal en in eigen land Efteling, Toverland en Walibi. Naast de hoofvestiging in Vlodrop zijn er vestigingen in China en de VS. Vekoma richt zich op duurzaamheid van bedrijf en producten.
De jury kenmerkt Vekoma Rides als een bedrijf met een unieke globale exportgroei dat op basis van kennis en ervaring en een gerichte strategie marktleider is geworden in een bijzonder lastige niche/groeimarkt. De kracht van Vekoma is dat het alle disciplines onder één dak heeft: marketing,  engineering, project management, productie en after sales. Er werken in totaal 287 mensen van wie 20 in het buitenland.
www.vekoma.com

Case Packing Systems 
Case Packing Systems BV werd opgericht in 1988 en ontwikkelt en produceert machines voor het secundair verpakken van flexibele zakken met diepvriesproducten als groenten, fruit, vlees en brood. Het bedrijf, sinds 2021 onderdeel van het Zweedse XANO, haalt driekwart van de omzet in Europa en een kwart in de VS, het Midden-Oosten en Azië. De vakjury typeert Case Packing Systems als een succesvol bedrijf met slimme oplossingen in een zeer concurrerende markt. Met kritische klanten wordt steeds naar oplossingen gezocht op het gebied van circulariteit, efficiënter en energiezuiniger te werken. Er werken in Stramproy 86 mensen.
www.casepacker.com

Poeth 
Poeth BV vierde vorig jaar het honderdjarig bestaan. Het bedrijf ontwikkelt en produceert losse machines en  complete productielijnen voor processen in diverse industrieën zoals feed , food en circulair. Aanvankelijk was Poeth vooral werkzaam voor de machinefabrieken in de Nederlandse mengvoeder industrie, vanaf 1980 kwamen daar Europese klanten bij, gevolgd door opdrachtgevers uit Afrika en Azië waaronder bierbrouwers en uit de chemie. In 2018 namen de vier leden van het managementteam het familiebedrijf over.
De jury kenmerkt Poeth als een bedrijf dat onder het nieuwe management nieuwe wegen heeft ingeslagen, zowel op exportgebied maar vooral ook op innovatie en productontwikkeling waarbij circulair ondernemen  voorop staat. Er werken in Tegelen ruim 65 mensen.
www.poeth.nl

Verdify
Voor de Young Export Potential Award, een aanmoedigingsprijs voor startups die hun kansen over de grens aan het verzilveren zijn, waren vier kandidaten geselecteerd. De award werd gewonnen door Verdify, bewoner van de Brightlands Campus Greenport Venlo, vanwege hun gedegen aanpak van de uitrol van hun platform voor gepersonaliseerde gezonde voeding. Met het swapmeals.com heeft Verdify inmiddels meer dan 40.000 vaste gebruikers in Nederland en het VK. Ze dragen hiermee bij aan een gezondere en meer duurzame samenleving.
www.verdify.nl

____________________________________________________________________

Export Sociëteit Limburg
De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sponsoren zijn ING Bank, Seacon Logistics, Provincie Limburg, NV LIOF, Tenfold Group en Boels Zanders NV Advocaten. De voorgaande edities werden gewonnen door achtereenvolgens Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Techno Coating uit Venlo, Van Aarsen International uit Panheel, Scelta Mushrooms uit Venlo, Koninklijke Kusters Engineering uit Venlo, WP Haton uit Panningen, Thomas Regout uit Maastricht  Linssen Yachts uit Maasbracht, Bruynzeel Storage Systems uit Panningen, Schmitz Foam Products ut Roermond, Neptunus Structures uit Kessel, Dinnissen Proces Technology uit Sevenum en in 2019 BASF’s vegetable seeds business/Nunhems Netherlands. 

Vakjury
De vakjury van de Limburg Export Award wordt gevormd door prof. dr. J. Lemmink hoogleraar marketing en service-innovatie, Universiteit Maastricht; F. Nelissen voorzitter Export Sociëteit Limburg, S. Satijn gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg, R. Pijpers International Trade Development LIOF, mr. Briaire BZ International, Boels Zanders NV Advocaten, H. Narinx directeur Limburgse Werkgevers Vereniging, G. Coenen strategic director overseas Seacon Logistics BV, ir. T. Smit KMWE Eindhoven en H. van der Broeck relatiemanager Industry & Food ING Bank Grootzakelijk.

____________________________________________________________________

Meer informatie via Ardy Assink, 06-26520988, ardy.assink@planet.nl

Meer weten?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?