In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

27 januari 2021
Start datum: 1/27/21
Eind datum: 1/27/21

Internationaliseren, hoe zet je de eerste stappen?

De internationale positie van Limburg is onbetwist. Met ‘slechts’ 116 kilometer binnenlandse grens en ruim 350 km buitenlandse grens met België en Duitsland is ‘even de grens overgaan’ voor veel Limburgers iets waar zij niet van opkijken. Maar geldt dit ook voor de meeste Limburgse ondernemers? 

LIOF is niet alleen bij regionale adviseringstrajecten en programma’s intensief betrokken maar ook bij de internationalisering van ondernemingen.

Limburgse bedrijven informeren over de kansen in het (nabije) buitenland, het organiseren van handelsmissies, beursbezoeken en het koppelen van Limburgse ondernemers aan interessante partijen in het buitenland zijn enkele van onze services. 

In een online informatiesessie praten we je graag bij over wat LIOF en haar netwerkpartners zoals LWV en MKB-Limburg op het gebied van internationalisering en exportbevordering kunnen betekenen voor mkb’ers in Limburg. 

Het programma

  • 13.00 uur: LIOF en internationale ondersteuning voor ondernemers. 
  • 13.10 uur: Nederlands postennetwerk in het buitenland
    Julian Wolff, Chief Representative te NBSO Frankfurt en Lucie Gerresheim, Handelsmedewerker bij het Consulaat-Generaal te Düsseldorf zullen vertellen over de dienstverlening aan ondernemers.
  • 13.30 uur: ondernemer in het buitenlandse werkveld 
    Joris Tenhagen, directeur van Pharox, spreekt over zijn ervaringen met LIOF en de weg naar een succesvolle landing in het buitenland.
  • 13.50 uur: behandelen vragen van deelnemers.
  • 14.00 uur: afsluiting online infosessie.

Heb je vooraf vragen? Stel ze!
Ben je op zoek naar partners, afnemers of contacten in het buitenland? Wil je weten naar welke landen jouw sector het meest exporteert? Of welke export bevorderende regelingen er zijn? Deel deze dan bij je aanmelding. We pakken ze op en komen er tijdens of uiterlijk na het online event op terug.
Neem ook al eens een kijkje op de Limburgse Exportmonitor.

Meld je aan

Vragen?

LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?