In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

28 september 2022

Verduurzamen én geld besparen? LIOF helpt je op weg!

Wat doe je als jouw bedrijf straks minder gas kan krijgen? Of als de energierekening van jouw bedrijf alleen maar hoger wordt? En hoe ga je om met jouw grondstoffen die schaarser of duurder worden of onnodig milieubelastend zijn? Op 28 september organiseert LIOF een event voor ondernemers die hun energie- en/of materiaalgebruik willen reduceren of verduurzamen, maar misschien nog niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Tijd en locatie

Het event start 's ochtends bij het Center Court op de Brightlands Chemelot Campus.
Start: 09:15 uur
Concrete cases en rondleiding Chill: 11.:00 uur
Lunch: 12:00 uur
Bedrijfsbezoek Healix: 14:00 uur
Afronding: 16:45 uur.

Ochtendprogramma

Mike Noldus, directeur van Akarton, neemt ons mee op de duurzaamheidsreis die hij met Akarton heeft afgelegd. Wat waren de initiële beweegredenen en wat heeft het Akarton tot nu toe opgeleverd?
Vervolgens vertelt Bas Latten van Cyclups over het waarom achter hun ontwikkeling van o.a. duurzaam bestek op basis van natuurlijke materialen.
Ook worden de verschillende ondersteuningsmogelijkheden die LIOF kan bieden besproken en kun je met eigen ogen ervaren wat Chemelot Innovation & Learning Labs (CHILL) voor jou kan betekenen, tijdens een rondleiding door de faciliteiten van CHILL. 

CHILL

CHILL doet veel onderzoek in opdracht van bedrijven op het gebied van (biobased) materialen en chemie. Onderzoek dat in veel gevallen leidt tot minder of ander duurzaam materiaalgebruik.

Lunch en middagprogramma

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een netwerklunch waar ook verschillende experts aanwezig zullen zijn. Voor het middagprogramma brengen we een bezoek aan Healix in Maastricht. Een bedrijf dat afgedankte netten gebruikt om nieuwe hoogwaardige grondstoffen te produceren. Een goede business case voor het bedrijf en een mooie stap voor de verbetering van de wereld.

Kortom...

... een inspirerende dag, vol kennis en ideeën en de gelegenheid om direct met collega-ondernemers te praten over mogelijkheden tot verduurzaming binnen jouw bedrijf!

Aanmelden

Meer weten?

Charles Mevis
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?