In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

8 september 2021

Living-labs Agro & Digitale Innovatie Hubs DIH Limburg

Op 8 september vindt in Hoeve Rosa in Sevenum het event "Living-labs Agro & Digitale Innovatie Hubs DIH Limburg" plaats. Het thema is precisie-landbouw en digitalisering van de hele foodchain: wereldwijd één van de grootste opgaven van de komende jaren. Iets waar Limburg al goed in is en nog veel meer in wil betekenen. De vraag die centraal staat: Wat is nodig om één van de Europese topregio's te zijn op het gebied van digitalisering van Agro & Food?

Ander onderwerp is Living labs/DIH: Hoe krijgen we het van de grond?
Vier sprekers inspireren en dagen de deelnemers uit, met tussentijds dialoog in subgroepjes voor idee- en actiegeneratie.
Een kritische vraag vooraf? Graag! Stel hem nu, dan zorgen we dat deze een plaats krijgt in het programma.

De inspiratoren en onderwerpen

 • Cedric Muchal over DELEN, JONGEREN EN DIH
  Maatschappelijk ondernemer (oprichter Keytoe). Cultuur-adviseur. Vertelt op podia waarom je onconventionele keuzes nodig hebt om te kunnen groeien. "Hey, Limburg! Jullie hebben een taak!! Want hoe gaaf is het als jongeren in Limburg blijven wonen of zelfs terugkeren na de studie? Een broedplaats voor innovatie is dé kans!" Cedric laat ons anders naar de werkelijkheid kijken...
 • Bart Minne - WELK BUSINESS MODEL?
  Business Development Manager at ILVO, Ghent Metropolitan Area. Heeft
  de commerciële pet op. Bart vertelt over het business model ILVO en hoe
  je een DIH rendabel maakt.
 • Harrij Schmeitz - ONDERNEMERS KARTREKKERS
  Managing Director Fruit Tech Campus | Programmamanager Fresh
  Upstream/Fruitvooruit-Communications/GLAS4.0/IMPACT2025
  Topsector T&U. Harrij weet als ondernemer maar al te goed wat werkt.
  Hij gaat ons uitdagen op 8 september.
 • Rolf Becker - SAMEN MET BELGIË EN DUITSLAND?
  Professor Physics, Rhine-Waal University of Applied Sciences, Duitsland. Kennisgebieden Remote Sensing met Drones, Electronics, Embedded Systems Design, IoT en Environmental Physics. Samenwerken over de grens? Rolf deelt (in het engels) uit eigen ervaring wat nodig is voor succes.

Praktisch
Het event vindt plaats op 8 september, Hoeve Rosa Sevenum, vanaf 13.30 uur tot ongeveer 17.30 uur. 

Regions4Food
Regions4Food is een Interreg programma met als doel het aanjagen van de relatie tussen digitalisering en de agro- en voedselwaardeketen. Zo worden technologische innovaties en de ontwikkeling van nieuwe tools en vaardigheden gestimuleerd. Meer info is hier te vinden.

LimburgToekomstbestendig
Dit event is onderdeel van LimburgToekomstbestendig: het innovatieprogramma van LIOF gericht op innovaties die bijdragen aan een meer toekomstbestendige economische structuur voor Limburg. Innovaties met economisch rendement én maatschappelijke impact. In dit programma staan de maatschappelijke opgaven 'slim, duurzaam en gezond' centraal.  Meer info vind je hier.

Aanmelden

Vragen?

LIOF_SJAAK BERDEN_7438.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: