In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.


The ET2SMEs project is carried out under the Interreg V-A Euregio Meuse-Rhine Programme, with € 1.15 million from the European Regional Development Fund (ERDF). By investing EU funds in Interreg projects, the European Union invests directly in economic development, innovation, territorial development, social inclusion and education in the Euregio Meuse-Rhine. More information.

Interreg_Euregio Meuse-Rhine_NL_FUND_RGB.jpg
The partners and co-financers

Einstein Telescope
Bedrijven profiteren nu al van de Einstein Telescope

Op deze pagina

Project ET2SMEs
Kansen voor bedrijven

± 3 min lezen

Project ET2SMEs

De Einstein Telescope (ET) is een uniek project met enorme impact dat Europa wereldwijd op de kaart zal zetten. De Euregio Maas-Rijn is samen met Sardinië (Italië) de laatste regio in Europa die in aanmerking komt voor de locatie van deze grootschalige onderzoeksfaciliteit. Er wordt al volop ontwikkeld aan de technologie en hier liggen duurzame kansen voor bedrijven.
Meer weten over de Einstein Telescope in het algemeen? Bekijk de flyer

Onder de vlag van de Einstein Telescope is in maart 2021 het Interreg project ET2SMEs van start gegaan. Dit Euregionale project richt zich op bedrijven in de Euregio en aanpalende regio's, zoals de regio Brainport Eindhoven, en slaat de brug met de lopende projecten en ontwikkelingen. Het project helpt bedrijven om, in samenwerking met kennis- en onderzoeksinstellingen, nieuwe producten, processen en technologieën te ontwikkelen die niet alleen relevant zijn voor de Einstein Telescope, maar ook voor andere uitdagende Europese en globale markten in de toekomst, zoals bijvoorbeeld automotive, aerospace en andere hightech-segmenten.

Binnen ET2SMEs kun je je netwerk Euregionaal uitbreiden, deelnemen aan technologie workshops, in aanmerking komen voor innovatievouchers en krijg je ondersteuning bij de presentatie en marketing van jouw resultaten in industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling. Klik hier voor meer informatie.

Dien nu je aanvraag voor een innovatievoucher in!
De ET2SMEs voucherregeling is 1 december 2021 geopend. De innovatievouchers tot € 50.000 zijn bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en technologieën die niet alleen relevant zijn voor de Einstein Telescope, maar ook voor andere uitdagende Europese en globale markten. De volgende deadline voor indiening is 26 september 2022.
Om de kans op toekenning van de voucher te vergroten, adviseren we je om een week van tevoren een concept van jouw aanvraag naar René Kessen te sturen voor een pre-evaluatie!
Klik op de groene knop voor meer informatie.

Meer info over de voucherregeling

Kansen voor bedrijven

‘As we speak’ worden in Maastricht (ETpathfinder) en Luik (E-Test) omvangrijke opstellingen gebouwd, voor het ontwikkelen en testen van de technologie, die minimaal 15 jaar operationeel zullen zijn. Hiervoor worden bedrijven gezocht die meedoen in de ontwikkeling van technologie en producten. Bedrijven die nu al aanhaken, creëren een goede basis om later mee te doen bij de bouw en exploitatie van de echte Einstein Telescope. Daarbij komt, dat de participatie van bedrijven in deze fase een positieve rol kan spelen bij de daadwerkelijke keuze voor komst naar de Euregio.

Het project ET2SMEs biedt onder meer de mogelijkheid tot:

  • Kennismaking met Euregionale R&D- en zakenpartners en uitbreiding van je netwerk;
  • Het leggen van geschikte contacten voor grensoverschrijdende innovatie en samenwerking;
  • Inzet van jouw technologische kennis en expertise om bij te dragen aan een nieuw platform waarmee je bedrijf internationale erkenning krijgt;
  • Het ontdekken van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met Euregionale MKB-partners en andere actoren, die direct ondersteund kunnen worden door innovatievouchers tot € 50.000;
  • Professionele ondersteuning bij de presentatie en marketing van jouw resultaten in industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling.
Naar de ET2SMEs website
#

42 miljoen euro voor Einstein Telescope
Definitieve toekenning vanuit het Nationaal Groeifonds

De Einstein Telescope krijgt definitief 42 miljoen euro toegekend uit het Nederlandse Nationaal Groeifonds. Dat werd 12 juli bekendgemaakt. In april kende het kabinet dit bedrag al voorwaardelijk toe, maar moest het project wel nog een uitgewerkte valorisatiestrategie en een plan voor monitoring en evaluatie opstellen. Inmiddels heeft het project aan deze voorwaarden voldaan en is de toekenning definitief.

Lees verder
LIOF_TEAM INDUSTRIE_C_5852_SITE.jpg
EinsteinTelescopeArtistic2-800x400.jpg

Vragen?

René Kessen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?