In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Jobliebe new interface AUG.jpg

Van startup naar scale-up: 8vance vertelt

‘Een bedrijf starten duurt 2 keer zo lang en kost 2 keer meer geld dan verwacht’

Han Stoffels, CEO en oprichter van 8vance

LIOF helpt deze ondernemer met:

LIOF heeft 8vance vanaf hun periode als startup tot hun groei naar scale-up begeleid en financieel ondersteund met aandelenkapitaal vanuit het Limburg Business Development Fonds (LBDF). Onlangs werden de aandelen verkocht aan 8vance.

Een project van
LBDF Seedfonds
Meer weten?

Over 8vance

8vance begeleidt talent en organisaties geheel autonoom naar betere en meer effectieve carrièrekeuzes en arbeidsmobiliteits-oplossingen. Ze doen dit met zeer nauwkeurige AI-gedreven matchtechnologie met een focus op vaardigheden en competenties, die de arbeidsmarkt transparanter maakt en de spanning wegneemt uit carrière- en personeelsmanagement.

LIOF en 8vance

LIOF heeft 8vance jaren begeleid en financieel ondersteund met aandelenkapitaal vanuit het Limburg Business Development Fonds (LBDF). Onlangs werden de aandelen verkocht aan 8vance. Han Stoffels, CEO en oprichter van 8vance, vertelt over de weg die zij en LIOF de afgelopen jaren samen afgelegd hebben.

Kun je aangeven waarvoor jullie oorspronkelijk met LIOF contact hebben gezocht? 
Han Stoffels: “Dat is al weer lang geleden. In november 2015 waren we in gesprek met de Rabobank voor het lanceren van de eerste versie van ons matchplatform voor marktplaatsen met focus op HR en vastgoed. Via de Rabobank kwamen we in contact met LIOF en hoorden we over het LBDF. Het idee was dat we met onze slimme matchtechnologie de recruitment- en de vastgoedmarkt transparant zouden maken. We hebben een deel van de investering in technologie en een deel in marketing en sales gestopt. We moesten wel snel vaststellen dat in 2015 de markt nog niet klaar was voor dit type technologie.”

Wat is sinds jullie start de rol van LIOF geweest?
“LIOF was de eerste en langst zittende investeerder met uitzondering van de founders. De rit van 2015 tot nu toe was niet zonder problemen zoals bij iedere startup maar LIOF heeft ons al die tijd met bijzonder veel toewijding en geduld ondersteund. Er zijn talloze momenten geweest waarop de steun vanuit LIOF hard nodig was. Soms een advies, soms met een contact en soms concrete ondersteuning zoals in de coronatijd waarbij er concrete ondersteuning voor de overbrugging kwam.”

‘Het platform draagt bij aan een diverse en inclusieve arbeidsmarkt’
 

LIOF zet sterk in op de transities energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. Kun je uitleggen hoe jullie met 8vance bijdragen aan een of meerdere transities?
“Inmiddels is 8vance een veel volwassenere organisatie met een uitgerijpt product en hebben we de focus nu volledig op talentmanagement binnen en buiten organisaties gelegd. Door de inzet van het matchplatform worden bedrijfsprocessen in de arbeidsmarkt verder gedigitaliseerd. Dit zorgt voor snelheid, kwaliteit en lage kosten terwijl het direct bijdraagt aan mobiliteit, maatschappelijke thema’s en het werkgeluk van professionals. Zo hebben we platformen waarbij inclusie een thema is en bijvoorbeeld statushouders koppelen aan banen. Sommige platformen gaan meer over leeftijdsgebonden mobiliteit waarbij bijvoorbeeld oudere onderhoudsmedewerkers na 35 jaar op de steiger op basis van ‘transferable skills’ naar ander werk worden geleid. Een ander project waar wij de platform technologie voor leveren is een platform waarbij we mensen vinden en geschikt maken voor een technische baan in de energietransitie. Kortom onze technologie is helemaal op zijn plaats bij de uitdagingen van de arbeidsmarkt van vandaag, zowel binnen bedrijven in de vorm van talentmarktplaatsen als in ecosystemen met meer partijen of voor de overheid.”

‘Een bedrijf starten duurt 2 keer zo lang en kost 2 keer meer geld dan verwacht’
 

Jullie hebben belangrijke en mooie stappen gezet. Waar hopen jullie over 5 jaar te staan?
“Wij hopen over 5 jaar een leidende speler te zijn in talent management met activiteiten in Europa en Noord Amerika maar bovenal hopen wij dat we heel veel mensen kunnen helpen aan werk dat echt intrinsiek bij hen past in de zin van ambitie, ontwikkeling, levensfase en meer.”

Tenslotte, hebben jullie nog tips voor andere ondernemers? Wat kunnen zij doen om slimmer te ondernemen?
“Wellicht meer een advies voor startups, een van onze adviseurs zei in de begindagen van 8vance altijd "het duurt 2 keer zo lang en kost 2 keer meer geld dan verwacht", uiteindelijk weten we dat het nog erger is, maar als je erin gelooft, kun je er komen.”

www.8vance.com

Deel deze pagina

Vragen?

Ralph Hunnekens
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?