In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

novioponics RWF LR-.jpg

Net zo veilig als een vliegenmepper

‘Ons product, MiClean, is een ‘groene’ oplossing voor pluimveehouderijen en particulieren’

Linde Zhou, managing director van Novioponics BV

LIOF helpt deze ondernemer met:

Vanaf het begin heeft Novioponics een nauwe band met LIOF. Linde: “LIOF heeft ons geholpen om startkapitaal te vinden via LBDF Limburg Business Development Fund. Dit maakte het mogelijk om niet alleen het idee voor ons product te ontwikkelen, maar ook om dit te testen op de markt.” Voor de marktintroductie verstrekt LIOF een financiering vanuit het LIOF Participatiefonds.

Een project van
LIOF Participatiefonds
Meer weten?

Over Novioponics

Novioponics gelooft dat de duurzaamheid van de landbouw hervormd moet worden. Geen genetische manipulatie, aandacht voor de natuur. Zo biedt zij een biologisch product om bloedluis te bestrijden zonder dat er schadelijke chemische middelen de grond in komen. Boeren zijn hier blij mee. ‘Het is net zo veilig als een vliegenmepper.’  

Novioponics 3-3.png
Novioponics 1-3.png

LIOF en Novioponics


Linde Zhou, managing director van Novioponics BV, vertelt meer. 

“Ons product, MiClean, is een ‘groene’ oplossing voor pluimveehouderijen en particulieren. De spray verbetert de hygiëne van pluimveestallen en bestrijdt bloedluis effectief met een fysieke inkapseling. Het is een middel zonder chemische toevoegingen, zodat het ook in de biologische houderij kan worden gebruikt. Ook heeft het geen belastend effect op het milieu. Daar zijn we trots op.”

“We hadden startkapitaal nodig om ons product te ontwikkelen en te testen op de markt.”


Wat je uit Limburg haalt …

Linde: “Daarnaast heeft LIOF een uitgebreid en waardevol netwerk op het gebied van nieuwe materialen en agro-toepassingen in Limburg en Chemelot en Venlo. Door dit netwerk aan te spreken, hebben we ons product kunnen laten rijpen tot een goedgekeurd product. Dit kunnen we nu verder uitbreiden en aanbieden.” 

… weet LIOF te verbinden!

Samenwerken en verbinden is voor LIOF tweede natuur. “Dat is het hart van ons werk”, benadrukt Niek Theunissen, investment manager bij LIOF. Novioponics maakt hier dan ook dankbaar gebruik van. “De samenwerking met LIOF is vanaf het begin constructief geweest”, zegt Linde. “We hebben altijd kunnen rekenen op hun ondersteuning en uitgebreide expertise van de sector, in het bijzonder via Niek Theunissen en Jeffrey Lutje Spelberg.”

“Is het veilig? Werkt het zoals we willen dat het werkt?”


Test, test, test

Novioponics begon net als veel andere starters met een idee en een sterke ambitie. “We hebben het product eerst uitgebreid getest: is het veilig? Werkt het zoals we willen dat het werkt? De resultaten, onder meer bij gerenommeerde agrarische bedrijven en organisaties, waren positief! Op dit moment is ons product klaar om op grotere schaal in de markt verkocht te worden. Dus we zijn nu bezig om onze marketing- en verkoopcapaciteit uit te breiden.” 

Stop er genoeg tijd en geld in

Een succesvolle start dus! Heeft Linde nog tips voor andere ondernemers met gezonde aspiraties? “Zeker! Streef altijd naar duurzaamheid, slimme oplossingen en aandacht voor gezondheid. Natuurlijk, dat vraagt tijd en misschien iets meer geld. Maar het is belangrijk om te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Want dan kun je innovatieve producten en processen creëren die bijdragen aan een duurzame toekomst.”

Het is een wisselwerking

LIOF investeert graag tijd en geld in innovatieve ondernemers die aandacht hebben voor duurzaam en gezond ondernemen. Maar het is niet alleen maar geven. Zij krijgt hier ook heel veel voor terug. Zoals gezonde energie, nieuwe kennis en een nog sterker netwerk. Linde drukt andere ondernemers dan ook op het hart: “Het is zo waardevol om samen te werken met organisaties zoals LIOF. Zij kunnen helpen bij het vinden van financiering en het opbouwen van een netwerk.” Dat heeft deze ondernemers in ieder geval geen windeieren gelegd.

 

Meer informatie: www.novioponics.com
Fotografie team Novioponics: Ron Wiersma, Maastricht (www.ronwiersma.nl)

Deel deze pagina
novioponics RWF LR--2.jpg

Op de foto: Linde Zhou (links) en Hans Hanssen (rechts).

Hulp nodig?

Niek Theunissen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?