In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Blog Annemoon Borst LIOF investment manager
BLOG

Wat leuk je te ontmoeten!

Ingrid Kurvers, investment manager LIOF

Sanne is ontzettend gedreven. Ze is vastbesloten van haar bedrijf een succes te maken. Avonden lang ploetert ze om haar businessplan te verbeteren, om de cijfers op een rij te krijgen. Niet haar sterkste kant, want ze is vooral een doener, een uitvoerder. En geen vrouw van de cijfers. 

Ik ontmoet Sanne bij de start van haar bedrijf


Op het eerste gezicht lijkt haar gedrevenheid gebaseerd te zijn op het behalen van financieel succes. Maar na een diepgaand gesprek ontdekte ik dat er meer aan de hand was. Sanne bleek haar bedrijf te zijn gestart in de hoop haar vader trots te maken. Ze was opgegroeid in een gezin dat altijd had moeten vechten om rond te komen. Haar vader stond sceptisch tegenover haar beslissing om een eigen bedrijf te beginnen. Zekerheid, werken voor een baas, geen risico’s nemen, dat is veel verstandiger. Maar Sanne heeft een sterke passie en weet dat zij dit kan. Haar investering is dan ook niet alleen bedoeld om winst te maken, maar ook een emotionele investering in de relatie met haar vader.

“Ze weet dat ze het kan.
Ze weet ook dat ze het niet allemaal alleen hoeft te doen.”


Wat zijn jouw dromen, angsten en hoop? 

Dit gesprek bevestigt voor mij dat achter elke ondernemer een mens zit. Ik omring mij graag met allerlei verschillende mensen en ben altijd heel nieuwsgierig naar waarom iemand doet wat hij of zij doet. Want achter elke investeringsbeslissing schuilt een persoonlijk verhaal, vol met dromen, angsten en hoop. Ik ben dan ook geïnspireerd om ondernemers te helpen om niet alleen financieel succes te behalen, maar ook om hun persoonlijke doelen en waarden te realiseren. Dat is voor mij de drijfveer in mijn werk als investment manager.

Aangenaam, ik ben Ingrid 

Ik bén geen investment manager. Ik ben Ingrid en mijn functie is investment manager. Dat is voor mij een wezenlijk verschil. Praat ik met ondernemers? Dan zie ik de mens en niet de functie. Dat legt al meteen een andere basis voor onze relatie. “Hulp vragen is geen falen, maar groeien."
 

Team MKB LIOF

Op de foto zie je Ingrid met team MKB bij LIOF

We zijn allemaal verschillend

We kunnen niet allemaal alles even goed en we vinden niet alles even leuk. Kortom: niemand is perfect. En dat hoeft ook niet! Dat geldt voor mij, maar ook voor de ondernemer. Het vergt moed om dat uit te spreken. Vooral als je zelf het gevoel hebt dat je perfect moet zijn en goed moet zijn in alle aspecten van het ondernemen. Wees gerust, dat is niemand!

Waar ben jij goed in? 

Binnen LIOF gebruiken wij een tool waarmee we de natuurlijke krachten van een ondernemer in beeld brengen. Hiermee kunnen we al in een heel vroeg stadium zien wat deze persoon het beste kan en waar hij of zij energie van krijgt. Daarnaast wordt inzichtelijk in welke situaties de ondernemer waarschijnlijk hulp nodig heeft. Of welke taken hij of zij beter aan iemand anders kan overlaten. Weet je dat zo vroeg mogelijk? Dan kun je dat al bespreekbaar maken en rekening mee houden, als je een team vormt bijvoorbeeld. 

Durf kwetsbaar te zijn

Vertrouwen is de basisvoorwaarde voor het voeren van zo’n gesprek. Zodat jij als ondernemer je kwetsbaar durft op te stellen. Ik heb in de praktijk ervaren dat dit een groot voordeel is. Een ondernemer van een sterk groeiend bedrijf liep op een bepaald moment helemaal vast. Met tranen in zijn ogen vertrouwde hij mij toe dat hij niet meer wist hoe hij alle ballen hoog moest houden. We zochten samen uit welke taken hij het beste kon overdragen. En welk extra teamlid nodig was om die taken succesvol over te nemen. Het was niet makkelijk om dit uit te spreken! Maar uiteindelijk hadden zowel de ondernemer als de onderneming hier baat bij - en daarmee ook de aandeelhouders.

Dit kon, omdat de basis van onze samenwerking vertrouwen en verbinding was. Dan is hulp vragen geen falen, maar groeien. 

Deel deze pagina

Meer weten?

Ingrid Kurvers
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?