In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

29 juni 2023

LIOF festival 2023

Het LIOF Zomerfestival draait niet alléén om netwerken, om even af te schakelen richting zomer met een drankje en een hapje. Beachclub Degreez in Panheel diende ook dit jaar als podium voor een aantal boeiende sprekers en voor een drietal tafelgesprekken over dé thema’s van het huidige tijdsgewricht: de energietransitie en de overstap naar een circulaire economie, met voorbeelden van mooie bedrijfscases.

Laat ons weten wat je van het festival vond

De energie transitie raakt ons allemaal, bedrijven en particulieren. We moeten versneld zoeken naar alternatieve, duurzame energiebronnen en vaart maken met de transitie naar een circulaire economie. We hebben, ook in Limburg, nu al de gevolgen van de klimaatverandering ondervonden: zomers met enorme droogte en overstromingen. 

Tijdens het festival gingen we in gesprek met mensen die actief met de energietransitie bezig zijn. In de ‘tafelgesprekken’ werden diverse thema’s aangestipt en werd het publiek getriggerd om zelf aan de slag te gaan of in ieder geval na te denken over de rol die zij kunnen nemen.

Programmamaker en artiest Lex Uiting nam twee interviews voor zijn rekening: met Henk Wanningen en Fons Janssen werd ingezoomd op de link tussen natuur en energie, ketensamenwerking en de rol van de overheid en het bedrijfsleven. In de tweede sessie sprak Lex met Linda Groenen en Lieke Potten over de verduurzaming van stedelijke gebieden met als concreet voorbeeld de gemeente Venlo. 

Er waren inspirerende presentaties van Talitha Muusse, over jongeren en de energietransitie, en Arash Aazami, over energie boeddhisme.

Martine Rousseau sprak ondernemers Gerbert Vissers, Ferry Tap en Stefan Dorssers over concrete bedrijfsvoorbeelden.

Festival in beeld

Hieronder vind je een sfeerimpressie van het LIOF festival. Kijk samen met ons terug op een mooi event.

Festival in woord

Binnenkort publiceren we hier ook inhoudelijke weergaves van de sessies. Want er werd veel nuttige en nieuwe informatie gedeeld, als ook verrassende inzichten.

Wil je meer weten over de energietransitie?
Bijvoorbeeld over subsidieregelingen rondom energiebesparing? Of wil je lezen welke stappen ondernemers al gezet hebben?
Kijk dan op https://shiftlimburg.nl/energie

Wie waren onze sprekers

Talitha Muuse_fotograaf vermelding Jack Tillmanns22.jpeg


Talitha Muusse

Talitha is betrokken bij De Energieboot. Dit is het leiderschapsprogramma in Nederland voor jong toptalent dat onderdeel kan en wil zijn van de oplossingen voor een duurzaam energiesysteem.

Arash Aazami_photo22.jpg


Arash Aazami

Sinds 2015 houdt Arash zich als oprichter van Renaissance21 bezig met de ontwikkeling van een Internet of Energy, dat ieder mens zal kunnen voorzien van duurzame energie. 

Lex Uiting.jpg


Lex Uiting

Lex is verslaggever, zanger, radio- en televisiepresentator. Hij is een van de vaste presentatoren van RTL Boulevard. Lex zal tijdens het LIOF festival optreden als host aan onze LIOF tafel.

Linda Groenen_22.jpg


Linda Groenen

Linda Groenen is als ondernemer actief met het verduurzamen van de woningvoorraad. Opgeleid als bedrijfskundige, maar met vijftien jaar ervaring in de corporatiesector is ze inmiddels ook gepokt en gemazeld wat betreft de energietransitie en het verduurzamen van vastgoed.

IMG_8788 16.9.jpg


Fons Janssen

Door zijn bijdrage aan het Nederlandse Klimaatakkoord, de Europese Green Deal en de RES'en ziet Fons op veel niveaus hoe we werken aan de energietransitie en wil hij een bijdrage maken hoe we meer gaan anticiperen dan reageren op de energietransitie.

henk-wanningen.jpg


Henk Wanningen

Henk is werkzaam bij de afdeling Markt & Ontwikkeling | business development van Staatsbosbeheer en verantwoordelijk voor de sector ‘Hout en biomassa’. 

IMG_8980.PNG


Lieke Potten

Lieke is programmamanager RES Noord- en Midden Limburg. Zij zal ons meenemen over hoe we als regio samenwerken aan de klimaatopgave. Waarbij het sociale aspect en met name het meenemen van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties van groot belang is. 

GERBERT HOOFDKANTOOR VISSERS ENERGY GROUP_LIGGEND.jpg


Gerbert Vissers

Henk is CEO/eigenaar van Vissers Energy Group. Duurzaamheid vinden zij enorm belangrijk. Buiten de reguliere brandstoffen begeven zij zich actief op het vlak van alternatieve brandstoffen. 

Ferry Tap.jpg


Ferry Tap

Ferry Tap is CEO van Green Caravan. Green Caravan realiseert net-onafhankelijke en 100% fossielvrije laadpleinen voor elektrische auto's, bestelwagens en vrachtwagens.

robs team--2 (1).jpg


William Janssen

William Janssen is CEO van Desolenator. Desolenator gebruikt zonne-energie op een nieuwe manier om complexe waterbronnen om te zetten in kwaliteitswater.

Meer weten?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?