In drie stappen
het juiste contact


60 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

19 oktober 2022
Start datum: 10/19/22
Eind datum: 10/19/22

LIOF Roadtour 'Puur Natuur'

Ga mee met LIOF op Roadtour 'Puur Natuur'!
De roadtour gaat over:  doorontwikkeling van agrarisch naar recreatie, verblijf landschapsbeleving, jong ondernemerschap, culinaire beleving in pop-up restaurant, voedselbos, de omgeving als verdienmodel , duurzame bedrijvigheid en van bier tot strobalenhuis.

Programma

9.30 uur 
Welkom HX Hoogcruts in Noorbeek: het klooster van de 21e eeuw. Met kennismaken met kleinschalig ondernemerschap. Een dynamische werkomgeving waarbij verhalen gekoppeld worden aan nieuwe activiteiten. Tevens de basis voor het project Hoogcruts waarbij op basis van samenwerking een nieuw toeristisch aanbod is gecreëerd. En dit in een omgeving waar tot voor kort weinig beleving zichtbaar was.

Ontvangst koffie/thee & ambachtelijke fruitvlaai uit de regio (fruitgemeente).

11.00 uur Kennismaking met een nieuw Cittaslow-concept van Christophe de Warrimont, initiator van het gastronomische event “Noorbeek op de Kaart”. Hij is ondernemer en opgegroeid op familiehoeve de Peul in Noorbeek. Christophe houdt zich bezig met het opzetten van de lokale notenketen. Zo helpt hij boeren met de aanplant van notenbomen, verwerkt hij lokale walnoten en verkoopt hij onder de merknaam SnoepGroen plantaardige lekkernijen, gemaakt van noten.

13.00 uur Bezoek aan Natuurboerderij Hei 15 in Sint Geertruid. Tot voor kort was Hei15  nog een melkveebedrijf waar met veel toewijding gedurende heel wat generaties in de stallen en op het land gewerkt werd. Het jonge ondernemersechtpaar Julie en Stefan Lemlijn  zijn op innovatie wijze op zoek gegaan naar nieuwe business binnen de agrarische-sector.

Stefan Lemlijn: “Nu doen we het anders; we zijn nog steeds een boerenbedrijf, maar doen dit op een natuur inclusieve manier en zorgen we goed voor mens, dier en milieu”.

Kernpunten zijn authenticiteit en herbestemming agrarisch bedrijf. Met de kracht van de plek als basis voor innovatie. Zij realiseerden een eigentijdse B&B en leggen thans een voedselbos aan waarbij, de gast actief betrokken wordt bij het aanbod. Rust en landschap vormen een wezenlijk onderdeel van de gastenbeleving.  In hun duurzame aanbod wordt een link gelegd naar gezondheid en lokaal voedsel.

Het bezoek aan Hei 15 wordt afgesloten met een Slowfoodlunch met lokale en huisgemaakte producten.

14.30 uur Een droom die werkelijkheid werd: Loods 81 in Margraten: van aardappelloods naar kookpodium. Ondergebracht in de loods, gelegen naast de boerderij. In 2015 ging een nieuwe generatie aan de slag en gaf een andere bestemming aan het agrarisch bedrijf. Nu komen hier gasten van heinde en verre genieten van lokaal lekkers.

15.30 uur Duurzaam ondernemerschap; kennismaking met een strobalenwoning in Euverem. We maken kennis met een nieuwe vorm van duurzaam bouwen waarbij  restafval wordt gebruikt afkomstig van Bierbrouwer De Gulpener. De graanresten die overblijven worden gebruikt voor woningbouw. Het pand is gefundeerd op een raster van kleinhouten palen. De bouw verkeert in een afrondingsfase. Aan de binnenzijde wordt het stro bepleisterd met leem. De woning is het werk van eigenaar van de jonge inspirerende architect Emmanuel Laugs.

17.00 uur Tijdens de afronding van de roadtour gaan we in overleg met elkaar. Dit met een glaasje bier in het duurzaamste bierbouwershuis van Europa: De Gulpener Bierbrouwerij. Welkom door Paul Rutten. Samen kijken we terug op de ervaringen van de roadtour en komen we met conclusies:  Welke boodschap nemen we mee naar huis?

Registreren

Meer informatie?

LIOF_TAMARA WEIDE_8278.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?