In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

30 november t/m 2 december 2022
Start datum: 11/30/22
Eind datum: 12/2/22

Handelsmissie voedingsmiddelentechnologie regio Heidelberg

Wil je meer weten over je kansen op het gebied van voedingsmiddelentechnologie in Duitsland? Ontdek marktkansen en kom meer te weten over de laatste ontwikkelingen in de regio Heidelberg. Dat kan tijdens de handelsmissie van 30 november tot en met 2 december 2022.

Food processing.jpg

Een duurzame voedselketen staat bij bijna ieder voedselproducerend bedrijf in Duitsland en Nederland hoog op de agenda. De ontwikkelingen in de voedselindustrie gaan snel en er liggen kansen voor samenwerking tussen partners in beide landen. Je hoort belangrijke ontwikkelingen in de Duitse voedselverwerkende industrie. Je bezoek aan de regio Heidelberg organiseert RVO in samenwerking met het lokale foodcluster.

Wat biedt de missie?

Tijdens de reis worden marktkansen voor Nederlandse bedrijven in de voedselverwerkende industrie duidelijk. Het programma geeft inzicht in de ontwikkelingen in Duitsland op het gebied van voeding en technologie en van de belangrijkste spelers in die markt. Deze handelsmissie brengt Nederlandse en Duitse partijen dichter bij elkaar, zowel onderzoeksinstellingen als het bedrijfsleven.

Marktrapport

Oost NL, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Nederlandse economisch netwerk in Duitsland, de provincie Drenthe, BOM, LIOF, Amsterdam, en Horizon Flevoland hebben gezamenlijk een marktonderzoek laten uitvoeren naar deze sector: 'Market Analysis of the German food processing industry'. Hieruit blijkt dat het voor Nederlandse bedrijven vaak belangrijk is om  partnerschappen met Duitse partijen te hebben om succesvol te ondernemen op de Duitse markt. Dit kan direct via Business-to-Business (B2B), universiteiten, een groot bedrijf in de agrovoedingssector, of via één van de technologieclusters. Duitsland heeft goed ontwikkelde netwerken van belanghebbenden voor onderzoek, ontwikkeling, innovatie, productie en distributie.

Voor wie?

De handelsmissie staat open voor Nederlandse organisaties die:

 • actief zijn in voedselproductie;
 • technologieën, producten of diensten bieden om de ontwikkelingen binnen de voedseltechnologiesector te versnellen of te verduurzamen;
 • de Duitse markt willen ontdekken;
 • zakendoen, of willen gaan doen op de Duitse markt;
 • zakenpartners zoeken in Duitsland en/of bestaande contacten willen onderhouden.

Waarom deelnemen?

Deelname aan deze missie biedt de mogelijkheid om:

 • inzicht te krijgen in de marktkansen;
 • in contact te komen met nieuwe mogelijke partners en klanten;
 • je eigen Duitse contacten weer eens fysiek te ontmoeten;
 • op te trekken met andere Nederlandse bedrijven die zich richten op de Duitse markt;
 • inzicht te krijgen in hoe uw bedrijf gebruik kan maken van kansen op de Duitse markt, aan de hand van concrete voorbeeldprojecten;
 • toegang te krijgen tot de markt door consortia te vormen en door publiek-private samenwerking. Dit in samenwerking met de Nederlandse overheid.
Meer informatie en aanmelden

Hulp nodig?

Rob Pijpers
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?