In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Embloom ontzorgt voor betere zorg

‘LIOF is een waardevolle sparringpartner op momenten dat je het nodig hebt’

Marco Essed, algemeen directeur Embloom

LIOF helpt deze ondernemer met:

LIOF investeerde in de opstart van Embloom. Ingrid Kurvers, investment manager van LIOF: “Dat deed LIOF eerst met startkapitaal en daarna met groeifinanciering. Dat was in 2010. LIOF trad ook op als sparring partner.

Een project van
LIOF Participatiefonds
Meer weten?

Over Embloom

Embloom biedt een gebruikersvriendelijk en effectief e-health-platform waarmee zij de levens van miljoenen mensen helpt verbeteren. Het hoofdkantoor van Embloom zit in Maastricht. Daarnaast heeft het bedrijf een kantoor in Bonn in Duitsland.

LIOF en Embloom

Marco Essed, algemeen directeur, vertelt:

“Wij bieden een uniek e-health platform om de diagnostiek en behandeling van psychische en lichamelijke klachten te ondersteunen. Denk hierbij aan digitale vragenlijsten, video’s met patiëntvoorlichting en behandelprogramma’s. Gebruikers kunnen via het platform ook beveiligd beeldbellen en chatten.” 

Embloom richt zich voornamelijk op de geestelijke gezondheidszorg en huisartsenzorg. Marco: “Daarnaast hebben we sinds enkele jaren een steeds groter aanbod voor de medisch specialistische en paramedische zorg.”

LIOF investeerde in de opstart van Embloom

Dat was in 2010.” Marco kan niet geloven dat dat alweer 12 jaar geleden was: “Naast financiële steun, heeft LIOF ons ook talloze keren geholpen met het leggen van contacten met banken en overheidsorganen, waaronder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ook was LIOF een waardevolle sparringpartner. Bij het maken van begrotingen bijvoorbeeld. Maar ook op momenten dat wij voor belangrijke strategische besluiten stonden.”

“LIOF is een waardevolle sparringpartner op momenten dat je het nodig hebt”


Marco is enorm te spreken over de samenwerking met LIOF

Marco: “Door de jaren heen zijn er meerdere mensen van LIOF bij onze organisatie betrokken geweest. Zij zijn allemaal op hun eigen manier van grote waarde geweest. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor alle ondersteuning die ik heb gehad van LIOF.”

Nu is het tijd voor de volgende fase

Marco: “Onlangs heb ik LIOF en onze overige aandeelhouders uitgekocht. Hiermee is onze samenwerking beëindigd. We hebben sinds enkele jaren een stabiele (groei)fase bereikt. We zijn financieel gezond en we hebben een leuk team van 35 mensen.” Ingrid voegt hieraan toe: “Embloom heeft een mooi omzetniveau en werkt hard aan internationalisering. Tijd om op eigen benen te staan.” 

Embloom ondersteunt inmiddels zo’n 2500 zorgorganisaties, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. In totaal maken 250.000 patiënten per jaar gebruik van de e-health-oplossingen van Embloom. 

Meer landen, meer soorten zorg

Marco kijkt vol vertrouwen vooruit: “We hebben nog volop ambities. In Nederland en België willen we ons aanbod voor de geestelijke gezondheidszorg verder uitbreiden, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren. Daarnaast richten we ons sinds een aantal jaren op de medisch-specialistische en paramedische zorg. We hopen in deze sectoren nog verder te kunnen groeien.” 

“Gave app ontwikkelen? Ik kan niet wachten!”

Sinds dit jaar is Embloom ook partner binnen een groot project rondom gameverslaving bij kinderen in Duitsland. “We mogen ontzettend gave apps ontwikkelen in samenwerking met verschillende zorgverleners, universiteiten en zorgverzekeraars. Zowel inhoudelijk als functioneel een prachtige uitdaging waar we erg veel zin in hebben.”

“Heb je de kans om LIOF aan boord te halen? Doen!”


Heeft Marco tot slot nog tips voor andere ondernemers? 

“Zonder LIOF was ons bedrijf nooit van de grond gekomen. Zeker in het begin hebben we ook moeilijke tijden gekend. Dan is het fijn dat je een partner hebt die je door dik en dun steunt. Toen het tijd was om uit elkaar te gaan, hebben we geen harde onderhandelingen gevoerd. We hebben elkaar altijd met vertrouwen en respect behandeld. Als je als beginnend ondernemer de kans krijgt om LIOF aan boord te halen, dan zou ik die kans met beide handen aangrijpen. Dat is mijn tip!”

 

Deze testimonial is van mei 2022.
Fotografie Embloom, Ron Wiersma Maastricht: www.ronwiersma.nl

Deel deze pagina

Meer weten?

Ingrid Kurvers
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?