In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Eggxpert-9536.jpg

Duurzaam ondernemen is voor EGGXPERT een eitje

‘We zetten bioafval om in rijke verzorgingsproducten’

Rong Wang, co-founder en CEO van EGGXPERT

LIOF helpt deze ondernemer met:

subsidie vanuit het LimburgAgrofood programma. Rong Wang vertelt hoe LIOF hen hielp. “Wij kregen een Proof op Principle (POP)-subsidie voor ons eerste project ‘Op weg naar huidverzorging met biomassa-eierschaalmembranen’. Daarnaast kregen we een innovatiesubsidie voor het project ‘REVEAL de robuuste waarde van eierschaalmembraan’. ”

Niek Theunissen, business developer bij LIOF: “Het team van EGGXPERT weet bioafval om te zetten in hoogwaardige verzorgingsproducten. Zo biedt zij niet alleen een duurzaam product, maar maakt zij haar gebruikers ook bewust van de mogelijkheden en de voordelen van een duurzame levensstijl. Dat steunen wij graag.”

Voor ondernemend en innovatief Limburg
LIOF ondersteunt innovatieve ondernemers met advies, netwerk en financiering. Samen met ondernemers en partners werken we toe naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg door in te zetten op de transities energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering.

Meer weten?

Over EGGXPERT

Ook u probeert ongetwijfeld zo duurzaam mogelijk te leven. Dat betekent onder andere zo min mogelijk afval. Maar wist u dat zelfs de eierschalen van uw dagelijkse gekookte eitje de prullenbak niet in hoeven ...? EGGXPERT is een vernieuwende startup die een unieke huidverzorgingservaring biedt met een duurzame oplossing.

LIOF en EGGXPERT

Rong Wang, co-founder en CEO van EGGXPERT, vertelt.

“Wij geloven dat huidverzorging niet alleen een ervaring is om jezelf uit te drukken, maar ook een manier om contact te maken met de natuur. Van ingrediënten tot verpakking, ons ontwerp houdt rekening met de aarde en het welzijn van haar gebruikers. Ons doel is om de harmonie tussen mens en natuur tot stand te brengen en schoonheid voor beide te creëren.”

Buitengewone biologische functies 
“De eierverwerkende industrie produceert ieder jaar miljoenen tonnen eierschaalafval. Vooral industriële (grote) bakkerijen, restaurants en voedsel (eier) verwerkers. Dit gaat naar de stort of zij betalen om dit te laten inzamelen, bijvoorbeeld door gemeentelijk afvalbeheer. Dit betekent niet alleen extra kosten, maar zij werpen ook een enorme verborgen waarde weg. Want eierschalen en eierschaalmembraan hebben buitengewone biologische functies. Zonde!”

Vergeten schat
“Wij besloten daarom om deze vergeten schat aan waardevolle ingrediënten nieuw leven in te blazen. Door wetenschappelijke bewijzen te combineren met traditionele wijsheden, ontwikkelen wij eierschaalmembraan tot rijke gezichtsverzorgingsproducten. We zetten bioafval om in rijke verzorgingsproducten.”

Bewustwording goes a long way 
Bij LIOF gaan de voelsprieten positief rechtop staan als een intelligente startup oprecht aandacht heeft voor duurzaam ondernemen. Niek Theunissen, business developer bij LIOF: “Het team van EGGXPERT weet bioafval om te zetten in hoogwaardige verzorgingsproducten. Zo biedt zij niet alleen een duurzaam product, maar maakt zij haar gebruikers ook bewust van de mogelijkheden en de voordelen van een duurzame levensstijl. Dat steunen wij graag.” 

Van maskers tot serums
Rong Wang vertelt hoe LIOF hen hielp. “Wij kregen Proof op Principle (POP)-subsidie vanuit het LimburgAgrofood programma voor ons eerste project ‘Op weg naar huidverzorging met biomassa-eierschaalmembranen’. Hierin gebruiken wij eierschaalmembraaneiwitten in gezichtsmaskers. Daarnaast kregen we een innovatiesubsidie voor het project ‘REVEAL de robuuste waarde van eierschaalmembraan’. Dit maakt het mogelijk om vloeibaar serum te produceren op basis van eierschaalmembraan voor meerdere producten. Gericht op meer eindgebruikers en een grotere markt. We hebben nog zoveel te ontwikkelen!”

Belangrijke deuren gaan open
De senior onderzoeker in regeneratieve geneeskunde is blij met de steun van LIOF. Rong Wang: “Natuurlijk, de subsidies maken het financieel mogelijk om onze reis voort te zetten. Maar ik ben ook enorm dankbaar voor de enorme steun die wij kregen op zoveel andere vlakken. Bij het schrijven van subsidies, het shapen van onze business, kennisdelen en niet vergeten het netwerken. Dit opende zoveel belangrijke deuren.” 

Van Friese eierschalen …
“Zo hebben wij een complete waardeketen voor ons bedrijf opgebouwd. Bijvoorbeeld met onze leverancier DEPP B.V., een dochteronderneming van Frisian Egg B.V. Ook werken we samen met Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) en Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). Daarnaast werken we op het gebied van marketing en promotie nauw samen met Zuyd Hogeschool en Cube Design Museum, waarbij we jonge creatievelingen actief opnemen in ons productontwerp- en marketingteam.”

… tot second skin
Rong Wang kijkt enthousiast vooruit. “We zijn trots op ons eerste biobased gezichtsmasker SCND SKIN. Dit product bevindt zich nu in de productiefase en komt naar verwachting in de zomer van 2021 op de markt. Daarnaast staan we te popelen om meer duurzame producten uit eierschaalafval te ontwikkelen.”

Wacht niet om ondernemer te worden!
Tot slot deelt Rong Wang graag nog een paar wijze woorden. “Ondernemer willen worden en ondernemer zijn, dat zijn twee verschillende emoties. Geniet van de reis en profiteer onderweg van netwerken. Je zult successen ervaren en mijlpalen bereiken. Maar je zult ook te maken krijgen met frustraties en afwijzingen. Leer hiervan en kies waar nodig nieuwe paden om je duurzame doel te bereiken. Zo groei je uit tot een betere ondernemer.” 

www.eggxpert.nl

Deel deze pagina

Vragen?

Niek Theunissen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?