In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

foto Polyscope plant.jpg

Polyscope

‘Het is belangrijk om iedereen die internationaal werkt andere culturen te laten begrijpen.’

Patrick Muezers, Managing Director

LIOF helpt deze ondernemer met:

aandelenkapitaal vanuit het Participatiefonds.

Een project van
LIOF Participatiefonds
Meer weten?

Over Polyscope

Polyscope is een participatie van LIOF. Zij zijn wereldwijd marktleider in onderzoek, productontwikkeling, productie en distributie van polymeren van styreen maleïnezuuranhydride (SMA). De op SMA gebaseerde producten worden onder andere gebruikt in dashboards en zonnedak-frames voor auto’s, in papier en in printplaten van bijvoorbeeld servers. Wereldwijd werken er 80 mensen waarvan 25 op de productielocatie op Chemelot en 30 op het hoofdkantoor in Geleen. De belangrijkste afzetmarkten zijn Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Testimonial 

Patrick Muezers, Managing Director van Polyscope vertelt: 

“Polyscope is een multicultureel bedrijf met verschillende nationaliteiten waaronder Lan Lu uit China. Lan woont al verschillende jaren in Nederland. Zo kwamen we op het idee om onze mensen te laten kennismaken met de Chinese taal en cultuur. Het is belangrijk om iedereen die internationaal werkt andere culturen te laten begrijpen. Zeker voor sales medewerkers. Je verdiepen in de gebruiken van een land is enorm belangrijk. Het is mooi om te zien dat collega’s echt met de Chinese les en cultuur bezig zijn. Zo is er gezonde competitie over wie het Chinese alfabet al beheerst. Maar de meerwaarde ligt vooral in het lerend samenzijn, verbinding met elkaar zoeken.”

De wil om te leren en blijven ontwikkelen
Met vestigingen in de VS, China, Singapore en Europa is de groep Polyscope medewerkers zeer internationaal te noemen. In Europa werken mensen vanuit landen als Duitsland, Frankrijk en Italië. Onlangs is een Braziliaanse R&D-er aan het team in Geleen toegevoegd. Dat maakt deze scale-up een bedrijf met een open vizier, de wil om te leren en te blijven ontwikkelen. En ondanks de variatie aan nationaliteiten en daarmee culturen is het familiegevoel voelbaar. Informele activiteiten zoals een ladies diner en voetbalcompetitie dragen hieraan bij. En de Chinese les natuurlijk. Ni hao.

Duurzame totaaloplossingen voor de automotive
Niet alleen internationalisering staat hoog in het vaandel. Polyscope is ook regionaal actief als medeoprichter van de FAST Automotive Group. FAST is een groep van regionale bedrijven, gericht op het bieden van duurzame totaaloplossingen voor de automotive industrie. In FAST zijn gespecialiseerde partijen uit de hele keten vertegenwoordigd die in een open omgeving en agile structuur bezig zijn met innovatie. Zij bundelen hun krachten, delen kennis en kunnen daardoor een volledige oplossing bieden aan de klant.

Polyscope medewerkers volgen Chinese les
Polyscope medewerkers volgen Chinese les

Vragen?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?