In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Katoen Natie: een waardevolle toevoeging voor Nederlands-Limburg

‘Wij leveren onze klanten maatwerk oplossingen. Daarnaast bouwen wij onze eigen specialistische opslagplaatsen'.

Kristof Geraerts (commercial director, rechts op de foto) en Marc Rompelberg (transportmanager, links op de foto).

LIOF helpt deze ondernemer met:

Bert Roona, Foreign Investment Manager bij LIOF, introduceerde Katoen Natie in Nederlands-Limburg. Kristof en Marc: “Bert bracht ons in contact met de lokale overheden en andere belangrijke organisaties in Nederlands-Limburg. Zo leerden wij snel aan welke wetten en regels we moesten voldoen.” De ondersteuning van LIOF heeft succes, want Katoen Natie krijgt steeds meer gezicht in de provincie.

Meer weten?

Over Katoen Natie

Katoen Natie is een logistieke dienstverlener die actief is in meer dan 30 landen. Ze regelen de logistiek voor allerlei producten, van chemische stoffen en consumentengoederen (e-commerce) tot kunst en halffabricaten voor de voedingsindustrie. Maar wat Katoen Natie onderscheidend maakt, is hun specialistische productkennis en hun engineering knowhow. Daarmee leveren ze meer dan alleen het vervoer van A naar B.

LIOF en Katoen Natie

Kristof Geraerts (commercial director) en Marc Rompelberg (transportmanager) van Katoen Natie vertellen:

“Wij leveren onze klanten maatwerk oplossingen. Voor een chemisch bedrijf kunnen wij bijvoorbeeld de producten niet alleen vervoeren, maar ook waarde toevoegen door ze te verpakken, vermalen of compounderen. Daarnaast bouwen wij onze eigen specialistische opslagplaatsen. Daardoor kunnen we die zo efficiënt mogelijk inrichten voor onze klanten. Hiermee ontzorgen we onze klanten. Die kunnen zich zo volledig richten op hun eigen primaire proces.” 

Katoen Natie blijft bij de tijd

Het bedrijf is opgericht in 1854, maar heeft geen moeite om met de tijd mee te gaan. “We kijken continu waar onze klanten behoefte aan hebben. Zo focussen we op nichemarkten, waaronder bulk- en vloeistoftransporten, en nemen we delen van het productieproces over. 

Maar ook richten wij ons op duurzaamheid. We hebben ons wagenpark onlangs vernieuwd. Al onze vrachtwagens voldoen aan de Euro 6 norm. En onze magazijnen zijn voorzien van zonnepanelen. Onze vorkheftrucks rijden hierdoor op stroom die we zelf opwekken.”  

Katoen Natie en Nederlands-Limburg: een perfecte match

Sinds 2013 heeft Katoen Natie zich gevestigd in Nederlands-Limburg. En in 2015 nam Katoen Natie het Limburgse transportbedrijf Langen over. Maar waarom eigenlijk Nederlands-Limburg? Kristof vertelt: “Wij zitten vooral in Antwerpen. Maar de uitbreidingsmogelijkheden zijn daar beperkt en het fileprobleem neemt sterk toe. In Nederlands-Limburg hebben we nu onder andere een vestiging in Born. De waterverbinding tussen Antwerpen, Rotterdam en Born is uitstekend. Zo kunnen we de wegen rondom Antwerpen vermijden. We zijn alsnog snel bij onze klanten en creëren zo de ideale toegangspoort naar het oosten.” 

Ook de Nederlands-Limburgse markt is perfect voor Katoen Natie. “We hebben 14 hectare grond op het terrein Chemelot. We zijn groot in de chemische industrie. Door ons op dit terrein te vestigen kunnen we onze bestaande klanten nog beter helpen en hun productie nog beter ondersteunen. En we zijn zo uiteraard ook aantrekkelijker voor nieuwe klanten.”

“De samenwerking met LIOF was snel en accuraat. Bert kent en beheert zijn dossiers erg goed.”
 
LIOF hielp Katoen Natie bij het settelen in Nederlands-Limburg

Bert Roona, Foreign Investment Manager bij LIOF, introduceerde Katoen Natie in Nederlands-Limburg. Kristof en Marc: “Bert bracht ons in contact met de lokale overheden en andere belangrijke organisaties in Nederlands-Limburg. Zo leerden wij snel aan welke wetten en regels we moesten voldoen.”

Ook Bert vertelt: “Katoen Natie is een belangrijke speler in Nederlands-Limburg op het gebied van chemie en logistiek. En dat allemaal op een duurzame manier. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor LIOF. Het is een onderdeel van de grote maatschappelijke opgaves waar wij regionaal, maar ook nationaal en internationaal voor staan. Katoen Natie draagt bij aan de maatschappelijke impact die wij willen maken. Maar ook is Katoen Natie een belangrijke economische speler in en buiten Nederlands-Limburg. Daarom vinden wij het belangrijk dat het bedrijf meer bekendheid krijgt in de regio.”

“Connecties zijn noodzakelijk”

Wil je je bedrijf uitbreiden naar nieuw gebied? Dan heeft Kristof een tip: “Het is belangrijk om contacten op te bouwen. Bijvoorbeeld met lokale overheden en andere bedrijven. Ieder gebied heeft toch zijn eigen cultuur, regels en wetten. Hoe beter je deze kent, hoe beter je je als bedrijf kunt vestigen.” 

Een waardevolle toevoeging voor Nederlands-Limburg

De ondersteuning van LIOF heeft succes, want Katoen Natie krijgt steeds meer gezicht in de provincie. Marc vertelt: “We laten bedrijven in de omgeving zien wat we allemaal te bieden hebben. En die zijn vaak blij verrast. We kunnen namelijk veel meer dan ze van tevoren van ons verwachten. Ik merk dat we hierdoor een steeds grotere naam krijgen in Nederlands-Limburg. En ik verwacht dat dat de komende jaren alleen maar toeneemt.”

Deze testimonial is van oktober 2020.
Fotografie: Ron Wiersma, Maastricht (ronwiersma.nl)

Deel deze pagina

Meer weten?

LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?