In drie stappen
het juiste contact


60 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

overzichtsfoto kas.jpg

25 maart 2020

Er bloeit al 2 jaar iets moois in Limburg!

In verband met het coronavirus wordt dit event verplaatst. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Sinds 2018 hebben we meer dan 200 agrofood ondernemers geholpen met ons advies, netwerk én financiering. En dat werpt zijn vruchten af. De agrofood sector groeit en zit middenin een transitie. Thema's als bio-circulair, gezonde voeding en future farming liggen bij steeds meer ondernemers op het bordje. Wij gaan graag met jou aan tafel over deze thema's tijdens het 2-jarig verjaardagsfeest van LimburgAgrofood op 25 maart.

Transitie is de kiem voor groei

Binnen de agrofood transitie worden innovatie thema’s met veel enthousiasme en ambitie opgepakt. Want het zijn deze thema’s en die de sector verder brengen en haar krachtige positie laten behouden. Bio-circulair gaat over initiatieven op gebied van recycling en hergebruik van bestaande grondstoffen en door vernieuwde grondstoffen. Gezonde voeding richt zich op het ontsluiten van bio-actieve ingrediënten uit bepaalde groenten en fruit en Future Farming staat voor belangrijke ontwikkelingen binnen de sector als robotisering, Big Data en IoT.

Zo spelen we in op de behoeften en eisen van de huidige bewuste consumptiemaatschappij. Waarbij Future Farming laat zien dat agrofood en technologie niet meer zonder elkaar kunnen. 

Twee jaar LimburgAgrofood

Twee jaar geleden introduceerden de Provincie Limburg en LIOF het programma LimburgAgrofood. Een programma speciaal gericht op de agrofood sector in Limburg met als doel de concurrentiepositie van ondernemers en de agrofood sector in Limburg te versterken.

Sinsdien hebben we veel ondernemers geholpen met ons advies, netwerk én financiering. En dat werpt zijn vruchten af. De sector groeit en we weten steeds meer ondernemers en stakeholders te verbinden in een steeds sterker wordend netwerk.

Vier jij samen met ons dit 2-jarig bestaan?

Op 25 maart bieden wij jou een sprankelend programma waarin we samen met een aantal ondernemers ingaan op deze grote innovatie thema's. 

Kirstin Paulissen.jpg
Kirsten Paulus

Dagvoorzitter is Kirsten Paulus, presentatricebij L1. Zij zal aan tafel gaan met vier ondernemers uit Limburg die vanuit hun eigen praktijkervaringen kunnen vertellen over hoe zij hun bedrijf hebben gebracht tot waar ze nu staan.

Ronnie Overgoor

Keynote spreker deze dag is Ronnie Overgoor. Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland en zal hij jou op inspirerende wijze meenemen in de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector.

ronnie_overgoor-1.jpg

Locatie en programma

We zijn deze dag te gast bij Villa Flora,  Sint Jansweg 20 in  Venlo.

Het programma is als volgt:

  • 14.45 - 15.30 uur: ontvangst met streeksappen en vlaai
  • 15.30 - 15.40 uur: opening door Tys van Elk, algemeen directeur LIOF, en Hubert Mackus, Gedeputeerde Provincie Limburg voor Landbouw, Natuur, Infra, Rail en Monumenten
  • 15.40 - 16.00 uur: resultaten 2 jaar LimburgAgrofood door Frans Broeders, team Agrofood LIOF
  • 16.00 - 16.45 uur: keynote spreker Ronnie Overgoor geeft je een blik op de ontwikkelingen in de agrofoodsector
  • 16.45 - 17.30 uur: "Innovatie in de praktijk?"; paneldiscussie met 4 ondernemers onder leiding van Kirsten Paulus
  • 17.30 - 18.45 uur: netwerkborrel met lokale en innovatieve hapjes en drankjes.

 

Wie zijn de tafelgasten van Kirsten?

 

John Geurts | Nijsen/Granico

Nijsen/Granico maakt van restproducten uit de voedingsindustrie circulaire (varkens)voeders.

Jeroen Burks | BlockHeating

BlockHeating is een start-up, waarbij restwarmte van datacenters wordt benut voor de verwarming van kassen.

Noud van Stekelenburg | FI&S

Food Ingedients & Specialties creëert innovatieve technologische blends.

Peter Geurts | FineField

Start-up FineField in Melderslo heeft een oogstmachine ontwikkeld voor blauwe bessen.

LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?