In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.


Dit programma wordt mogelijk gemaakt met steun van

Update vanuit werkpakket E-fulfilment

Ontwikkeling van een modulaire robot pick-unit

Een van de speerpunten binnen de werkgroep E-Fulfillment van SLEM is de ontwikkeling van een modulaire gerobotiseerde pick-unit voor toepassingen in magazijnen. 

Modu-Picker

De Modu-Picker, zoals de voorlopige naam van de robot luidt, wordt opgebouwd bij Schneider Electric. In het afgelopen jaar hebben Fontys GreenTechLab, Concept Robotics, BlackBox Robotics en Schneider Electric een eerste proefopstelling gerealiseerd. De robotopstelling is samengesteld uit een collaboratieve robotarm, 3D-vision systeem, en vacuüm gripper. Met deze opstelling is het mogelijk om te picken artikelen te herkennen aan de hand van barcodes, ze te grijpen om ze vervolgens van de aangevoerde tote te verplaatsen naar de verzenddoos. Om artikelen optimaal te kunnen stapelen in de verzenddoos is een algoritme ontwikkeld dat een aanbeveling doet. Hierdoor wordt het mogelijk om efficiënter en compacter te verpakken, te tetrissen. 
De Modu-Picker is nog niet af. Er wordt nu gewerkt aan een modulaire gripper, bijvoorbeeld voor het picken van flessen of zakken met delicate producten. 

AGV-buddy

Behalve aan de Modu-Picker is binnen E-Fulfillment werk gemaakt van de AGV-buddy, een virtuele gids die de magazijnmedewerker helpt om op de meest efficiënte manier door het magazijn te navigeren. De buddy kan zelfstandig gebruikt worden of gemonteerd op de automatische orderpicker. De buddy is uitgerust met een infoscherm waarmee de medewerker extra informatie kan oproepen zoals een afbeelding van het artikel.

Heatmaps 

Ook over de zogenoemde Heatmaps zijn vorderingen te rapporteren. Meetgegevens van zowel de invoer bij de dockstations als in de magazijnen zelf worden draadloos naar de cloud gestuurd. Data waarmee gebruikers van het warehouse de processen efficiënter kunnen sturen. Beide systemen zijn voorzien van een uniek IoT module (LoRa) die de data draadloos naar de cloud stuurt. De gegevens worden gebruikt door warehouse gebruikers om het proces efficiënter te laten verlopen.

Partners thema E-fulfilment

Fontys Hogeschool Venlo Logistiek & Techniek, Blackbox Robotics, Optec Mechatronics, Concept Robotics, Schneider Electric Logistic Centre.

Mogelijk gemaakt met steun van

Meer weten?

LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?