In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.


Dit programma wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
De middelen worden beschikbaar gesteld onder het lopende programma OPZuid 2014-2020.

 • Hoe kunnen wij binnen onze sector bewust omgaan met onze natuur?

  Hoe kunnen wij binnen onze sector bewust omgaan met onze natuur?
 • Kan ik samen met andere ondernemers tot nieuwe ideeën komen?

  Kan ik samen met andere ondernemers tot nieuwe ideeën komen?
 • Hoe kan ik mijn onderneming onderscheidend maken?

  Hoe kan ik mijn onderneming onderscheidend maken?

Programma LimburgToerisme

LimburgToerisme is een programma van LIOF gericht op vernieuwing door (samenwerkingsverbanden) van en met ondernemingen actief in de toeristische en recreatieve sector in Limburg. We willen samen met jou komen tot vernieuwende productmarktcombinaties met economisch rendement die inspelen op trends en maatschappelijke uitdagingen. Op deze pagina vind je alle informatie over het programma, de financieringsinstrumenten en hoe wij je bij jouw plannen kunnen helpen.

Vanwege het succes van dit programma wordt het verlengd tot einde 2025. Dat houdt in dat je vanaf januari weer aanvragen kunt indienen! Neem contact op met Tamara Weide voor meer informatie.

Uitgelicht

Samen en onderscheidend:
 voor de ondernemer van morgen!

LIOF LT_KEY VISUAL_circle.svg

Welke bedrijven kunnen we ondersteunen?

Wij bouwen aan een sector toerisme & recreatie in Limburg met mkb ondernemingen die innovatief en onderscheidend zijn, daarbij samenwerken binnen en buiten de sector, binnen en buiten Limburg, optimaal gebruik makend van de digitaliserings- en duurzaamheidskansen en daarmee toekomstbestendig ondernemen.

Ben je bezig met vernieuwende ideeën om bijvoorbeeld een nieuw concept te ontwikkelen, duurzamer te worden, andere markten te ontdekken of op een andere manier toekomstbestendig te ondernemen? Dan gaan we graag met jou aan tafel. We onderzoeken jouw vragen en kijken met jou naar de kansen en mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Neem contact met Tamara Weide en zij kijkt samen met jou naar de benodigde vervolgstappen.

Als ondernemer moet je aan de volgende criteria voldoen. Je moet:

 • Een MKB-er zijn
 • Gevestigd zijn in Limburg
 • Actief zijn binnen de toeristische/recreatieve branche óf een MKB-er zijn uit een andere sector die primair levert aan de toeristische of recreatieve sector (bijv. IT).

Waaruit bestaat onze hulp?

LIOF ondersteunt innovatieve ondernemers in Limburg met advies, netwerk en financiering. Dat geldt dus ook voor het programma LimburgToerisme. Lees hoe wij je kunnen helpen.

We bouwen aan een sterk ecosysteem

Communities

Binnen het programma zijn (bestaande) communities van groot belang, zowel fysiek als digitaal. Communities bieden een platform voor inspiratie en zijn een bron voor samenwerking. Informeren, inspireren en initiëren staan dus centraal. 

Op dit moment zijn er onder andere al drie communities actief: Leisure Lab Limburg en Inspirerend Limburg en Ondernemersnetwerk Toeristisch Limburg. Wij sluiten hier met dit programma nauw op aan.

Maar ook met de volgende netwerkpartners uit de sector Toerisme en Recreatie in Limburg wordt nauw samengewerkt: Visit Zuid-Limburg, Maastricht Marketing, Limburg Marketing, Visit Noord-Limburg, Hiswa-Recron, Koninklijke Horeca Nederland en het Maastricht Convention Bureau

Events

Rondom actuele thema’s worden verschillende events georganiseerd, zowel fysiek (mits toegestaan) als online. Denk daarbij aan actuele thema’s zoals duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Kennisspreiding en -deling door en met ondernemingen is het uitgangspunt. Maar ook van de inzichten van kennisinstellingen en andere relevante organisaties wordt gebruik gemaakt.

Collectieve programma’s

Een aantal keer per jaar worden collectieve programma’s georganiseerd. Deze programma’s bestaan uit meerdere masterclasses voor groepen van ondernemers die gezamenlijk werken aan specifieke vraagstukken. Deze programma’s worden zowel online als fysiek (voor zover toegestaan) georganiseerd. Kijk hier voor op liof.nl/fondsen-en-programmas/overige-programma-s.

Aankomende (partner)events

Vanaf januari gaan we weer volop aan de slag met inspirerende events. Houdt deze pagina goed in de gaten én onze socials!

Partners

Innovatie-ondersteuning

Samen met jou gaan we aan tafel

Twee betrokken business developers zijn in het veld om met ondernemers in gesprek te gaan. Samen met jou kijken we naar jouw vraag en zoeken daarbij naar de best passende ondersteuning. Dit kan zijn via bijvoorbeeld de financieringsinstrumenten van ons eigen programma LimburgToerisme, maar ook door gebruik te maken van ons netwerk en toegang tot andere (financierings)organisaties. 

Neem gerust contact met ons op:

Tamara Weide (foto links): tamara.weide@liof.nl

Nicole Kleuskens (foto rechts): nicole.kleuskens@liof.nl

Nicole Kleuskens.jpeg

Financiering

middels twee concrete instrumenten

Zoek je financiering voor jouw plan? Dan hebben we ook financieringsmogelijkheden. Het programma kent twee financieringsinstrumenten: VoucherProject en InnovatieProject, Met deze instrumenten helpen we ondernemingen uit de toeristische en recreatieve sector te innoveren.

Beide instrumenten hebben een individuele en een collectieve variant.

Twee financieringsinstrumenten

en je doet het alleen óf samen

 
LIOF LT_ICOON 2_INNOVATIE- GESPREK.png
VoucherProject
 • Gericht op ontwikkeling en het toetsen van de haalbaarheid
 • Individuele variant; 50% ondersteuning, maximaal € 2.500
 • Collectieve variant; ten minste 2 MKB ondernemingen, 50% ondersteuning, maximaal € 10.000
 • Geen vaste indieningsdatum. De aanvraag kan dagelijks ingestuurd worden.

Bekijk de mogelijkheden
Vul direct een aanvraagformulier in

 

LIOF LT_ICOON 3_INNOVATIE LANCEREN.png
InnovatieProject
 • Gericht Voor projecten waarmee vernieuwende concepten of producten worden ontwikkeld kan een bijdrage worden verkregen
 • Individuele variant; 35% ondersteuning, maximaal € 10.000
 • Collectieve variant; ten minste 2 MKB ondernemingen, 35% ondersteuning, maximaal € 25.000
 • Vijf indieningsdata per jaar.    

Bekijk de mogelijkheden
Vul direct een aanvraagformulier in

 


Vandaag nog van start?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die LimburgToerisme biedt? Laat het ons weten, we helpen je graag verder. Vul het formulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Laat hier je gegevens achter!

Missie Limburg is de strategische koers van LIOF waarin we samen met ondernemers en partners werken aan een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg en inzetten op vier transities: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. Het programma LimburgToerisme is een van de instrumenten van deze missie. De genoemde ambities bieden niet alleen een mooi vooruitzicht maar zijn ook heel hard nodig voor de Limburgse economie. Urgent zelfs.

Lees hier meer over Missie Limburg.

Hulp nodig?

Wil jij in een persoonlijk gesprek ontdekken hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen?
Dan ben je altijd welkom, we helpen je graag verder.

LIOF_TAMARA WEIDE_8278.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?