Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

LIOF zoekt 

Twee business developers met focus op Toerisme & Recreatie

40 uren per week
Start: zsm. 

Ben jij degene die samen met innovatieve ondernemers hun plannen tot realiteit maakt?


Jouw functie

Als business developer help jij innovatieve ondernemers - van inspiratie tot realisatie - om samen met hen te komen tot goede en gefinancierde innovatieprojecten en businessplannen.

Als mens ben je nauw betrokken bij je omgeving. Je zet je in voor je club, de school van de kinderen, je buurt. Je hebt een scherp oog en een warm hart voor de wereld om je heen. 

Hoe mooi zou je het vinden om je professionele én persoonlijke kwaliteiten te combineren als bij LIOF? 

Dat treft, want wij zoeken nu een business developer.

Dowload hier de functie-omschrijving.

Wat doen wij?

En hoe doen we dat?


Wij creëren duurzame groei en banen in Limburg. Ruim 50 LIOF’ers voeren als regionale ontwikkelingsmaatschappij het economisch beleid uit voor de Provincie Limburg en voor het ministerie van EZK. We richten ons op het MKB en helpen ondernemers in elke fase van hun bedrijf met innovatie en groei. Ook overtuigen we buitenlandse bedrijven zich te vestigen in Limburg en helpen we Limburgse MKB’ers met grensoverschrijdend ondernemen. 

Wij hebben als doel de MKB’ers op het snijvlak van economische kansen en maatschappelijke opgaven te laten ontwikkelen en groeien. Daarmee dragen wij bij aan een concurrentiekrachtiger Limburgs MKB, met een maatschappelijke impact.

Hoe doen we dat?
Met ons advies, ons netwerk en onze financieringen versterken we de Limburgse economie. Met ondernemers stellen we - vanuit hun individuele behoeften - de optimale mix van instrumenten vast. Daarin spelen onze medewerkers een cruciale rol. Wij doen dat op basis van de kernwaarden: klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, deskundig en betrokken. 

De afdeling Business Development initieert en ondersteunt de ontwikkeling en realisatie van innovaties en business cases bij het Limburgse MKB. Dit gebeurt op het snijvlak van de economisch krachtige sectoren in Limburg en de maatschappelijke opgaven waarvoor Limburg zich gesteld ziet (bijvoorbeeld de energie- en grondstoftransitie en digitalisering). In eerste instantie voor de komende drie jaar, richt LIOF zich ook op de sector toerisme & recreatie. Voor deze sector is de uitdaging hoe zij zich kan door ontwikkelen; met minder energieverbruik, duurzamer, meer de mogelijkheden van digitalisering benuttend en/of met een grotere bijdrage aan de gezondheid van de burger. Deze maatschappelijke opgaven bieden marktkansen voor de individuele ondernemer en dragen bij aan de economische ontwikkeling en continuïteit van de sector.

 
LIOF_TEAM LBDF_D_6561_SITE.jpg
 
LIOF_TEAM P-FONDS_D_6134_SITE.jpg
 
LIOF_TEAM P-FONDS_A_6070_SITE.jpg

Wat ga je doen?


Jij helpt die innovatieve ondernemers - van inspiratie tot realisatie - om samen met hen te komen tot goede en gefinancierde innovatieprojecten. Dit doe je door kansen te verkennen op het snijvlak van economie en maatschappelijke impact, en partijen die samen zo’n kans kunnen verzilveren, te verbinden en aan te zetten tot actie. En zo zet je kansen om in concrete resultaten. Niet alleen ondersteun je de ondernemers, je begeleidt hen ook naar mogelijke financieringsbronnen; van subsidieverstrekkers tot investeerders.
 
 • Je identificeert, initieert, ontwikkelt en begeleidt innovatietrajecten van ondernemers. Je screent ideeën op potentie en kansen voor business én hun maatschappelijke impact, en ontwikkelt deze in samenwerking met de ondernemers tot kansrijke en financieringsklare innovatieprojecten.
 • Je bouwt een sterke relatie op en onderhoudt deze met individuele ondernemers en belangrijke kernpartners zoals brancheorganisaties, de destinatie managementorganisaties, de relevante onderwijs- & kennisinstellingen en de Limburgse Brightlands-campussen.
 • Vanuit die relaties en partnernetwerken zet je samenwerkingsprojecten op. Je begeleidt deze samenwerkingsprojecten en sluit zo veel als mogelijk Limburgse Mkb’ers aan.
 • Je werkt intensief samen met collega’s binnen LIOF in het kader van de visie ‘1-LIOF’ om zo te komen tot het meest optimale dienstverlening voor de ondernemer.
 • Netwerken speelt in deze functie een cruciale rol, je bent dé verbinder en het eerste aanspreekpunt voor relevante stakeholders van binnen en buiten de regio.

Wat kun jij?


 • Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur in de driehoek van bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstellingen en overheid, met een zwaartepunt op bedrijfsleven.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in een bedrijfskundige, (bedrijfs-) economische of changemanagement richting. Een goede bedrijfskundige kijk op zaken is een vereiste.
 • Je hebt ervaring in de toerisme & recreatie-sector of bent een generalist met een intrinsieke nieuwsgierigheid en interesse in ontwikkelingen en ondernemers in de toerisme & recreatie-sector, zowel verblijfs- als dagrecreatie, voor zowel de consumenten- als zakelijke markt. Vanuit een netwerk- en clustergedachte kun je meedenken met ondernemers en met hen acties initiëren voor de ontwikkeling van de sector, ook in het licht van de maatschappelijke opgaven zoals verduurzaming.
 • Je hebt een verfrissende kijk op zaken, bent kritisch op een positieve manier.
 • Je bent een aanpakker en zet zaken en mensen in beweging.
 • Je bent gericht op samenwerken en in staat om in korte tijd productieve relaties op te bouwen en deze te onderhouden, ook op politiek-bestuurlijk niveau.
 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels en - bij voorkeur - Duits.
 • Persoonskenmerken: marktgevoel, zelfstandig, initiatiefrijk, nieuwsgierig, flexibel, bestuurlijk en cultureel sensitief.

Wat bieden wij?


Je krijgt een uitdagende rol vol ontwikkelmogelijkheden en eigen inbreng in een toonaangevende organisatie met duidelijke economische en maatschappelijke impact.
We spelen in op thema’s die voor jou en LIOF belangrijk zijn, zoals jouw persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en de mogelijkheid om jouw stempel te drukken op de economie in Limburg. Hierdoor blijf je betrokken bij je leefomgeving en maak jij maatschappelijke impact. En dat inspelen doen we best goed: onze medewerkers geven ons in het laatste medewerkers belevingsonderzoek een 8,2.

Wanneer moet je solliciteren op deze functie


 • Als je graag invloed hebt op je eigen groei én die van de economie in Limburg
 • Als je impact wilt creëren op de maatschappelijke opgaven waarvoor Limburg staat
 • Als je houdt van nauw samenwerken in een open cultuur, waarin we streven naar diversiteit
 • Als je autonoom wilt werken in een organisatie met prima arbeidsvoorwaarden.

Is dit jouw volgende groeistap?

 • Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 18 oktober 2020 via de volgende link 
  nv-liof.homerun.co/business-developer-toerisme-recreatie o.v.v. vacaturenummer BDT10-2020.
 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 44/45.
 • Voor verdere informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Bert de Wit, manager Business Development, op telefoonnummer 06 55 82 46 52.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: