In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.


The ET2SMEs project is carried out under the Interreg V-A Euregio Meuse-Rhine Programme, with € 1.15 million from the European Regional Development Fund (ERDF). By investing EU funds in Interreg projects, the European Union invests directly in economic development, innovation, territorial development, social inclusion and education in the Euregio Meuse-Rhine. More information.

Interreg_Euregio Meuse-Rhine_EN_RGB.png

The partners and co-financers

Einstein Telescope
Bedrijven profiteren nu al van de Einstein Telescope

Op deze pagina

Project ET2SMEs
Kansen voor bedrijven

± 3 min lezen

Project ET2SMEs

De Einstein Telescope (ET) is een uniek project met enorme impact dat Europa wereldwijd op de kaart zal zetten. De Euregio Maas-Rijn is samen met Sardinië (Italië) de laatste regio in Europa die in aanmerking komt voor de locatie van deze grootschalige onderzoeksfaciliteit. Er wordt al volop ontwikkeld aan de technologie en hier liggen duurzame kansen voor bedrijven.
Meer weten over de Einstein Telescope in het algemeen? Bekijk de flyer

Onder de vlag van de Einstein Telescope is in maart 2021 het Interreg project ET2SMEs van start gegaan. Dit Euregionale project richt zich op bedrijven in de Euregio en aanpalende regio's, zoals de regio Brainport Eindhoven, en slaat de brug met de lopende projecten en ontwikkelingen. Het project helpt bedrijven om, in samenwerking met kennis- en onderzoeksinstellingen, nieuwe producten, processen en technologieën te ontwikkelen die niet alleen relevant zijn voor de Einstein Telescope, maar ook voor andere uitdagende Europese en globale markten in de toekomst, zoals bijvoorbeeld automotive, aerospace en andere hightech-segmenten.

Binnen ET2SMEs kun je je netwerk Euregionaal uitbreiden, deelnemen aan technologie workshops, in aanmerking komen voor innovatievouchers en krijg je ondersteuning bij de presentatie en marketing van jouw resultaten in industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling. Op 21 juni 2022 vindt de laatste technology workshop in het project ET2SMEs plaats. Deze staat in het teken van de exploitatie van de Einstein Telescope in zijn operationele fase.  Klik hier voor meer informatie.

Dien nu je aanvraag voor een innovatievoucher in!
De ET2SMEs voucherregeling is 1 december 2021 geopend. De innovatievouchers tot € 50.000 zijn bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en technologieën die niet alleen relevant zijn voor de Einstein Telescope, maar ook voor andere uitdagende Europese en globale markten. De volgende deadline voor indiening is 29 augustus 2022. Klik op de groene knop voor meer informatie.

Meer info over de voucherregeling

Kansen voor bedrijven

‘As we speak’ worden in Maastricht (ETpathfinder) en Luik (E-Test) omvangrijke opstellingen gebouwd, voor het ontwikkelen en testen van de technologie, die minimaal 15 jaar operationeel zullen zijn. Hiervoor worden bedrijven gezocht die meedoen in de ontwikkeling van technologie en producten. Bedrijven die nu al aanhaken, creëren een goede basis om later mee te doen bij de bouw en exploitatie van de echte Einstein Telescope. Daarbij komt, dat de participatie van bedrijven in deze fase een positieve rol kan spelen bij de daadwerkelijke keuze voor komst naar de Euregio.

Het project ET2SMEs biedt onder meer de mogelijkheid tot:

  • Kennismaking met Euregionale R&D- en zakenpartners en uitbreiding van je netwerk;
  • Het leggen van geschikte contacten voor grensoverschrijdende innovatie en samenwerking;
  • Inzet van jouw technologische kennis en expertise om bij te dragen aan een nieuw platform waarmee je bedrijf internationale erkenning krijgt;
  • Het ontdekken van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met Euregionale MKB-partners en andere actoren, die direct ondersteund kunnen worden door innovatievouchers tot € 50.000;
  • Professionele ondersteuning bij de presentatie en marketing van jouw resultaten in industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling.

Ook voor jouw bedrijf zijn wellicht kansen weggelegd en wij nodigen jou uit deze te verkennen middels een korte enquête. De enquête kost niet veel tijd en geeft direct een eerste indruk van de aard en omvang van het project en de relevantie voor jouw bedrijf.

Verken de kansen voor jouw bedrijf
#

42 miljoen euro voor Einstein Telescope
Toekenning vanuit het Nationaal Groeifonds

Het kabinet is voornemens 42 miljoen euro uit het Groeifonds voorwaardelijk toe te kennen aan de Einstein Telescope, en reserveert bovendien 870 miljoen voor een toekomstige Nederlandse inbreng aan de bouw. Dat heeft de ministerraad besloten op basis van het advies van de Adviescommissie van het Nationaal Groeifonds. Met dit besluit geeft het kabinet een enorme impuls aan de Nederlandse wetenschap en aan de brede ontwikkeling van de Zuid-Limburgse grensregio.

Lees het hele persbericht
LIOF_TEAM INDUSTRIE_C_5852_SITE.jpg
EinsteinTelescopeArtistic2-800x400.jpg

Vragen?

René Kessen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: