In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Einstein Telescope
Bedrijven profiteren nu al van de Einstein Telescope

Op deze pagina

Project ET2SMEs
Kansen voor bedrijven

± 3 min lezen

Project ET2SMEs

De Einstein Telescope (ET) is een uniek project met enorme impact dat Europa wereldwijd op de kaart zal zetten. De Euregio Maas-Rijn is samen met Sardinië (Italië) de laatste regio in Europa die in aanmerking komt voor de locatie van deze grootschalige onderzoeksfaciliteit. Er wordt al volop ontwikkeld aan de technologie en hier liggen duurzame kansen voor bedrijven.
Meer weten over de Einstein Telescope in het algemeen? Bekijk de flyer

Onder de vlag van de Einstein Telescope is in maart van dit jaar het nieuwe project ET2SMEs van start gegaan. Dit Euregionale project richt zich op bedrijven in de Euregio en aanpalende regio's, zoals de regio Brainport Eindhoven, en slaat de brug met de lopende projecten en ontwikkelingen. Het project helpt bedrijven om, in samenwerking met kennis- en onderzoeksinstellingen, nieuwe producten, processen en technologieën te ontwikkelen die niet alleen relevant zijn voor de Einstein Telescope, maar ook voor andere uitdagende Europese en globale markten in de toekomst, zoals bijvoorbeeld automotive, aerospace en andere hightech-segmenten.

Binnen ET2SMEs kun je je netwerk Euregionaal uitbreiden, deelnemen aan technologie workshops, in aanmerking komen voor innovatievouchers en krijg je ondersteuning bij de presentatie en marketing van jouw resultaten in industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling. Kijk hier voor een overzicht van de technologie workshops die de komende tijd gepland staan.

Dien nu je aanvraag voor een innovatievoucher in!
De ET2SMEs voucherregeling is 1 december geopend. De innovatievouchers tot € 50.000 zijn bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en technologieën die niet alleen relevant zijn voor de Einstein Telescope, maar ook voor andere uitdagende Europese en globale markten. Aanvragen moeten uiterlijk 24 januari 2022 ingediend zijn. Klik op de groene knop voor meer informatie.

Meer info over de voucherregeling

Kansen voor bedrijven

‘As we speak’ worden in Maastricht (ETpathfinder) en Luik (E-Test) omvangrijke opstellingen gebouwd, voor het ontwikkelen en testen van de technologie, die minimaal 15 jaar operationeel zullen zijn. Hiervoor worden bedrijven gezocht die meedoen in de ontwikkeling van technologie en producten. Bedrijven die nu al aanhaken, creëren een goede basis om later mee te doen bij de bouw en exploitatie van de echte Einstein Telescope. Daarbij komt, dat de participatie van bedrijven in deze fase een positieve rol kan spelen bij de daadwerkelijke keuze voor komst naar de Euregio.

Het project ET2SMEs biedt onder meer de mogelijkheid tot:

  • Kennismaking met Euregionale R&D- en zakenpartners en uitbreiding van je netwerk;
  • Het leggen van geschikte contacten voor grensoverschrijdende innovatie en samenwerking;
  • Inzet van jouw technologische kennis en expertise om bij te dragen aan een nieuw platform waarmee je bedrijf internationale erkenning krijgt;
  • Het ontdekken van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met Euregionale MKB-partners en andere actoren, die direct ondersteund kunnen worden door innovatievouchers tot € 50.000;
  • Professionele ondersteuning bij de presentatie en marketing van jouw resultaten in industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling.

Ook voor jouw bedrijf zijn wellicht kansen weggelegd en wij nodigen jou uit deze te verkennen middels een korte enquête. De enquête kost niet veel tijd en geeft direct een eerste indruk van de aard en omvang van het project en de relevantie voor jouw bedrijf.

Verken de kansen voor jouw bedrijf
LIOF_TEAM INDUSTRIE_C_5852_SITE.jpg
EinsteinTelescopeArtistic2-800x400.jpg

Vragen?

René Kessen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: