Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

16 maart 2020

Uniek ‘touch DNA’ van TicTag opent deuren

Veilige en slimme oplossing voor bedrijven

Een toegangspas voor het bedrijventerrein waar je werkt, een toegangspas voor je kantoor, een toegangspas voor je productielocatie en als je op zakenreis gaat komt daar minimaal nog een pasje voor je hotelkamer bij. Het wordt er niet overzichtelijker op en je moet telkens ook nog maar het juiste pasje bij de hand hebben. TicTag heeft hier een slimme oplossing voor bedacht: de TicTag SmartTag. Deze SmartTag geeft via een uniek ‘touch DNA’ op je smartphone toegang tot een ruimte. LIOF en de Brightlands Innovation Factory investeren in deze innovatieve startup om verdere groei in Limburg mogelijk te maken.

Hoe werkt het?
De SmartTag van TicTag is een innovatieve sticker die bij aanraking met het touchscreen van een smartphone een unieke ID afgeeft. Hoe werkt dat in de praktijk? Je plakt een sticker op een deur of een object. Als je die met de touchscreen van je telefoon aanraakt ontstaat een unieke code. De smartphone is de schakel tussen de werkelijke en digitale wereld en geeft zo toegang tot een ruimte of asset voor bijvoorbeeld onderhoud in een fabriek. 

Hiermee is dit product vele malen veiliger dan huidige alternatieven zoals QR codes of RFID tags en bovendien makkelijk te implementeren binnen bestaande systemen. Een uitkomst, met name voor bedrijven die met veel verschillende en beveiligde locaties te maken hebben. Je smartphone heb je immers altijd bij de hand. 
 
Financiële impuls om pilots te faciliteren
Het Limburg Business Development Fonds (LBDF) van LIOF en de Brightlands Innovation Factory hebben startup TicTag van Gelderland naar Limburg weten te halen en gaan hun financieel ondersteunen. TicTag zal zich vestigen in de startersloft op de Chemelot Campus zodat ze van daaruit pilots kunnen doen bij verschillende partners in Industry & Maintenance en hun product kunnen doorontwikkelen.

Werkt jouw bedrijf op verschillende locaties en staat (digitale) veiligheid hoog in het vaandel? Neem dan contact op met TicTag of LIOF.
 

TicTag, LIOF en de Brightlands Innovation Factory bekrachtigen samenwerking
TicTag, LIOF en de Brightlands Innovation Factory bekrachtigen samenwerking

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: