In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

8 juli 2021

Psylaris bevrijdt cliënt uit GGZ-wachtlijst

Psylaris biedt met EMDR-VR antwoord op de lange wachtlijsten, het tekort aan therapeuten en hoge kosten in de zorg. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een populaire en bewezen therapie die ingezet wordt om trauma’s te verwerken. Psylaris is erin geslaagd om met EMDR en Virtual Reality de wachtlijsten en hoge kosten in de zorg aan te pakken.

De EMDR-VR bril is het eerste product van dit jonge bedrijf dat slimme software ontwikkelt voor diverse therapievormen. In een veilige, virtuele setting wordt de cliënt begeleidt door een virtuele stem en wordt de app gestuurd door de reacties van de cliënt. Deze slimme software biedt een antwoord op de sterke toename van psychologische klachten en daarmee de druk in de GGZ. Twee investeerders, LIOF en INZET, ondersteunen Psylaris verder met de internationale opschaling.

Effectiever dan traditionele EMDR
Psylaris biedt EMDR-sessies die zijn gepersonaliseerd waardoor de intensiviteit hoger kan zijn dan bij traditionele EMDR. Mede hierdoor zijn er aanwijzingen dat de EMDR-VR effectiever is dan traditionele EMDR. Dat deze EMDR-VR bril van Psylaris relevant is, blijkt uit de sterke toename van het aantal klanten en brillen in gebruik in het afgelopen jaar. Zowel de vrijgevestigde psychologen als grote organisaties als GGNet, GGZ Centraal en Mentaal Beter weten hun weg naar Psylaris te vinden. 
 
Ontlasten therapeut & zelfregie cliënt
Samen met therapeuten uit de GGZ biedt Psylaris middels hun virtuele EMDR-therapie cliënten nu de mogelijkheid om hun behandeling in minder sessies te doorlopen. De cliënt kan de module zelfstandig doorlopen waardoor de behandelaar niet aanwezig hoeft te zijn tijdens de therapie maar de voortgang wel kan volgen. Alle software is ontwikkeld voor een efficiënter behandeltraject waarin therapeuten worden ontlast en tegelijkertijd de zelfregie voor de cliënt wordt vergroot. Cliënten kunnen zo eerder doorstromen, waardoor de wachtlijsten kunnen verkorten en de druk op de GGZ kan verminderen. Met een gemiddelde wachtlijst in Nederland van 16 weken, zou dit een zeer welkome ontwikkeling zijn.
 
Dat de EMDR-VR bril met app effectief werkt bewijst Kevin van Geest (één van de eerste cliënten die gebruik heeft gemaakt van de EMDR-VR methode): “Deze therapie heeft ervoor gezorgd dat ik als cliënt zelf de regie nam in mijn behandeling en effectiever en frequenter EMDR-therapie kon volgen dan bij mijn traditionele EMDR-behandeling. Daardoor ben ik sneller hersteld.” 

Met het oog op een toekomstbestendige zorg reikt Psylaris een efficiëntere en kwaliteit verhogende optie aan voor EMDR die de cliënt de controle over zijn behandeling geeft. Pieter Oostlander, founding partner en fundmanager van INZET: “Psylaris is een jonge, wendbare organisatie met een missie om de GGZ te verbeteren door middel van een innovatieve aanpak. INZET kijkt ernaar uit om samen de VR-revolutie in het GGZ-landschap te realiseren!”

Ralph Hunnekens, investment manager LIOF: “LIOF investeert in bedrijven die bijdragen aan maatschappelijke transities, zoals de transitie naar een gezonde samenleving en het digitaliseren van producten en diensten om ze voor iedereen breed beschikbaar en betaalbaar te maken. Psylaris biedt maatschappelijke meerwaarde en draagt bij aan deze transities.” 
 
De investering van INZET en LIOF geeft Psylaris het benodigde kapitaal voor groei van het bedrijf en verdere productinnovatie. Mike Verhiel, CEO Psylaris: “De investering wordt ingezet om internationale uitbreiding te versnellen. Daarbij is het netwerk van participanten in INZET relevant voor ons. Samen gaan we de geestelijke gezondheidszorg wereldwijd verbeteren!”

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: