Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

22 september 2020

E-Commerce Center waarborgt next-day-delivery in buurlanden

E-Commerce Center B.V. is een fulfilmentbedrijf in Heerlen dat de logistieke afwikkeling verzorgt voor webshops. Zij maakten gebruik van de Corona-OverbruggingsLening (COL) om een tijdelijk omzetverlies op te vangen.

Dankzij de strategische ligging bij het drielandenpunt is E-Commerce Center in staat om klanten next-day-delivery in Nederland, België en Duitsland aan te bieden. Sinds 2019 werken ze samen met Salesupply

Cees van Wijk, financieel directeur van E-Commerce Center: "Door COVID-19 merkten wij in februari al dat er containers vanuit China niet vervoerd werden naar ons distributiecentrum. Daarnaast was er vanaf de derde week in maart een sterke terugval in orders voor met name luxe producten. Tevens had een grote klant van ons op het gebied van onder meer huwelijkskaarten een grote terugval in orders en dit had vanzelfsprekend ook een negatieve impact op onze omzet."

Waarom heb je gekozen voor de COL? 
"Wij zijn als E-Commerce Center B.V. vanaf 1 april 2019 verzelfstandigd en hebben nu de focus op logistiek voor webshops. Mede dankzij deze focus zijn wij in staat geweest om snel te groeien maar ons track record is nog relatief beperkt. De mogelijkheden voor het ophalen van bancaire financiering was op basis van jaarrekeningen uit het verleden niet mogelijk en hierdoor kwam de Corona lening in beeld waarbij het toekomstperspectief en de werkgelegenheid tevens belangrijke factoren waren voor het al dan niet verkrijgen van een lening."

Waar is de toegekende lening in eerste instantie voor gebruikt?
"De toegekende lening is in eerste instantie gebruikt om achterstallige crediteuren te betalen en noodzakelijke investeringen te doen."

Heb je nog tips voor andere ondernemers?
"Het traject voor het verkrijgen van de lening en de interactie met de investment manager Ingrid Kurvers van LIOF heb ik als zeer positief ervaren. Ze was altijd bereid om nog even iets toe te lichten en ook altijd via whatsapp bereikbaar. Wees je altijd wel bewust dat het ophalen van een financiering meer tijd kost dan je initieel voor ogen hebt. In ons geval was het LIOF namelijk afhankelijk van Economische Zaken en duurde het nog 2 weken langer dan voorzien."

Indienen COL-aanvraag nog mogelijk tot 1 oktober
Ben jij startup, scale-up of innovatief mkb'er en heb je financiering nodig in verband met COVID-19? Dien dan snel je aanvraag voor een Corona-Overbruggingslening in. De regeling loopt nog tot 1 oktober. Voldoet je aanvraag aan de voorwaarden, dan ontvang je eind oktober bericht of je aanvraag toegekend wordt. 

COL aanvragen
foto E-Commerce Center BV.jpg
E-Commerce Center maakte gebruik van de Corona-OverbruggingsLening (COL)

Hulp nodig?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: