Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

26 maart 2020

Continue aandacht voor ouderen mogelijk via een slimme, digitale tool

Koppeling oude en nieuwe media om generaties te verbinden

Een mooie ontwikkeling op het gebied van e-health: Femly biedt een platform waarmee familie en vrienden op een makkelijke manier met kwetsbare ouderen contact kunnen houden. Hierdoor kunnen ouderen langer in hun eigen omgeving blijven wonen, is sociale interactie mogelijk en worden mantelzorgers ontlast. LIOF investeerde in deze innovatieve onderneming om verdere groei mogelijk te maken.

Laagdrempelig en functioneel 
Femly helpt mantelzorgers en haar omgeving kwetsbare ouderen te ondersteunen. Zij helpt door het netwerk rondom kwetsbare naasten te verstevigen zodat zij thuis kunnen blijven wonen en zelfstandig kunnen blijven functioneren. Door het gebruik van een functionele, maar ook gewoon gezellige, familie app wordt de totale kring op een familiaire wijze versterkt en uitgebreid. Door dagelijkse schrijnende voorbeelden in de praktijk weten de oprichters van Femly als geen ander dat laagdrempelige hulp in de directe omgeving essentieel is geworden in de maatschappij.

Hoe werkt het?
Via een platform – een soort app – wordt een groep verbonden aan een naaste die via de TV contact kan houden met de groep. De groep kan eenvoudig informatie delen rondom alles wat de naaste aangaat: zorg, medicijngebruik, afspraken, dagritme, dagelijkse gebeurtenissen en noem maar op. De bestaande TV van de naaste wordt op maat veranderd in een sociaal medium waarmee onder andere beeldbellen mogelijk is. De zelf- en samenredzaamheid wordt hiermee significant verbeterd. En de gebruikers zijn enthousiast! In de volgende video geven zij hun reactie op het gebruik van Femly.
 
Financiële impuls om groei te faciliteren
Het Limburg Business Development Fonds (LBDF) van LIOF heeft Femly financieel ondersteund. Deze investering werd gebruikt voor de ontwikkeling van het platform, verdere validatie en de eerste introductie in de markt. 

Inmiddels is de vraag naar Femly enorm. In tijden waarin 'sociale onthouding' nodig zijn biedt deze app een uitkomst voor alleenstaanden en ouderen. En is wereldwijde, sociale interactie mogelijk.

Deel deze pagina

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: