Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

16 juli 2019

VenturesOne en LIOF kondigen financiering voor Paztir B.V. aan

Den Haag, 16 juli 2019 - VenturesOne heeft aangekondigd samen met de Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij, LIOF, te investeren in durfkapitaal voor Paztir, de leverancier van smart beveiliging en optimalisering van lichte elektrische voertuigen. De scale-up Paztir, opgericht in 2017 en gevestigd in Limburg, levert toegangsbeheer, vergrendelingsautomatisering en voertuigregistratie voor bakfietsen voor stedelijke bezorging.

VenturesOne’s co-investering in Paztir zal worden gedaan door VenturesOne Investments B.V. – een joint venture met VenturesOne en het European Angels Fund, voor durfkapitaal verstrekkers, onderdeel van de European Investment Bank (EIB) Group. De directeur van VenturesOne, Hans Peddemors reageerde: "onze co-financiering van Paztir is in lijn met onze strategie om te ondersteunen en te investeren in toekomstige technologieën. Paztir levert logische en verstandige oplossingen voor het beheer van elektrische bakfietsen. Wij geloven daarom dat Paztir de sleutels voor de toekomst van bezorgdiensten bevat – niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld".

De oprichter en CEO van VenturesOne, Edward de Jager gelooft dat de investering ook werd gestimuleerd door het uitstekende managementteam van Paztir en de schaalbaarheid van hun producten en oplossingen. “Wij geloven dat Paztir een grote invloed kan hebben op stedelijke logistiek en deze duurzamer kan maken", voegt hij eraan toe.

Paztir is een portfolio start-up van VenturesOne’s eigen portfolio-investering, World Startup Factory. Paztir heeft het World Startup Factory’s Impact Accelerator 2 Program in 2017, met goed gevolg afgerond. Gerrit Jan van ‘t Veen (CEO World Startup Factory): "vanaf het begin, onderscheidde Paztir zich met hun flexibele klant ontwikkeling en zeer praktische technische innovaties". Spoedig daarna, verhoogde LIOF de investering in startkapitaal voor Paztir in mei 2017. Deze co-investering met VenturesOne is voor LIOF de derde investering in Paztir en in overeenstemming met hun missie om de economische structuur en de positie van bedrijven in Limburg te versterken.

“Wij zijn blij dat wij goede partners hebben gevonden voor deze investering. We geloven dat zij ons kunnen helpen om Paztir naar een hoger niveau te brengen, want dat is waar we naar toe moeten." zei Paztirs CEO, Andrej Sobotkiewicz. Hij concludeerde "Nu terug aan het werk. De eerste stap is gezet. Op naar de volgende"!

Ralph Hunnekens, investment manager bij LIOF: "Via LIOF’s Limburg Business Development Fonds (LBDF) hebben wij in 2017 een zogenaamde 'proof of concept' lening verstrekt om Paztirs uiteindelijke productontwikkeling te faciliteren. Dit was een belangrijke stap om de toegevoegde waarde van hun business concept aan te tonen. Het is goed om te zien dat VenturesOne deelneemt in het stadium waarin LIOF zich verbindt aan een additionele investering om Paztir te helpen bij de volgende groeistap. Dit past binnen onze ambitie om innovatieve bedrijven in Limburg te ondersteunen in alle stadia van hun ontwikkeling".

Kijk de video van Paztir
VenturesOne en LIOF kondigen financiering voor Paztir B.V. aan
VenturesOne en LIOF kondigen financiering voor Paztir B.V. aan