In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

7 maart 2023

Statement interim-directeur Californië BV, Frank Kessels

In onderstaand statement laat Frank Kessels namens het bestuur en aandeelhouders van Californië BV weten welke vorderingen er zijn gemaakt betreffende de start van het vervolgonderzoek rondom de grondtransacties in Californië.

"Naar aanleiding van eerdere vragen over grondtransacties van Californië BV, heb ik als interim-directeur van Californië BV, mede namens de aandeelhouders Stichting Versterking Tuinbouwcluster Greenport Venlo, Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en LIOF, de heer Frans Stibbe benaderd om onderzoek te doen naar de totstandkoming van de verkoop van kavels 5 en 16 van Californië BV aan haar toenmalige directeur.

Nadat ik eind december door de aandeelhouders van Californië als interim-directeur ben aangesteld, heb ik enige tijd nodig gehad om de bedrijfsvoering te hervatten en alle informatie die nodig is om het vervolgonderzoek te starten, beschikbaar te krijgen. De gang van zaken rond de grondtransacties van destijds en de mogelijke consequenties die daaruit voortvloeien, vereisen een zorgvuldig en goed voorbereid onderzoek. In afstemming met de provincie Limburg is een onderzoeker geselecteerd die ook onderzoeken uitvoert voor de Ondernemerskamer. Het betreft Frans Stibbe van Ivy advocaten in Amsterdam die onafhankelijk en nauwkeurig een onderzoek zal verrichten naar de totstandkoming van de verkoop. Het onderzoek wordt op dit moment opgestart en zal enkele maanden in beslag nemen.

Graag wil ik benadrukken dat het bestuur van Californië en haar aandeelhouders de situatie uiterst serieus nemen en waar mogelijk graag openheid verschaffen, zodra alle feiten boven tafel zijn. Over de uitkomsten van het onderzoek zullen wij, zodra die bekend zijn, zo snel als mogelijk communiceren."

Meer weten?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?